Torgny: Elektronisk Pust, Grønn Extra

Foto: Kimm Saatvedt (presse)

Torgny Amdam aka Torgny har siden debuten som soloartist i 2010 jobbet systematisk i studio og er nå klar til å slippe ny musikk. Første single ”Grønn Extra” fra det kommende albumet Oil Panic (8. november) har referanser til både electronica og eksperimentell pop, som han selv omtaler ”med energisk vokal over hooky melodier og thumpy beats. Albumet er elektronisk fundert og utforskende, men likevel kontant og punchy”, loves det videre fra Torgny.

Hør «Grønn Extra» i WiMP

Med denne spillelista har Torgny samlet noen låter han mener direkte eller indirekte, bevisst eller underbevisst, kan ha inspirert ”Grønn Extra”.

- ”Grønn Extra” er kanskje den låta på den kommende skiva som peker mest eksplisitt mot en bestemt periode; nemlig 80-tallets electro, hiphop og undergrunnsrelatert pop, sier Torgny til WiMP.

- Med ”Grønn Extra” i bakhodet, valgte jeg ti låter etter intuisjonen. Ikke at alle disse har hatt noe direkte å si for min låt, men dette er utvilsomt musikk som har rytmiske partier, klanger eller melodier som kan ses i sammenheng med feelingen i ”Grønn Extra”.

Hva kan vi forvente av det kommende albumet?

- Albumet slik jeg opplever det er ganske energisk og upbeat på den ene siden og mer nedpå på den andre. Jeg har tatt utgangspunkt i et bredt spekter av elektroniske og akustiske lyder slik at det forhåpentligvis oppstår en iderikdom og utvikling innenfor låtene – eller hvis man ser de i lys av hverandre.

- Jeg har brukt en del forskjellige bassister. Jeg har skrevet låtene selv, og Preben-Grieg Halvorsen har co-produsert og mixa. Og så har jeg hatt gleden av å jobbe med Maria Due igjen. Jeg kjente at jeg ikke var ferdig med henne, og hun er med på tre spor, avslutter Torgny.

Kategori: Musikknyheter, Spillelister, WiMP   Stikkord: - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>