En Dixie Chick går solo: Natalie Maines introduserer sine favoritter

Mother er solodebuten til Natalie Maines, kjent som usedvanlig begavet sanger i front av countrytrioen Dixie Chicks. På sitt første album under eget navn går hun sine egne veier også musikalsk: Skiva, i stor grad bestående av coverlåter, er tungt inspirert av det rocka og intense lydbildet på tittelsporet og Pink Floyd-coverlåta «Mother». Men selv om dette er Maines’ soloprosjekt, har hun ikke glemt Dixie Chicks-røttene. «Come Cryin’ To Me» – opprinnelig bedømt som for rocka for Dixie Chicks-albumet Taking The Long Way – er skrevet av Maines i samarbeid med bandkollegaene Martie Maguire and Emily Robison, samt Gary Louris fra Jayhawks, mens «Free Life» er skrevet av Dan Wilson (som tidligere har jobbet med Dixie Chicks).

Hør Mother i WiMP, der Natalie Maines selv introduserer hver låt. En unik måte å bli bedre kjent med både artisten og albumet.

Albumet er produsert av Natalie Maines og Ben Harper, med innspillingen gjort i hans studio. Blant de øvrige låtene finner vi Harpers «Vein In Vain» og «Trained», Jeff Buckleys «Lover, You Should’ve Come Over», Jayhawks’ «I’d Run Away» og Eddie Vedders «Without You». Samtlige låter ble valgt fordi de har personlig betydning for Maines.

Kategori: Spillelister, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>