Musikk Under 16: Dobbel forhåndslytt

The Wolves

Nå kan du høre både årets og fjorårets vinner av konkurransen Musikk Under 16: The Wolves fra Tromsø og Viviparous fra Sandefjord.

The Wolves er energisk polarpunk fra Tromsø som har spilt i lag i 3-4 år. Bandet består av 16-17-åringene Mads Ystmark, 
Ørjan Myrland,
 Sveinung Engvik og
 Marius Platt. Premien var innspilling av en låt i Malabar Studio sommeren 2013, og singlen Another Day Another Recreation (Parlophone) er nå tilgjengelig i WiMP. The Wolves spiller dessuten på Internasjonalen på Klubbdagen til Øyafestivalen. Neste mulighet for å se dem live er 21. august på Driv i Tromsø.

Hør The Wolves: Another Day Another Recreation i WiMP

Indiepopbandet Viviparous fra Sandefjord vant Musikk Under 16 i 2012, og de er også klare med sin første singleutgivelse. Dagens besetning har spilt sammen i et par år, mens tre av gutta begynte å spille sammen allerede for fire år siden.

- Vi har ikke sans for den streite pop’en som alle andre hører på, uttaler Viviparous, som har latt seg inspirere av den musikken som deres storebrødre hører på. Bandets musikk kan sammenlignes med band som Foals, Two Door Cinema Club, The Kooks og Coldplay.

Hør Viviparous: Majority i WiMP

Tidligere vinnere av Musikk Under 16 er Surfers Lingo (2010) og Iben Mathea (2011). Konkurransen er et samarbeid mellom NRK P3 Urørt, Malabar Studio, Parlophone Music Norway, Øyafestivalen og Miniøya. Musikk Under 16 ønsker å skape en arena der barn og unge får muligheten til å vise seg fram og bli tatt seriøst som musikkaktører. Musikk Under 16 skal være et springbrett for unge musikkinteresserte i hele Norge, hvor geografisk tilhørighet ikke skal være avgjørende for å delta. Vinneren får spille inn en låt i Malabar Studio, som gis ut på Parlophone under Øyafestivalen. Vinneren får også spille på Klubbdagen under Øya. Vinnerlåta vil i tillegg bli spilt på NRK P3.

Kategori: Forhåndslytting, Musikknyheter   Stikkord: , , , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>