Forever Young: Tre åttitallslister fra Tore Renberg

Åttitallsmåneden Forever Young engasjerer også noen av våre andre faste bidragsytere, og nå har vi vært så heldige og fått hele tre lister fra Tore Renberg. Forfatteren som har skrevet godt om oppvekst sprunget ut av nettopp dette tiåret. Åttitallet var både karneval og dommedag på samme tid, og dermed var tema for to av listene satt. Den siste, med åttitallsballader i Renbergs egen definisjon, både mørk og lys slik kjærlighet alltid er.

Hør «Forever Young: Det glade åttitallet»
Hør «Forever Young: Det dunkle åttitallet»
Hør «Forever Young: Åttitallsballader»

Om «Det dunkle åttitallet» skriver Tore Renberg:

«Det er lite som er så skummelt som åttitallet. Det er aids og det er Falklandskrig og det er ungdommer uten fritidsklubber og det er storebror ser deg og bensinsniffing i ly av knitrende transformatorstasjoner. Lyden av første halvdel av tiåret har alltid skremt vettet av meg, jeg synes ånden som svever i denne luften er hardere enn Burzums. Det er skremmende på samme dragende måten som en del horrorfilmer fra samme periode: Du må ha det.»

Les resten av denne teksten, og hør alle spillelistene i WiMP.

Kategori:WiMP - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>