Nylyd: Ansiktene bak artistene – Marit Karlsen (Trust Me Records)

I hele mars setter WiMP ekstra fokus på ny, norsk musikk gjennom kampanjen Nylyd. Med daglige aktiviteter, intervjuer og konkurranser er målet å løfte frem både spennende debutanter og artister som ikke er så velkjente for de fleste til et større publikum. For å høre fra “begge sidene av bordet” har vi også snakket med de som jobber med a&r (artist og reperator) i en rekke plateselskaper, både major og indie, bl.a om hvordan de arbeider med ny musikk og hva 2013 vil bringe av nye utgivelser.

Nummer to ut i serien der vi presenterer noen av bakmennene i norsk musikkliv; Marit Karlsen fra Trust Me Records.

- Kan du gi en kort presentasjon av deg selv og hva du jobber med?

Jeg eier og driver Trust Me Records hvor jeg i hovedsak jobber tett med debutanter.

- Hva ser du og ditt plateselskap etter i jakten på nye artister?

Det er en feeling som oppstår. Når det skjer ser jeg etter om det finnes en kunstnerisk helhet i artisten.

- Hvordan jobber du med å finne fram til disse?

Det finnes ikke noe fast mønster, de dukker opp når jeg minst venter det. Det varierer mellom hvem som tar kontakt først.

- Hvilke egenskaper ser du etter i en artist? Hva skal til for å få en kontrakt?

Igjen, det må være en kunstnerisk helhet. En særegenhet og sterk personlig integritet. Det er også helt nødvendig at artisten har ambisjoner som går i takt med energi og drive til å jobbe hardt og seriøst. Det er helt avgjørende.

- Vil du si at norsk musikk har endret seg i løpet av de årene du har jobbet med dette, og på hvilken måte?

Det har kommet flere damer som jobber selvstendig med sin musikk og det er på det elektroniske feltet jeg tenker det har forandret seg mest, det er mindre sjangerbestemt enn før. Musikkbransjemessig har de siste årene vært utfordrende – økonomisk svært tøft, teknologisk utrolig spennende og interessant. Jeg er nå optimistisk og håper at jeg om noen år ser tilbake og er takknemlig for at jeg var en av de som gikk gjennom musikkindustriens store og vanskelige omveltning.

- Hvem er de mest spennende signeringen i 2013 – hva kan vi se fram til i løpet av året?

Trust Me står foran en utenlandsrelease med Sandra Kolstad i Nord-Amerika og Europa de neste ukene, med USA-premiere hos musikk-og fashion bibelen «The Fader» på kvinnedagen 8. mars. Sandra Kolstad tar stor plass hos Trust Me frem til høsten, men da gir vi ut trompetisten Sjur Miljeteigs første soloalbum. Så da har jeg fått sagt det!

Kategori: Intervju, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>