Den elleville festen – for femte gang

Lørdag 21 september blir Den Elleville Festen arrangert for femte gang: 21 artister og 15 DJ’er spiller på 5 scener under ett og samme tak på USF i Bergen. Den Elleville Festen ble arrangert for første gang i 1997 av DJ’ene Bjørn Torske, Kahuun, Tore ’Erot’ Kroknes og butikkeier Mikal Telle. Formålet var å samle inn penger til å starte det som i 1998 ble plateselskapet Tellé Records.

Nesten 100 utgivelser, fire festivaler, utallige konserter senere er festen nå tilbake. Mikal Telle står fremdeles som arrangør, Bjørn Torske og Kahuun står på plakaten.

- I år som på de tidligere festivalene er formålet å samle den kokende musikkscenen som befinner seg i Bergen, sier Mikal Telle.

- Vi har booket noen etablerte bergensartister som Annie, Blood Command, Kakkmaddafakka og Ungdomskulen, tett etterfulgt av nye talent som Yoguttene, Drippin, Vilde Tuv og Chris Holm. Med fem scener har vi prøvd å dekke en rekke genre. Hip Hop blir bl.a representert med Definition of ILL, en legendarisk klubb fra Bergen. Vi har punkrock- og hardcore-scene representert med Girl Army og Man the Machetes, eget rom med house DJ’s som Iben Elster og Nabovarsel og indieartister som bl.a Put Your Hands Up For Neo-Tokyo, et band som for øvrig deler flere medlemmer med Young Dreams.

- For at Bergen skal bevege seg videre trenger vi inspirasjon, og vi vil bygge broer ut av byen. Vi er derfor veldig stolt over å arrangere høstens Bergenskonsert med Oslobaserte Lemaitre. Vi gleder oss også til å presentere spennende navn som Caviare Days og The Early Days fra Stockholm, og Verses fra Brighton. Festen avsluttes med et stort raveparty i USF sin nyrenoverte konsertsal Røkeriet. Her vil en techno-legenden Thomas Urv være DJ, etterfulgt av livesett fra Skatebård, lokker Telle.

Kategori: Musikknyheter, Spillelister   Stikkord: , , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>