Djangofestivalen 2013: Verdens eldste djangofestival

Andreas Varady

Djangofestivalen er verdens første og lengstlevende festival dedikert Django Reinhardts musikk. Festivalen ble startet opp av Jon Larsen – kjent bl.a fra Hot Club de Norvége – i 1980. Denne helgen er det igjen duket for en helg med djangomusikk og stringswing på Cosmopolite i Oslo.

I forkant av festivalen kan du varme opp med albumet Django Festival 6:

På programmet i år finner vi bl.a Stochelo Rosenberg Trio, Staffan William-Olsson, Hot Club De Norvége og ikke minst det det purunge supertalentet Andreas Varady. Bare 15 år gammel og opprinnelig av jugoslavisk sigøynerslekt (nå bosatt i Irland), Varady spiller en funky versjon av Django-goes-Benson, og regnes av mange som det største gitartalentet i sjangeren som siden Jimmy Rosenberg – her i et opptak fra tre år tilbake i tid:

- Et viktig forum for moderne stringswing er de mange små og store Django-festivalene som har dukket opp i over 50 land i de senere årene. Her kan man lytte til god musikk, bytte instrumenter, kjøpe Hot Club-blader, og iblant grille pinnsvin (en sigøyner-delikatesse). Den norske festivalen er verdens eldste med kontinuerlig drift siden 23. januar 1980 – Django’s 70-årsdag, uttaler festivalens primus motor Jon Larsen – gitarist, komponist og kapellmester i Hot Club de Norvège.

- Utvilsomt har Hot Club-musikken beveget seg fra å være et marginalt europeisk fenomen, til en spennende internasjonal trend. La oss fare lett over og forbi de mange kopistene, og låne øre til de genuint kreative, og håpe at de vil fortsette å forundre oss. Det ligger i sigøynerjazzens natur å reise, og å være i evig forandring, sier Larsen.

Hør også vår spilleliste med utvalgte godbiter fra Django Reinhardts katalog:

Kategori: Musikknyheter, Spillelister   Stikkord: , , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>