Nylyd: Carmen Villain – Fra glossy forsider til undergrunnslyd

Carmen Villain (Carmen Hillestad) er en tidligere modell, kjent fra bl.a Vogue, som nå er aktuell med sitt første album, utgitt på Smalltown Supersound.

Hør Carmen Villain: Sleeper i WiMP

Carmen er halvt norsk/halv meksikansk, født i USA og bosatt i London. En sann kosmopolitt med tilhørende eklektisk smak – fra cutting edge undergrunn til hip hop. Det gjenspeiles både på hennes eget album – og på denne spillelista der hun deler noen av sine favoritter. Vi innleder herligheten med singlen fra albumet, «Lifeissin» – for å belyse litt hvilken musikalsk familie Carmen selv slekter på.

- Jeg har laget en ganske så spradende liste, slik jeg liker musikken, med en blanding av ting som har inspirert meg gjennom årene (Syd Barrett, Wu-Tang, J Dilla, Television Personalities, Alice Coltrane, Moondog…) og musikk som jeg bare liker godt; både ny og eldre. Av de nyere vil jeg trekke frem Kurt Vile som en av de beste. Det var vanskelig å plukke bare én låt av ham, for han har enormt mye bra låter. «Don’t Get Cute» er fra min favoritt Vile-plate «Constant Hit Maker». Ariel Pink er også i mine øyne en av de beste nå. Sist på listen, ligger en ny låt fra amerikanske Grouper, som akkurat har gitt ut denne vakre og melankolske platen «The Man Who Died In His Boat».

Hør Carmen Villain: Sleeper i WiMP

Les mer om Carmen Villain hos Smalltown Supersound

Kategori: Album, Spillelister   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>