Turnédagbok: Norge Rundt med Odd & Ingebjørg

Odd & Ingebjørg har startet en omfattende norgesturné med sitt strålende album Heimafrå i bagasjen. I WiMPbloggen kan du i tiden framover se videodagbok fra deres ferd landet rundt. Vi kan love mye moro.

Her er første hilsen fra den muntre duoen, poststemplet på Dalen i Tokke:

Med felles bakgrunn som folkemusikere fra Vinje, og med stor respekt for hverandre både som musikere og mennesker, leverer Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga en lun og vakker utgivelse.

Da Odd ønsket å gå tilbake til røttene og lage et folkemusikkinspirert album, var valget av samarbeidspartner enkelt. Ingebjørg ble invitert til musikkloftet hans i Oslo, og med utgangspunkt i at sangene skulle utgjøre det musikalske jordsmonnet de begge kommer fra, begynte låtene å trille. Den første sangen som ble testet ut var Jørund Tellnes’ tekst «Å bån og veslegut», og med bare to sangstemmer og gitarer var tonen satt. Slik måtte dette prosjektet låte. Så enkelt og nært som overhodet mulig. Albumet består av folketoner og historiske fortellinger over norsk kultur, arv, være og virke, gjerne sett fra en humørfylt og skrå vinkel. Selvsagt måtte tittelen bli Heimafrå.

Ingebjørg Bratland albumdebuterer med Heimafrå, men er allerede kjent for sin stemme, unike sangteknikk og formidlingsevne. Hun er blant annet norgesmester og nordisk mester i folkemusikk, har bidratt på H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits album Sorgen Og Gleden og sang tittelsporet til NRK-serien Jul I Svingen. Odd Nordstoga, en av Norges desidert mest folkekjære artister, har på sin side erobret folket med en særegen, naturlig blanding av klassiske folketoner og populærmusikk.

Hør Heimafrå i WiMP

Kategori: Album, Musikknyheter, Video   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>