Solodebut fra Ilebek – med Jay-Z-signerte Fred Ball

Den Los Angeles-baserte soul-crooneren, pianisten og låtskriveren Andreas Ihlebæk slipper sin debut-EP som soloartist i vinter. Allerede nå kan du høre hans første single som Ilebek: ”Love Fades” eksklusivt i WiMP.

Låta er produsert av Fred Ball, som føyer seg inn i rekken av norske produsenter som gjør suksess i utlandet: Nylig skrev han under managementavtale med Jay-Zs selskap Roc Nation.

Ilebek vokste opp i San Francisco på nittitallet, før han flyttet til Norge og Fredrikstad som 16-åring. Han var en periode et femte medlem av den nå legendariske hiphopgruppen Pen Jakke. Senere var han frontfigur for bandene Tranquil og Splaxxter Watts. Han har også samarbeidet med artister som Tommy Tee, Lars Horntveth, Tommy Tokyo, Pumba, Sisi, og Son of Light.

Den kommende solodebuten er produsert av Anders Tjore og Erlend Mokkelbost fra Montée, i tillegg til nevnte Fred Ball.

Ilebek forteller at ”Love Fades” bare er starten på samarbeidet med Ball, og at de jobber med flere nye låter:

- Vi har mange felles referanser innen pop, hiphop og r&b, samtidig som vi har forskjellige musikalske bakgrunner, noe jeg tror du kan høre i «Love Fades». Låta er i utgangspunktet en mørk, sløy og drømmeaktig sak, men skal ta deg med på en liten runddans der du ikke helt vet hvor du ender opp.

Ilebek om Fred Ball:
- Det var bare et tidsspørsmål før Fred tok steget opp i elitedivisjonen. Fyren flyttet til London omtrent samme dag som han leverte siste eksamensoppgave på videregående, og har jobbet målrettet mot å jobbe i musikkverdens toppsjikt hver dag siden. Slik guts fortjener enorm respekt. Ball kan bære sitt navn med hodet høyt hevet, og bør vurdere å legge til en s på slutten. Han har et unikt talent og øre for gode melodier, og skrur knotter som en vitenskapsmann på jakt etter Nobel-pris.

Fred Ball om Ilebek:
- Andreas Ihlebæk har laget sin egen musikalske verden som er et gjenspeil av hans personlighet og livserfaring via et kaleidoskop av teksturer og frekvenser. Det har vært en fornøyelse og være en del av planet Ilebek!

Foto: Nielsen Omvik

Kategori: Forhåndslytting, Musikknyheter   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>