Forever Young: WiMP presenterer 80-tallet

Da vi bestemte oss for å sette av en hel måned dedikert til et bestemt tema, falt valget ganske raskt ned på 1980-tallet. Det var mange grunnet til det. For det første er et enkelt tiår begrenset i omfang og tid, samtidig som det åpner opp for mange spennende muligheter og endeløse musikalske avstikkere. 80-tallet har dessuten rukket å bli såpass voksent at det for noen vekker gylne minner, mens det for andre i dag er et ukjent – eller i det minste et uutforsket – kapittel i musikkhistorien. 80-tallet er dessuten heftet med en egen mytologi, et tiår som ofte knyttes til en bestemt type musikk, et spesifikt sound, en særegen look. Vi ønsker ikke bare å trekke frem det erketypiske, men like mye få frem spennvidden og ulike kvaliteter ved det utskjelte, elskede, misforståtte og mangfoldige tiåret, med musikk som vi håper vil appellere både til kjennere så vel som nykommere. Og selvsagt, det ble laget utrolig mye bra musikk på 80-tallet som vi brenner etter å vise skikkelig fram i WiMP.

Vi har titulert prosjektet Forever Young, etter Alphavilles velkjente hit fra 1984. Den fanger noe tidstypisk med sin blanding av ungdommelige håp og nagende framtidsangst innpakket i en smektende synthballade. Et barn av sin tid, tidløs i sin eleganse. ”Forever Young” er dessuten en kledelig nostalgisk tittel, i hvert fall for de av oss som var unge på 80-tallet.

Ny redaksjon
Til å hjelpe oss med Forever Young har vi for anledningen etablert en ekstern redaksjon. 80-tallsredaksjonen består av de erfarne skribentene Tor Milde og Erik Valebrokk, to penner med lang erfaring i norsk musikkjournalistikk, og artistene Ivar Chr. Johansen (Ravi) og Unni Wilhelmsen.
Topp 20 1980-1989: De fire ekspertene og entusiastene har etter møysommelig arbeid kommet fram til de definitive årssamlingene, og stemt frem 20 klassiske pophits for hvert år fra 1980-1989. Vi vil presentere disse årslistene jevnt og trutt gjennom hele 80-tallsmåneden. Vår nye redaksjon vil i tillegg presentere ulike sjangerlister og dele sine egne 80-tallslister med dere. Her kan du se fram til mye gull.

Hør WiMP Topp 20 – 1980
Hør WiMP Topp 20 – 1981 

80-tallet i WiMP
WiMP vil altså dresses opp i 80-tallsbekledning i hele november, en måned tettpakket med aktiviteter:

Nyinnspillinger: Vi har gleden av å presentere seks norske nyinnspillinger av 80-tallslåter som vil avdukes utover i november. Vi tjuvstartet med Thom Hell og Lissie , som har gjort en formidabel versjon av ”She’s Like The Wind” (kjent fra filmen Dirty Dancing).

I morgen slipper vi dessuten Bushman’s Revenge og Susanne Sundfør med en heftig tolkning av Depeche Modes ”Enjoy The Silence”. Denne ble spilt inn på Øyacontaineren i sommer.

Dagens låt: Hver dag vil du få servert en utvalgt 80-tallslåt, totalt 30 popklassikere med noen av de mest minneverdige hitlåtene fra tiåret.

WiMP Radio: Våre radiokanaler vil også tunes inn på 80-tallet denne måneden. Her vil du finne en egen kanal for de store hitlåtene og en kanal for deg som søker mer alternativ lyd.

Ukas Retro: Med Ukas Retro løfter vi hver uke frem et eldre album og gir det ekstra fokus. I november er denne spalten selvsagt dedikert 80-tallsalbum. Først ut, en norsk klassiker: Scoundrel Days med a-ha og popkongen Michael Jackson: Bad fra 1987.

Hør spilleliste med det beste av a-ha fra 80-tallet
Hør spilleliste med det beste av Michael Jackson fra 80-tallet

Spillelister: I tillegg serverer vi selvsagt en hel rekke spillelister med artist-, label- og sjangerfokus for deg som vil dykke dypere ned i materien, både redaksjonelle lister og bidrag utenfra. Blant annet vil forfatter Tore Renberg dele med sin kunnskap og kjærlighet til 80-tallsmusikken.

Dette er bare noe av det du har å se frem til. Vi håper – og tror – at enten du allerede er godt bevandret i 80-tallsmusikken, eller om du ønsker å bli mer opplyst om tiåret, vil du i løpet av november finne musikk for deg, musikk du hadde glemt at du elsket eller musikk du ikke visste at du elsket, musikk som gjør deg forever young.

Kategori: Album, Albumlister, Spillelister, WiMP   Stikkord: , , , , , , - Permalenke.
3 Kommentarer
  1. Har store forventninger til 1986 – åttitallets desidert beste musikkår!

    Nevner musikkhistoriske bautaer som Peter Gabriel – So. Paul Simon – Graceland. Madonna – True blue. Prince – Parade. Bangles – Different light. Genesis – Invisible touch. Dire Straits – Brothers in arms. Bon Jovi – Slippery when wet. For å nevne noen.

    I tillegg lå det en rekke fantastiske låter på hitlistene (The final countdown, Dancing On The Ceiling, Walk this way, The sun always shines on TV, Rock me Amadeus, West end girls, How will I know, Broken wings etc. etc.)

    Spillelista bør bli lang!

  2. Tilbaketråkk: Nye låter fra Maya Vik og Aslak Hartberg’s The Fuzz : Musikk

  3. Tilbaketråkk: Det var ikke så verst i 1982 heller : Musikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>