MGP 2013: Andre Delfinale

Vi har kommet til runde to av Melodi Grand Prix. Andre delfinale finner sted i Florø, og her kan du både høre og lese om låtene og artistene som kniver om en plass i finalen.

Annsofi: I’m With You (Tekst/musikk: Alexander Rybak)
18-årige Annsofi Pettersen fra Sarpsborg har tross sin unge alder opparbeidet seg rikelig med TV-erfaring: Hun deltok i Det Store Korslaget, hvor hun var en del av vinnerkoret til Team Åge. Senere samme år deltok hun i X-Factor, hvor hun endte på tredje plass og ble omtalt som ”den lille jenta med den store stemmen”. Annsofi har gitt ut tre solosingler, i tillegg til å bidra på flere samleutgivelser. ”I’m With You” er skrevet av Eurovision-vinner Alexander Rybak, og Annsofi beskriver selv låten som en poplåt med elementer av folkemusikk.

Hans-Erik Dyvik Husby: No One (Tekst og musikk: Josefin Winther og Magnus Åserud Skylstad)
Rockehelt, skuespiller og Idol-dommer: Hans-Erik Dyvik Husby har vært det aller meste. Nå ønsker han å representere Norge på sin egen hjemmebane i Malmö. Etter karrieren som Hank Von Helvete og vokalist i Turboneger spilte Dyvik Husby i 2009 rollen som Jesus i Jesus Christ Superstar og han fikk sin filmdebut i hovedrollen som Cornelis Vreeswijk i filmen Cornelis. I den forbindelsen slapp han også sitt soloalbum, I Ljuset Av Cornelis (2011). Høsten 2011 hjalp han frem andre talenter som dommer i Idol og i fjor høst dukket han også opp som meddommer i NRKs Stjernekamp. ”No One” er ifølge Hans-Erik selv en naken og ærlig pop/rock-låt. Teksten handler om å reise seg og gå videre, og aldri tillate noen å gjøre din kjærlighet og kraft mindre.

Margaret Berger: Feed You My Love (Tekst/musikk: Karin Park, Robin Lynch og Niklas Olovson
Margaret Berger (27) fikk sitt gjennombrudd med en sterk andreplass i Idol i 2004, og hun platedebuterte samme år med albumet Chameleon. Hun fikk Spellemannprisen for årets beste musikkvideo i 2004 for ”Lifetime Guarantee”, og var også nominert til prisen for årets nykommer. Høsten 2006 ga hun ut Pretty Scary Silver Fairy, som blant annet inneholdt hitlåten ”Samantha”. Nå jobber hun med sitt tredje studioalbum. Låten Margaret Berger skal fremføre i delfinalen i Florø er skrevet av Karin Park og produsert av den norsk-svenske produsentduoen MachoPsycho – Niklas «Nikey» Olovson og Robin Lynch har også jobbet med artister som Jessica Simpson, Natalie Imbruglia og Backstreet Boys.

Haji: Shine With Me (Tekst/musikk: Al-Haji Saleem, Morad Aziman og Jesper Borgen)
Haji sjarmerte mange under MGP i fjor som del av trioen United. Nå satser han på ny frisk på egen hånd, og stiller med en internasjonal låt i Florø. Haji, eller Al Haji-Saleem som han egentlig heter, var på mange måter nykommeren da han deltok sammen med Benedicte Adrian og Sirius i gruppen United i MGP 2012. Nå stiller han imidlertid sterkt på egne bein. Oslo-gutten har fått en god del musikalsk erfaring siden sist vi så ham på MGP-scenen. Han har gitt ut to singler, spilt inn musikkvideo og deltatt på Radio Norge og Se & Hør sin sommerturné. Nå vil han på nytt erobre MGP-fansen og folket for øvrig med ”Shine With Me”. Han beskriver låten sin som en blanding av pop, dubstep og dance.

Martin Blomvik: Det vakje mi tid (Tekst/musikk: Martin Blomvik, Bjørn Johan Muri og Mats Weinholdt
25-åringen Martin Blomvik kaster seg ut i MGP-sirkuset med rap på Ålesundsdialekt. MGP-debutanten – som tidligere har deltatt i tv-serien Wipeout – er klar for å vise seg frem som artist for et stort norsk publikum, og med seg på laget har han fått ekstra kompis- og stjernehjelp av Bjørn Johan Muri. Martin mener at både teksten og låten bør ha en bred appell.

Fjellfolk: Ulvetuva (Tekst/musikk: Trym Bjønnes)
Fjellfolk kommer fra fjellbygda Bykle i Setesdal, og består av Helga Jacobsen (vokal, effekter), Tor Hoslemo (hardingfele) og Trym Bjønnes (gitar, vokal og programmering). Fjellfolk har spilt sammen siden 2008, og gjort en rekke konserter og festivaler, blant annet MaiJazz, Eikrapen Roots Festival, Canal Street, og Ekstremsportveko. Fjellfolk mikser gamle ballader, historier og feleslåtter med elektroniske impulser og sjangerkryssende arrangementer. Musikken kan beskrives som mytisk og svevende, samtidig som den er rytmisk og drivende.

Shackles: On Hold (Tekst/musikk: K-one, John Lundvik, Silya Nymoen)
Popduoen Shackles er Charlotte Kjær (22) fra Tønsberg og Lwam Feshatzion (22) fra Ellingsrud i Oslo. De møttes som del av en firerbande på X-Factor, hvor de ble satt sammen av Mira Craig og kom til finalen i Telenor Arena samme året. Etter X-Factor har de to jentene fortsatt å satse som en duett. De har gitt ut tre singler, inkludert ”Overtime”, som de gjorde sammen med den svenske rapperen J-Son, og ”Remember”, som ble produsert av Kriss fra Erik & Kriss.

Hør spilleliste: MGP 2013: Andre Delfinale i WiMP
Hør også bidragene fra første delfinale

Kategori: Musikknyheter, Spillelister   Stikkord: - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>