Nylyd: Alida – Elektropop fra havgapet

Alene på et hotellrom en kald vinternatt på Voss skrev popdebutanten Alida Garpestad sin første hit. Resultatet er låta ”Feathers”.

Hør Alida: «Feathers» i WiMP

-Fra jeg var en liten, har musikken alltid vært lek, forteller Alida.

Hun vokste opp på Lyefjell på Jæren, og lærte sine første akkorder på piano hjemme hos moren. Når hun ikke holdt konsert for bamsene sine på barnerommet, spilte hun inn sin særegne stemme på familiens kassettspiller.

Etter tre år på Lundehaugen musikkskole, fikk Alida tilfeldigvis kontakt med den norske produsenten Lars Hustoft. Han har blant annet jobbet med soloprosjektet til Morten Harket, og produsert kjempehiten ”Ring Meg” for Gabrielle. Etter en gjennomlytting av demoen til Alida tok Hustoft kontakt og spurte: ”Hvilke planer har du for livet ditt?”

Samarbeidet har vart i to år og ”Feathers” er første smakebit på hva vi har i vente fra Alidas kommende debutalbum. Inspirasjonen henter hun fra artister som Imogen Heap, Ellie Goulding, Daughter, Bon Iver og Feist, som omtaler sin egen musikk som indie-inspirert elektropop.

- Musikken min handler om lengsel, samtidig som den er håpefull. Håpet er at alle skal kjenne seg igjen i den, men at jeg også skal være ærlig overfor meg selv. Det skal være sant. Hvis ikke stopper det opp.

- Det viktigste for meg er å være ærlig i tekstene mine, sier Alida.

”Fra havgapet i Rogaland dukker Alida Garpestad opp som fra intet med en låt som vi ikke kunne ignorere. Med et refreng som virkelig fester seg og et vers som konkurrerer med internasjonale popstjerner som Ellie Goulding er “Feathers” en knallsterk debut for 21-åringen fra Jæren.” (NRK P3)
Kilde: Sony Music

Kategori: Musikknyheter, Video   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>