Honningbarna svarer fansen – og deler sine låtfavoritter med deg

honningbarna_2013_bloggHonningbarna er ute med sitt andre album, Verden er enkel er 13 rasende punklåter på sørlandsdialekt, og med sterke, meningsbærende tekster. Denne gangen er det drevne Pelle Gunnerfeldt, kjent som mangeårig samarbeidspartner av The Hives, som står for produksjonen.

Hør Verden er enkel i WiMP

Honningbarna starter en omfattende Norgesturné på samme dag som albumslippet, og har tatt seg tid til å besvare spørsmål fra fansen. Vi har trukket ut en vinner av to konsertbilletter, og de går til Ane Køhl som ønsker seg billetter til Hamar.

Hva er den rareste opplevelsen dere har hatt med publikum?
Christoffer Lorenzen

- Hei! Det må nok være i Cork i Irland. Da var det 10 totalt på klubben, og ni av dem sto bak litt spredd, mens en polsk fyr som var kokk der gikk fullstendig bananas. Danset og brølet helt alene fordi som han sa seinere «han var der for å ha det gøy». Så jævlig cred.

Dere er en stor inspirasjon for norsk musikk. Jeg har vært på alle konsertene dere har hatt på Hamar og gleder meg til den neste. Stolt fan! Finnes ikke noe annet band som utstråler like bra energi som det dere gjør. Eller viser en så stor innlevelse for musikken som det dere gjør. Stå på!
Mine spørsmål:
-Hvordan har samarbeidet i bandet gått etter at Anders døde?
-Hvordan var det å få en ny trommis?
-Hva er den beste opplevelsen dere har hatt så langt ?
-Har dere noen gang angret på at dere meldte dere på urørt?
-Hvordan går det med øyet til Edvard?
Ane Køhl

- Tjuhu! Vi er jo på mange måter først og fremst en kameratgjeng som samarbeider på mer enn det musikalske, så derfor var det viktig for oss at den nye trommisen var en kompis fra før av. Og det gjorde vi jo med Nils etter å ha gått tre år sammen på skole, så det gikk ganske fort og sømløst for Nils å ta en del i samarbeidet.

Det var så klart tøffe tak etter Anders, men Nils var hele tiden klar på at han måtte skape sin egen identitet i bandet, noe som gjorde det å spille sammen enklere enn det vi kanskje hadde fryktet.

Beste opplevelse er fridag i Corc med GoKart og arkade. Vi har virkelig aldri angret på Urørt og øyet til Edvard har blitt skuffende bra igjen.
Takk skal du ha, frøken!

Eg er gitarist i eit band på Sunnmøre som heiter Lommerosk. Vi skriv eigne songar og har tidlegare covra La Alarmane Gå. Korleis skriv dokke songane dokkar, som ei gruppe – eller er det for det meste ein person som kjem opp med riffet, ein som skriv teksta, og ein annan som lagar melodi?
Benjamin Elias Meek Bjørkedal

- Tjuhu! Så fint! Vi har en ganske tradisjonell måte å skrive låter på. En av gitaristene kommer med et riff, så jobber vi sammen med det i fellesskap. Så når det har blitt en omtrentlig form skriver Edvard tekst og melodi, så prøver vi det før vi setter det og gjør noe ekstra hvis det føles nødvendig. Men alle prosessene er i fellesskap, og det anbefaler vi.

Jeg lurer på, hvordan fikk dere tak i lykke-måren deres? Og hva håper dere å oppnå med Honningbarna, hva er det store målet? Ellers vil jeg bare si at jeg gleder meg til det nye albumet og til fremtidige konserter!
Marita

- Hoi! Lykke-måren kom til rette med Fredrik. Har ikke spurt om hvor han fikk tak i den. Vi prøver å holde den så mystifisert som overhodet mulig. Målet vårt er å redde verden.

Må bare si at jeg digger dere, og gleder meg masse til ny plate, dette blir bra! Her er mine spørsmål:
1. Hvor er Honningbarna om 10 år?
2. Siden dere alle bor sammen, hvem er den dårligste til å gjøre husarbeid?
Ingeborg

- Hallo Ingeborgjenta! Vi går for verdensherredømme nå i løpet av året, så gud vet hvor om 10. Vi syntes nå at vi alle gjør en solid jobb med husarbeid som et kollektiv og at jevnlige dugnader sørger for at vi gjør omtrent like mye. Så vi vet egentlig ikke. Men for å kompensere kan vi røpe at Toffer er best til å lage mat.

For omtrent et år siden så jeg dere på Rokken i Volda. Team Me varmet opp for dere, og jeg var alene på konsert. Stilte meg likegodt fremst, ved siden av en gjeng gutter fra Sørlandet som så ut som de ikke var gamle nok til å være der. Var ikke før Team Me var ferdig å spille, og guttene hoppa opp på scena, at jeg forsto at det var dere. Når det er sagt: En av de beste liveopplevelsene jeg har hatt! Opplever dere ofte å bli gjenkjent på gata og ellers? Siden jeg ikke kjente dere igjen, mener jeg.
Veronika T. K.

- Ja, vi gjør nå det, men det er bare stas at folk stopper opp og gjør oss oppmerksomme på at de setter pris på hva vi holder på med. Det holder bekreftelsesbehovet i sjakk.

Er det sant at Terje er best?!
Sjalu Kompis

- Terje er best.

Jeg lurte på hva dere tenker om fremtiden for bandet. Dere begynner jo å få ganske så mye oppmerksomhet på radio og også nå i England og Tyskland og mer. Har dere tenkt å kjøre fullt ut på samme sjanger dere spiller nå – eller eksperimentere litt rundt omkring?
Dennis Foose

- Hoi! Vi har ikke noe behov for å forandre oss, selv om det er språklige barrierer. Vi vil ha det ekte og det for oss er å synge på norsk og beholde det musikalske. Det tror vi folk setter pris på. Forhåpentligvis.

Hør Honningbarnas favoritter i WiMP: Dette er noen av låtene som bandet er inspirert av – eller bare digger. Et skikkelig rockatron!

Hør Verden er enkel i WiMP

Kategori: Album, Intervju, Spillelister   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>