Nylyd: Ansiktene bak artistene – Jørgen Bratlie (Sony)

I hele mars setter WiMP ekstra fokus på ny, norsk musikk gjennom kampanjen Nylyd. Med daglige aktiviteter, intervjuer og konkurranser er målet å løfte frem både spennende debutanter og artister som ikke er så velkjente for de fleste til et større publikum. For å høre fra “begge sidene av bordet” har vi også snakket med de som jobber med a&r (artist og reperator) i en rekke plateselskaper, både major og indie, bl.a om hvordan de arbeider med ny musikk og hva 2013 vil bringe av nye utgivelser.

Nummer fem ut i serien der vi presenterer noen av bakmennene i norsk musikkliv; Jørgen Bratlie fra Sony Music.

- Kan du gi en kort presentasjon av deg selv og hva du jobber med?

Mitt navn er Jørgen Bratlie. Jeg er Head of A&R i Sony Music og har arbeidet med dette siden 1997.

- Hva ser du og ditt plateselskap etter i jakten på nye artister?

Vi ser hele tiden etter artister og musikk vi liker hvor vi sammen kan jobbe mot en god lansering og oppfølging. Dette gjelder forskjellige sjangere og innspillinger. Når vi får den riktige «følelsen» følger vi den.

- Hvordan jobber du med å finne fram til disse?

Vi følger med der musikk presenteres, Urørt og lignende, og har samtaler med artister, produsenter, managere, bookingbyråer og andre som jobber med musikk. Vi sjekker også ut mange konserter og demos.

- Hvilke egenskaper ser du etter i en artist? Hva skal til for å få en kontrakt?

God musikk og evnen til å formidle – det er viktige egenskaper. Da kommer kontrakter og samarbeid på plass.

- Vil du si at norsk musikk har endret seg i løpet av de årene du har jobbet med dette, og på hvilken måte?

Den norske musikken har utviklet seg på flere områder. Nå er det et høyt nivå innenfor alle sjangre og slik var det ikke for 10 år siden.

- Hvem er de mest spennende signeringene i 2013 – hva kan vi se fram til i løpet av året?

Vi ga akkurat ut «Feathers» som er første singel fra Alida. Hun skriver fantastiske låter som vi kommer til å høre mye av i framtiden. Vi jobber også med aktuelle Alfred Hall, Lemaitre, Jonas Alaska, CLMD, Kid Exodus, Christel Alsos og Eva & The Heartmaker. Det  kommer også nye utgivelser fra blant annet Maria Mena, Madcon, Thomas Dybdahl og Bjørn Eidsvåg i 2013.

Kategori: Intervju, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>