Warp Records: Eklektiske og elektriske siden 1989

Fra Warp utga sin første single i 1989 har de vært i forkant av utviklingen, først og fremst innen elektroniske sjangre, men også med et fininnstilt sikte mot andre musikalske retninger. Steve Beckett, Rob Gordon og nå avdøde Rob Mitchell dannet det uavhengige plateselskapet på slutten av 80-tallet, med Forgemasters’ ”Track With No Name” som første utgivelse. Senere fulgte Nightmares On Wax’ ”Dextrous” og LFO med sin selvtitulerte single – som var med å legge grunnlag for det som skulle bli en av de aller mest toneangivende etikettene gjennom 25 år. Warp ble særlig sentrale for utviklingen av den britiske electronica-scenen på 90-tallet, med artister som Aphex Twin, Squarepusher og Autechre som noen av deres mest profilerte navn.

De senere årene har Warp utvidet sin musikalske horisont med stort hell, og signerte andre typer band som !!!, Battles, Maximo Park og Grizzly Bear. Warp er ikke lenger ensbetydende med begreper som eksperimentell electronica, IDM og ambient, men like gjerne folktronica, post-punk, shoegaze og rendyrket pop/rock. Kvalitet for ørene er det uansett.

Vi har samlet drøye 50 låter fra denne kvalitetsgarantisten av en label. Innledet av deres første utgivelse sveiper vi innom både klassiske spor og nyere favoritter, og vil forhåpentligvis friste til å grave ytterligere etter mer av det gullet som skjuler seg i albumkatalogen.

Vil du sjekke ut Warp mer inngående kan du sjekke denne albumlista med over 100 utgivelser fra labelen.

Les mer om Warp på nettet. Anbefalte artikler i:
The Skinny
The Guardian 
The Fact

Kategori: Albumlister, Spillelister   Stikkord: , , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>