Nylyd: Ansiktene bak artistene – Terje Pedersen (Warner)

I hele mars setter WiMP ekstra fokus på ny, norsk musikk gjennom kampanjen Nylyd. Med daglige aktiviteter, intervjuer og konkurranser er målet å løfte frem både spennende debutanter og artister som ikke er så velkjente for de fleste til et større publikum. For å høre fra “begge sidene av bordet” har vi også snakket med de som jobber med a&r (artist og reperator) i en rekke plateselskaper, både major og indie, bl.a om hvordan de arbeider med ny musikk og hva 2013 vil bringe av nye utgivelser.

Nummer tre ut i serien der vi presenterer noen av bakmennene i norsk musikkliv; Terje Pedersen fra Warner.

Kan du gi en kort presentasjon av deg selv og hva du jobber med?

Jeg heter Terje Pedersen, er 42 år, og er A&R-sjef i Warner Music Norway. Denne jobben har jeg hatt i 13 år, og før dette jobbet jeg 7 år i BMG Norway.

- Hva ser du og ditt plateselskap etter i jakten på nye artister?

Særpreg i alle former; det kan for eksempel være en distinkt stemme, artistisk utstråling, personlighet, imponerende ferdigheter og mye mer. Det er forskjellige krav til forskjellige genre, så det er utrolig vanskelig å være veldig spesifikk rundt dette.

- Hvordan jobber du med å finne fram til disse?

Jeg får daglig mellom 5 – 10 henvendelser via demoer, management, studioer, produksjonsselskap eller andre artister. I tillegg følger jeg med på hva NRK Urørt, Øya, Norwegian Wood og by:Larm holder på med. Det gror godt i norsk musikkliv, det er i hvert fall helt sikkert.

- Hvilke egenskaper ser du etter i en artist? Hva skal til for å få en kontrakt?

Noen av de artistiske egenskapene er vel delvis besvart i et av de tidligere spørsmålene, men i tillegg er det viktig at artisten er ambisiøs og målrettet, er bra live og at de har egne meninger og ideer om sin karriere og videre utvikling. Vi mener også det er viktig at artisten forstår og deler, eller i hvert fall respekterer, vår filosofi rundt artistutvikling generelt. Warner er ikke et selskap for alle, men skal være veldig gode for dem som er der.

- Vil du si at norsk musikk har endret seg i løpet av de årene du har jobbet med dette, og på hvilken måte?

Jeg tror ikke musikk, hverken norsk eller internasjonal, endrer seg eller skaper nye trender, men nye trender skaper ny musikk. Musikk er den kunstformen som raskest plukker opp og speiler den samtiden vi til en hver tid lever i og på den måten vil musikk hele tiden være i bevegelse og endring. Dette er noe jeg syns er både spennende og viktig og er med på å gjøre min jobb ekstra meningsfylt.

- Hvem er de mest spennende signeringen i 2013 – hva kan vi se fram til i løpet av året?

Warner har allerede sluppet Razika, Young Dreams, Bigbang og Hilde Marie Kjersem. Utover våren, sommeren, høsten og vinteren kommer Aasmund Nordstoga, Ole Paus, Magnus Grønneberg (sammen med sin datter Hanna-Maria), Anne Grete Preus, Linnea Dale, Donkeyboy og Monica Heldal med plater – alle disse både kan og bør dere se frem til, selvsagt!

Kategori: Intervju, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>