Nylyd: Prima Norsk Electronica 2012-2013

Taigatrost

Av Vidar Hanssen, som driver Beatservice Records og i tillegg er en ihuga entusiast for, og samler av, norsk electronica.

- Prima Norsk-konseptet startet som en samle-CD serie med norsk house (2000-2005), som en slags dansbar videreføring av Arctic Circles samle-CD’ene (1997-2001). I tillegg er det et klubb-konsept utpå høsten en gang i året på cafe Circa i Tromsø hvor norsk elektronisk dansemusikk er i fokus.

- Denne spillelista er et utsnitt av det som har kommet av norske elektroniske godbiter i 2012 og så langt i 2013. Oslo-disko-mafiaen og Full Pupp-labelen er godt representert med folk som Lindstrøm og Todd Terje, og i en mere poppa del av denne genren må jo selvsagt både Röyksopp sitt samarbeid med Susanne Sundfør, Sandra Kolstad og Frost med. Sistnevnte som en representant på Tromsø-miljøet, som nå spirer og gror som aldri før. Boska og Charlotte Bendiks representerer Tromsø-labelen Love OD (gamlefar sjøl, Mental Overdrive har gitt ut et album på tampen av fjoråret som kun er å finne på Bandcamp, så låta Trollhunter kom dessverre ikke med på denne playlisten). I tillegg finner vi Tromsø-artister knyttet til Beatservice-labelen: Kohib (som gav ut et par finfine EP’er i fjor), synthpop-prosjektet F.A.C.E., Autoband og ferske Taigatrost.

Sleng på noen doser italodisko fra Skatebård, og de unge yplingene Lemaitre, så har vi en fin og variert spilleliste. Bon appetit!

Kategori: Spillelister   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>