Forhåndslytt: Elvira Nikolaisen og Mathias Eick

ElviraBlogg

Fredag 27.september slipper Elvira Nikolaisen og Mathias Eick albumet I Concentrate On You, men allerede i dag kan du høre hele albumet i WiMP.

Elvira Nikolaisen har håndplukket ti låter som allerede er spilt inn av storheter som Nat King Cole, Sarah Vaughan og Nina Simone, og har sammen med trompetist (han spiller for så vidt nesten alle instrumenter i hele verden, men har er mest kjent som en trompetist) Mathias Eick laget en plate med deres egne versjoner av disse. På skiva finner du blant annet versjoner av «What’s New», «Don’t Smoke In Bed» og «Time After Time». Mathias Eick har hatt stor suksess med både Jaga Jazzist og som soloartist, mens Elvira Nikolaisen har nytt relativ stor suksess med sine sine tre soloskiver. Det toppet seg selvfølgelig da hun ble plukket ut til å være med i det umåtelig populære programmet Hver Gang Vi Møtes. Nå har de altså slått hodene sine sammen, og tatt et godt jafs av det man ofte kaller den store amerikanske sangboka.

Hør platen i WiMP i dag.

Vi satte oss ned med Elvira, og ba henne om å fortelle litt om prosjektet hun og Mathias har hevet seg ut i:

Jeg samlet på låter i mange år, med denne plata i tankene. Men det innebar
nøling og tvil, det var skummelt å begi seg ut på standardjazz-feltet som
allerede er dekket på uendelig mange vis. For en jazznovise som meg, var
det Mathias’ pondus som gjorde ideen levedyktig. Ironisk nok var det han
som ville dra meg unna jazzbegrepet, vi jobbet intuitivt og freidig med
hver låt. Det har vært en så givende og inspirerende prosess, en
opplevelse av å være med på noe nytt og friskt – selvom vi spilte inn
sanger som er 60 år gamle.

Vi har også fått tak i en videosnutt de to har spilt inn i under innspillingen, hvor de spiller tittellåta live, og snakker mer rundt prosjektet.

Kategori:WiMP - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>