Alina Devecerski: – Vil heller være energisk enn perfekt

Hør ukas album i WiMP: Alina Devecerski – Maraton (WiMP Exclusive)

Svenske Alina Devecerski lå flere uker på toppen av VG-lista i sommer, med singlen ”Flytta på dej”. Denne uka debuterte hun med albumet Maraton, og vi WiMP synes albumet er så sterkt at vi utropte det til ”Ukas album”. Men Alina Devecerski er ikke egentlig en sylfersk debutant. Hun har i flere år skrevet låter og produsert musikk for andre artister. Det høres nok, ikke minst i tekstene, at hun har vært med en stund. Vi har pratet litt med Alina om dette og annet, der vi blant annet spurte om forskjellen på å jobbe med egne låter framfor å jobbe med andre artisters låter.

- Det er en utrolig stor forskjell. Man lar ikke en tallerken forlate kjøkkenet før man har inspisert den nøye når man lager musikk for seg selv. Som en kokk må jeg kjenne og smake, gjøre ting om og om igjen til jeg kjenner at det er helt etter min smak. Når jeg har skrevet for andre blir det mer som et overblikk, og jeg forsøker så klart å tilpasse meg artisten som skal gjøre sangen.

Alina forteller at hun leter etter kontraster når hun skriver og skaper. I musikken hører vi toner av hip hop og funk fra den tredje verden – blandet med 90-talls indierock, noe hun forklarer med sitt samarbeid med Christoffer Wikberg.

- Med forskjellig musikalsk bakgrunn får vi fram noen kontraster, nesten som en gratis bonus. Kort sagt kan man si at våre forbilder møtes gjennom MIA og Nirvana.

Hør spillelisten Alinas favoritter i WiMP

Alina livedebuterte med låtene fra Maraton på et WiMP-arrangement i Stockholm tidligere i år. To av disse låtene finner du på WiMP-utgaven av albumet.

Jeg tror jeg har blitt bedre til å synge live, jeg håper det i hvert fall. Haha. Jeg hadde stått og sunget i en studiobås, og det er noe helt annet å synge et helt sett. Jeg har blitt bedre på å roe meg ned, men jeg vet ikke helt om det blir bedre eller dårligere. Noen ganger føles det morsommere når det er energisk, heller enn at det låter perfekt.

På Maraton har Alina også samarbeidet med Kent-vokalist Joakim Berg. – Det kom som en overraskelse, og resulterte i to kanonbra låter. Martin Sköld fra Kent spiller bass på den ene låten. Kjempemorsomt. Jeg elsker Kent, og har hørt masse på dem.

Hør Alina i WiMP: Alina Devecerski – Maraton (WiMP Exclusive)

Hør spillelisten Alinas favoritter i WiMP

Kategori:WiMP - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>