Carmen Villain: Første låt ut av WiMPcontaineren

Vi i WiMP har også i år rigget opp lydcontainer backstage på Øyafestivalen, der vi gjør unike opptak med noen av årets artister. Vi skal ikke røpe alt foreløpig, men kan bare love at du har mye å glede deg til framover. Allerede i dag slipper vi første låt ut: Vår egen Carmen Villain med band besøkte WiMPcontaineren og gjorde en aldeles nydelig versjon av Kurt Viles ”He’s Alright”, hentet fra hans første album.

Hør Carmen Villain: «He’s Alright» i WiMP

- Jeg oppdaget Kurt Vile i 2008. Tror jeg leste en oppsummeringsartikkel i et eller annet blad om ny, litt psykedelisk musikk, og den korte setningen om Vile vekket interessen i meg, sier Carmen Villain til WiMP.

- Hans den gang aktuelle plate Constant Hitmaker hadde en umiddelbar effekt på meg og den platen står fortsatt som en av mine all time favoritter. Han skriver ekstremt gode låter, har veldig god smak produksjons- og harmonimessig, teksturene og nyansene på instrumenteringen er vakker og skeiv. Men det som smeller meg mest i bakken er den ekstremt coole og vakre vokalen hans. Det er veldig gøy å se at han har opparbeidet seg fra å bli nevnt i en bisetning i en kort artikkel til mer og mer suksess og annerkjennelse. Jeg ser han som en av vår tids beste artister, ’the real deal’.

Hvorfor valgte du å gjøre en versjon av akkurat ”He’s Alright”?

- Den er en av de mange låtene til Vile jeg liker best. Teksten er fin og skjør og samtidig fandenivoldsk. Den bringer fram noe nostalgia i meg tror jeg, ler Carmen.

- Og jeg og bandet mitt, som også er fans av Kurt, rett og slett koser oss når vi spiller den live.

Over helgen slipper vi videoen til innspillingen.

Kategori: Musikknyheter, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>