Nylyd: Kid Astray – Å nå ut til et bredt publikum er en drøm


Det har ikke en gang gått et halvt år siden det Bærumsbaserte indiepop-bandet Kid Astray slapp sin første single, «The Mess«, som sørget for både tittelen «Ukas Urørt» hos NRK P3 og fire konserter under årets by:Larm. Med sine fengende refrenger og gjenkjennelige hooklines er forventningene høye til det unge bandet. Nå er de klare for blant Slottsfjellfestivalen i Tønsberg og EP’en Easily Led Astray (Brilliance Records) kan høres i Wimp. Vi tok en prat.

- Hvem er Kid Astray?

Et ungt band fra Bærum og Asker som leverer keitete, massiv og catchy indiepop.

- Deres første singel, «The Mess», sparket opp mange dører for dere – hva kan dere fortelle om låta?

Den ble til en lørdag tidlig i oktober. Fristen for by:Larm sin demokonkurranse var samme dag, og vi følte vi ikke hadde en god nok låt. Benjamin og Jakob satte seg ned i kjeller’n til Benjamin og skrev den. Benjamin hadde allerede et refreng liggende, som også er refrenget på «The Mess». Utenom at låta ble komponert denne dagen, ble det også skrevet tekst, spilt inn, mikset og produsert.

- EP’en Easily Led Astray er spilt inn i «en mørk kjeller i Sandvika» – hvordan vil dere beskrive prosessen?

Hektisk. Vi hadde timeplaner for hvem og når som skulle møte opp til hvilke tider, og det gikk ikke en dag forbi uten at noen fra bandet befant seg i kjelleren til Benjamin og jobbet. Ellers var det veldig koselig og intimt. Bursdager ble feiret med ballongoverflod og tacos. Alt i alt var det veldig gøy.

- Dere har fått en fantastisk start som band med radiolistinger, festivalspillinger og strålende tilbakemeldinger – på hvilken måte gir dette inspirasjon til fortsettelsen?

Vi setter veldig pris på alt som har skjedd, og det får oss til å jobbe hardt fremover med å lage musikk som kan nå ut til et enda bredere publikum. Når ting går bra blir du selvfølgelig kjempeinspirert til å fortsette å drive med det. Etter «The Mess» har mange muligheter bydd seg, og vi nøler ikke med å ta mulighetene med en gang de kommer. Å nå ut til et bredt publikum har jo alltid vært en drøm!

Hør Easily Led Astray i WiMP

Nikolai Grasaasen/WiMP

Kategori: Album, Forhåndslytting, Intervju   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>