Vinn konsertbilletter: Ulf Lundell på Sentrum scene


Oppdatert: Vi har trukket to vinnere til lørdagens konsert: Sverre F. og Frode N. kan dermed glede seg. De var to av svært mange som har kommet med gode låtforslag og kjærlighetserklæringer om Ulf Lundell og hans musikk. Vi er dypt imponert over engasjementet, som vi best viser frem i spillelista som dere alle har vært med å sette opp:

Hør Ulf Lundell: Kär Och Galen – Hans Beste Låter i WiMP 

Her er bidraget fra Sverre:

1 Redan där, fra Rent förbannat
Denne åpner den nye platen, og fremstår ikke bare som en manifestasjon av Lundell 2012, men like mye en fortelling om en modning alle mennesker gjennomgår, der man sakte får oversyn over alle de blendverk man har av så underlige årsaker latt seg fascinere av. Ulf Lundell alene, på kassegitar.

2 Gammal nog, fra Fanzine
Tung, elektrisk blues, med omtrent samme tematikk som forrige låt, men det gir mulighet for bandet som sakte glir inn, lengre gitarsoloer tar oss alle sammen med nedover trappen, til:

3 Den vassa eggen, fra Den vassa eggen
Det er noe helt spesielt med denne vasse knivseggen vi vandrer på, uten mål og uten mening. Samtidig danner det mening der og da, idet en slik sang skaper et samhold. Om knivseggen er aldri så spiss, så er vi mange som balanserer på den.

4 Skyll på stjärnorna, fra Det goda livet
Noe av det vakreste jeg vet er Lundells stemme. Orgelpartiet som åpner sangen, til linjene «Hon tog min hand och sa, din livslinje är av, jag sa, jag vet ….» skaper en salig fryd i hjertet, særlig etter at vi er blitt bombardert med den harde virkeligheten tidligere i konserten.

5 Är vi lyckliga nu?, fra Rent förbannat
Dette er låten som vokser fra gang til gang. Fra en førstegangsopplevelse at Lundell og fast band har gjort det igjen, til at de har gjort det igjen, fordi det er ingen som kan gjøre dette hverken som dem – eller bedre.

6 Ute på vägen igen, fra Måne över haväng
Dette med veien har vært en metafor som har hengt i veldig lenge, men til forskjell fra å balansere på knivseggen, lar Lundell oss rase fremover, legge alle tingene bak oss.

7 Hungerdepartementet, fra Lazarus
Vi er fortsatt på veien, og vi er i samlet flokk, ledet av felles bevissthet. Og en sjelden benyttet låt i hans katalog.

8 Törst, fra Törst
Mitt første minne av Ulf Lundell på konsert foregikk i 1994, da konserten åpnet med denne. Knalltung gitarbruk, og ren stammefølelse. Man ser tilbake til noe man fortsatt er en del av, og innerst inne vet man bestandig vil være.

9 Om jag hade henne, fra Slugger
Erotikkens farer er mange, og heldigvis kan man iblant mestre dem.

10 Chans, fra Den vassa eggen
Livsmot, tross alt?

11 Hav utan hamnar, fra Ripp Rapp
Etter mange relativt up-tempo, er det tid for en mer rolig periode. Hav utan hamnar, handler om de mange karusellene man iblant hopper på.

12 Rått och romantiskt, fra Xavante
Knugende og bedende. Et ønske om nærvær.

13 Kär och galen, fra Kär och galen
Det er noe med tangentbruken, som øyeblikkelig skyver alle tvil til side: «Det är allt jag vill va, dag efter da, tills jag skrålar besatt i änglarnas kör»

14 Gott att leva, fra På andra sidan av drömmerna
Dette er min absolutte live-favoritt, det er en så utrolig dynamikk som skapes idet man erkjenner alt som tynger, og vet at tross alt, finnes det ikke noe å velge i.

15 Vid din grind igen, fra Kär och galen
Nok en klassiker som er for lite brukt. På sin liveplate i 1993, Maria kom tilbaka, lar han den knyttes sammen med Öppna landskap. Det gjør ikke noe om det kan skje igjen. Nettopp å kjenne å være til, og vite at det finnes noe å støtte seg til, også i friheten, gjør denne sangen både til en guilty pleasure av dansbandstypen, og en hymne til det livet man alltid lengter til.

Dette er mine forslag. Og jeg har jobbet ganske godt med denne! Min første Lundell-opptakskassett laget jeg i 1992, bestående av sanger hentet fra kassetter lånt på biblioteket i Drammen – det var fra Vargmåne, 12 sånger og Preskriberade romanser. Lundells plater fra 1980-tallet hørtes dengang ut til å være veldig daterte, samtidig var min lytting nærmest etslags soundtrack til lesning av debutromanen Jack. Plater som Evangeline og Utanför murarna forstod jeg meg ikke på. En platebutikk som skulle slutte å selge vinylplater gav meg muligheten til for halv pris å kjøpe Kär och galen, Längre inåt landet og Det goda livet. Så kom boksen Livslinjen. Svenskene er flinke med slike bokser. Det er noe nordmenn ikke kan. Hardpakke cd-plater med musikk og sende med milevis med linernotes. Boksen var på 5 cd’er. I den tiden var 3 cd det alminnelige for artister som hadde holdt på langt lenger. Der var det utrolig mye, men etterhvert forstod jeg at Lundell ikke var en retroartist. I 1993 kjøpte jeg Måne över haväng, året etter Xavante. Sistnevnte mener jeg kom lille julaften i hus. I løpet av 90-årene kjøpte jeg de nye platene etterhvert som de kom. På andra sidan drömmarne – kanskje platen han aldri har overgått, og Män utan kvinnor (passet utmerket som en beskrivelse på mitt liv den gang) Alle overgikk mine villeste fantasier. Slugger og Fanzine trengte bare noen ekstra runder, før de kom innunder huden min. Har vel siden ikke hørt noe særlig på Neil Young & Crazy Horse. Om omkring 2000 kom alle de gamle (inntil 1989) i nyutgivelser med papp-cover. Jeg kjøpte de alle sammen på postordre, og hadde de et år stående i esken hvorpå de var fraktet til butikken. En brun eske, litt brutalt revet opp. Og jeg spilte og spilte. Samtidig kom første plate jeg ikke helt likte, I ett vinterland. Live var Lundell strålende det året – men platen var liksom litt for innrettet på å gjenoppta folkesuksessen med Kär och galen. Samme følelse, men enda sterkere, hadde jeg på 2008′s Ohama. La oss si jeg har hørt på den to ganger. Den store boksen Under vulkanen likeså, 14 cdplater og en dobbel dvd som LARS har lånt av meg og aldri levert tilbake. Dvd’en altså. Platene har jeg, og iblant trenger jeg en halvtime med dem. Trilogien Ok baby Ok / Högtryck / Lazarus burde selvfølgelig aldri fått flyte utover fire cd-plater og halvannet år. Men jeg ville ikke vært et minutt av dette foruten.

Med unntak av konserter i Trondheim og Bergen er dette første gang i min levetid jeg står uten billetter til Lundell-konsert. La oss si jeg tar min del av skylden. Samtidig mistet jeg en dag på å lete etter denne nettbankbetalingsbrikken, samt hadde ødelagt nettlinje en annen dag. Har dessuten gjort mitt, ved to ganger å ha stått først i køen på Finn-salg, samt skrevet til Sentrum Scene med sprudlende energi og kreative forslag til hvordan de kan øke kapasiteten for konserten: kast ut stoler, bordene med! Dessuten virker det vanskelig denne gangen å komme seg til Sverige, noe som i sommerhalvåret har gitt ferieplaner (jeg er ivrig telter), og som gjør at min datter kan vite med seg selv at hun var tre måneder gammel første gang hun var på Lundell-konsert, og min sønn til stadighet vet han er en del av menneskemengden som brøler oh la la jag vill ha dej på Gröna Lund i 2010, da Lundell satte besøksrekord, med et tall overgående hva de fleste artister spiller for i Skandinavia.

Frode N. ga oss denne fine listen og varme begrunnelse:

1. Rått och romantiskt.
2.Dom herreløsa hundarnas dag.
3.Ærrad och Brænd.
4.Men utan kvinnor
5.Lycklig,lycklig.
6.Slugger.
7.På andre sidan drømmarna.
8.Det goda livet.
9.Rent forbannat.
10.Tisdag morgon.

Uffe. For en mann. Gi ham en gitar og et publikum, og han truer med å spille til kroppen er dehydrert og kraftløs. Han er seig som få, med et heftig driv, fortsatt kåt på livet. Jeg mener mine 10 utvalgte låter fortjener en plass på listen over Lundell-klassikere, det er ærlige og hardtslående låter fra 78 og frem til 2012. Liveversjonen av låtene er helt fantastiske, og Uffe drar saften ut av dem med en kraft og spilleglede, som for de heldige får taket til å løfte seg på Sentrum scene.

Jeg håper jeg kan bjude kvinnen i mitt liv på denne urrockeren lørdag, da vil hun føle seg «ung och lycklig»igjen… och kanskje blir kvelden «rått och romantiskt».

Førstkommende lørdag 27. oktober spiller Ulf Lundell for et utsolgt Sentrum scene i Oslo. Vi har sikret oss noen få billetter til det som etter alle solemerker blir et gjensyn med en legende i gnistrende slag.

I nærmere 40 år har vi kunnet følge Ulf Lundells unike karriere gjennom ulike kunstneriske uttrykk. Via musikk, bøker, poesi og maleri har han vært tilstede med sine kommentarer av samtiden. 30 år siden klassikere som ”Kär & Galen” og “Öppna Landskap” er Lundell fremdeles høyst oppegående. Hans nye album Rent förbannat har fått god mottakelse fra en artist med mye på hjertet.

Har du lyst til å oppleve Ulf Lundell på Sentrum scene? Du deltar i konkurransen om billetter ved å bidra til å lage spillelisten med Ulf Lundells beste sanger. Vi har satt opp et forslag med 15 utvalgte – men hvilken låt/hvilke låter ville du hatt med i tillegg på denne lista.

Legg igjen dine låtforslag her på bloggen, eller send inn til bjorn.hammershaug(@)wimpmusic.com. Gode begrunnelser skader aldri vinnersjansene. Vinnerne tilskrives på fredag, da vi også vil publisere den ferdige spillelisten.

Bandet på denne turnéen er det samme som spiller på det nye albumet: Jens Frithiof på gitar, Markus Olsson på klaviatur og blåsere, Andreas Dahlbäck på trommer, Janne Bark på gitar og Surjo Benigh på bass.

Hør Ulf Lundell: Rent förbannat i WiMP
Gå til artistsiden Ulf Lundell i WiMP

Foto: EMI/presse

Kategori: Album, Konkurranse, Spillelister   Stikkord: , , - Permalenke.
10 Kommentarer
 1. Rolf Flo

  SANNA
  Skyll På Stjærnorna
  Venner igjen

 2. Frank R. Marthinsen

  «Connemara», fra albumet «Andra sidan drömmarna». Min mor døde, kun 61 år gammel, i mai 96. Albumet kom høsten samme år og jeg har grått mye til denne teksten. Også flere av de andre sangene kobler jeg til hennes død. Jeg var også heldig å få møte Uffe i Claus Wiese sitt program samme høst/vinter :)

  «Män utan kvinnor»: Denne kom i 1997, og jeg var akkurat blitt skilt fra min eldste sønns mor. Han ble boende hos meg, er nå 19 år, og har flyttet til egen leilighet fordi han har startet på studier.
  Albumet med tittelen var et minnesmerke, for meg, ettersom jeg nå var uten kvinner i noen nær relasjon.

  Disse ønsker jeg var med på listen, og er definitivt på min liste! Jeg har alt annet han har gitt ut, og har lest flere av bøkene hans, i tillegg til å ha Porsgrunn kaffeservice med hans «tegninger» ;)

  Jeg har klart å få tak i 2 billetter til Lisebergkonserten 22.desember, og dit skal sønnen min og jeg :) Det blir hans 3. Lundellkonsert.

  Håper jeg vinner (ellers hadde jeg vel ikke skrevet dette).

 3. AnneH

  Nãr jag kysser havet
  Sanna
  Lykclig, Lycklig
  Kom du nånsinn ivãg
  Gammal Dodge
  In i mystiken

 4. FYI: Etter oppdatering til nyeste versjon av WIMP fungerer ikke «scrobbling» til Last.FM.

 5. Tore Øvregård

  Tre Bröder, rett og slett for at det er en låt som er helt utrolig bra!

 6. Altså, det jeg har testet igjen, som fortsatt ikke fungerer, er «scrobbling» mot Last.FM (etter siste oppdatering av WIMP).

 7. Ingjerd Gulestøl

  1. Det var en man som stal en dröm (fra Preskriberade Romanser)
  2. Moln utan minnen (fra Rent Förbannat)
  3. Katt i fönstret (fra Måne över Haväng)
  4. Cadaques (fra Män utan Kvinnor)
  5. Eld i Berget (fra Rent Förbannat)
  6. Slugger (fra Slugger)
  7. Xavante (fra Xavante)
  8. Club Zebra (fra Club Zebra)
  9. En sprucken Vas (fra Evangeline)
  10. Exil (fra Rent Förbannat)
  11. Natten har sitt sätt (fra Nådens År)
  12. Öppna Landskap (fra Kär och Galen)
  13. Inte ett ondt ord (fra Den Vassa Eggen)
  14. Förlorad värld (fra På andra sidan Drömmarna)
  15. FBL II (fra Rent Förbannat)

  Jeg er veldig glad i den siste platen Rent Förbannat; det er mye av alt, og det meste er veldig godt. I spillelisten ville jeg gjerne trekke frem noen perler derifra, sammen med sanger jeg har et nært forhold til. Dette er vel en spilleliste som passer godt med en kopp te, og føttene godt trukket oppunder et varmt pledd i sofaen :) Ulf Lundell har jeg sett mange ganger og hver gang har vært herlig.

 8. Testet igjen nå, «scrobbling» mot Last.FM – det funket fortsatt ikke. Logget så av/på last.fm i WiMP-applikasjon, og nå fungerer «scrobbling» igjen. Dette problemet dukket opp etter siste oppdatering av WiMP.

  Tidligere kommentarer i denne tråden, samt denne, kan sikkert bare slettes – da det jo ikke har noe som helst med Ulf Lundell å gjøre.. ;-) (men det var en enkel måte å komme i kontakt med dere)

 9. Joakim

  Hei Thom,

  En mulighet er også å kontakte oss på Facebook: http://facebook.com/wimpnorge

  Vi er kjent med at scrobbling ikke fungerer for alle i den nye versjonen. Vi jobber med å fikse dette.

  Mvh. Joakim i WiMP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>