Asbjørn Bakke: Rockens Største og Beste

Uten navn

I dag starter vi en ny spilleliste-serie her i WiMP, hvor Asbjørn Bakke presenterer «Rockens største og beste». Han har laget tolv lister over forskjellige temaer, og disse vil slippes hver fredag i tolv uker fremover. Første tema er åpningspor, og har fått navnet «First cut is the deepest».

Asbjørn Bakke har jobbet som musikkjournalist i over tretti år, og var blant annet redaktør i musikkavisen Nye Takter på starten av 1980-tallet. I dag er han kveldsredaktør i Aftenposten. I 2007 ga han ut boken Revolver - En skarpladd plateguide til rockhistorien, hvor han tar for seg både klassikere og klassiske «stinkers», og gir karakterer, kommer kuriositeter og nyttig informasjon om nærmere 2000 album. Og han går gjennom hele musikkhistorien.  Her får du alt fra Beach Boys til Beastie Boys, fra Queen til Queens of the Stone Age, fra Blonde on Blonde til Blondes have more fun. I august i år kom en revidert og oppdatert utgave av boken, som nå heter Rockens største og beste – og noen av de verste.

Den første listen omhandler altså åpningsspor, og heter First cut is the deepest. Lista er rangert, så her er det mange muligheter til å være uenig. Hva mener du? Har Asbjørn driti seg ut, eller har han helt rett?

Sjekk ut spillelisten i WiMP, og se om du er enig i rekkefølgen.

Kategori:WiMP - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>