Årets Låter 2012: Laleh og Sirkus Eliassen

Da er det igjen tid for gjøre opp regnskap, og vi har gleden av å publisere årets 100 mest spilte låter i WiMP. Sirkus Eliassen & Ben Kinx’ ”Æ vil bare dans” er årets mest spilte norske, mens Lalehs ”Some Die Young” er den mest spilte internasjonale låta og topper årslista som har en norskandel på cirka 30 %.

Hør hele lista: WiMP Topp 100 Låter 2012

”At vi har den norske låta som er aller mest spilt i 2012 er helt rått, vi føler det summerer opp hvor fantastisk dette året har vært. Det er spesielt artig å se at vi er så mye spilt i WiMP, som jeg forbinder med de som er spesielt interessert i musikk”, sier Magnus og Erik Eliassen i forbindelse med overrekkelsen.

«Æ Vil Bare Dans» havnet på fjerdeplass totalt, og Sirkus Eliassens andre single «Før Du Går» er dessuten inne på topplista med en 34. plass.

Laleh flankert av WiMP-redaksjonen og Warner Music

Laleh topper lista med ”Some Die Young”, som hun også fremførte på Nobelkonserten nylig. Etter denne konserten fikk den svenske artisten utdelt sitt diplom fra den norske WiMP-redaksjonen. Vi kommer tilbake med intervju med Laleh senere denne uka her i WiMPbloggen.

”WiMP-redaksjonen har fulgt Laleh i flere år, og ga Warner beskjed allerede før singlen «Some Die Young» kom ut at vi ønsket å få henne opp og fram. Da var det ekstra morsomt å få lov til å hedre akkurat henne med et bevis på at singlen ble årets mest populære i WiMP,” sier redaksjonssjef i WiMP, Sveinung Rindal.

Det er også verdt å legge merke til det høye antallet debutanter og andre ferske navn i toppen av lista. Gotye, Fun., Laleh, Alina Devecerski og Carly Rae Jepsen er blant de som har kommet for fullt i året som har gått og som ligger inne blant de 15 mest populære låtene i 2012.

Hør hele lista: WiMP Topp 100 Låter 2012

Kategori: Spillelister, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>