Hellbillies in English: Intervju + vinn billetter

Hellbillies har blitt en av landets aller mest respekterte og populære band for sin jordnære rock – fremført på klingende halling. Med EP’ene Seven Bridges Crossed Part 1 & 2 kan vi nå også høre Hellbillies i engelsk språkdrakt.

Seven Bridges Crossed Part 1 er ute nå, og er engelskspråklige versjoner av de fem første låtene fra Hellbillies’ suksessalbum Tretten.

Hør Seven Bridges Crossed i WiMP

Aslag Haugen skriver alltid Hellbillies-tekstene på engelsk, før bandets tekstforfatter Arne Moslåtten oversetter tilbake til norsk, basert på det engelske materialet.

- Dette er en arbeidsmetode vi har brukt helt fra starten, sier Aslag Haugen til WiMP.

- Jeg har stor respekt for de som klarer å skrive gode tekster på norsk, så jeg har aldri gjort noe seriøst forsøk på det. For meg handler det mest om at jeg må ha en tekst for å kunne skrive en låt slik jeg vil ha den! Det er viktig i forhold til rytmikken, men den gir også en del føringer på hvordan vokalene skal fungere. Jeg har stort sett hørt på engelsk og amerikansk musikk, så i en arbeidsprosess er det rett og slett lettere for meg å lage en engelsk tekst enn en norsk.

Hør Hellbillies’ utvalgte engelskspråklige favoritter: The Real Deal

Hva er bakgrunnen for at dere slipper et engelskspråklig album akkurat nå?

- Vi tenkte egentlig at det var en morsom greie, det å vise hvordan låtene fungerer med mine tekster. For de som måtte ha interesse av det. Språket farger mye, og noen ganger kan en låt skifte helt karakter fra engelsk til norsk.

Hvordan endres eventuelt innholdet eller betydningen i overgangen fra den engelske ”originalen” til det ferdige resultatet?

- Arne (Moslåtten) har stort sett frie tøyler. I de aller fleste tilfeller lager han sin egen historie, uten å ta hensyn til originalen, mens andre ganger kan han ta tak i en idé fra min tekst. Jeg tror faktisk det bare er et par låter som er direkte oversatt eller gjenfortalt.

Hvordan vurderer dere klimaet for å synge på dialekt i dag, kontra når dere startet som band?

- Helt klart en forandring – og det til det bedre. Jeg ser at flere av de som før brukte engelsk, nå velger norsk. De fleste bruker også sin egen dialekt. Jeg tror det har noe med å tørre det. Hvis man først treffer med norske tekster, får man veldig mye igjen for det.
Selvfølgelig er det litt trist at døra til andre land stort sett er låst, men hvis Norge er markedet, er det liten tvil om hva som fungerer best over tid.

- Hvis man ser tilbake til slutten av 70-tallet,og fram til i dag, er det liten tvil om at det er de norskspråklige artistene som fortsatt har et publikum, som kan gi ut plater og turnere hele landet, poengterer Haugen.

Hør Hellbillies’ utvalgte norskspråklige favoritter: Ekte Vare

Hva med dere, har dere noen utenlandsambisjoner med dette, eller er det mer snakk om et engangsstunt?

- Det kan godt hende vi gjør det igjen, men Hellbillies har ingen store ambisjoner om å satse på utlandet. Det er mulig vi vil gjøre litt jobber i Danmark og Sverige, kanskje også Tyskland, men det er i utgangspunktet noe vi gjør mest for å teste det ut. Vi er jo også avhengig av at skivene blir tilgjengelig der, avslutter Aslag Haugen.

Andre del av Seven Bridges Crossed kommer 15. mars.

Vinn konsertbilletter
Hellbillies er i øyeblikket på omfattende Norgesturné, som avsluttes i Bø i Telemark 16. mars. Vi kan også spandere noen konsertbilletter til de gjenværende konsertene. Legg igjen en kommentar her i bloggen, eller send oss en mail på vinn@wimp.no så trekker vi noen heldige vinnere. Husk å si fra hvilken by som passer deg best:

13. mars – Stavanger
14. mars – Haugesund
15. mars – Bergen
16. mars – Bø

Se alle videointervjuene med Hellbillies i WiMPbloggen

Hør Seven Bridges Crossed i WiMP

 

Bjørn Hammershaug//WiMP

Kategori: Album, Intervju, Konkurranse, Spillelister   Stikkord: , - Permalenke.
6 Kommentarer
 1. I.H

  Hei!
  Jeg vil gjerne være med i trekningen om billetter i Bø :)

 2. Tina T

  Jeg kunne veldig godt tenkt meg å se konserten i Bø :)
  tina.triger@live.com

 3. Bente

  Ønsker konserten i Stavanger

 4. Mette

  Hei. Har sendt mail angående billetter til Hellbillies. Når trekkes vinnerne? Mvh, Mette

 5. morten

  Jeg kunne tenke meg å se konserten i Begen

  Morten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>