Øyacontaineren #4: Sudan Dudan

Vi har kommet til fjerde slipp fra Øyacontaineren: Folkemusikkduoen Sudan Dudan fra Valderes. Sudan Dudan valgte å spille inn den helt nye låta «Salme», i tradisjon etter Ragnar Vigdal og en ny versjon av ”Svein Svane”.

Hør Sudan Dudan live fra Øyacontaineren i WiMP

Marit Karlberg i Sudan Dudan forteller mer om innspillingen:
- Me vart spurt om å spela inn noko i WiMP-containeren då me kom tilbake til backstagen etter konserten. Det var god og avslappa stemning der, og opptaka vart gjort live. Me spelte igjennom ein gong og så spelte me rett inn. Fort gjort, og så ut til fotografering og intervju. Hugsar best det fantastiske tråd-spikarbroderiet utanfor (på veggen som er bakgrunnen for fotografiet). Slike, men i mindre format, hang på veggen hjå bestemor mi i Smedsrud då eg var lita. Minner, minner.

Sudan Dudan er aktuelle denne uka i forbindelse med Oslo World Music Festival. Marit Karlberg og Anders Røine har tidligere gitt ut to kritikerroste album, og har etter hvert spilt på både rocke- og folkemusikkfestivaler. De arbeider nå med det tredje albumet sitt, som vil bli spilt inn i Propeller studio i Oslo i januar 2013.

Vi lar Marit Karlberg fortelle mer om de to låtene:

-Salme, «Unn mig Gud et lite rum», hadde Ragnar Vigdal lært av far sin. Faren hadde lært salmen i Valdres. Vigdal song inn denne salmen til Valdres folkemusikkarkiv. Hvis eg ikkje hugsar feil, var det journalist Helge Gudheim som gjorde opptaket. Vigdal hadde forøvrig eit godt samarbeid med folkesongaren Ingvar Hegge og dotter hans, langeleikspelar Oddrun Hegge i Øystre Slidre, og gav ut ein kassett saman med dei.

- «Svein Svane» er filosofen som vandrar rundt og undrar seg over dei store spørsmåla. Kva er rundare enn det rundaste hjul? Ein av dei finaste mellomalderballadene me har, og i slekt med gåter og myter i andre delar av verda. Vår variant er frå Valdres. Låta finns også på Kari og Ola. Men WiMP-versjonen er utvida med eit ekstra startvers til ære for denne spesialinnspelinga.

Sudan Dudan – Salme from Eivind Kaasin on Vimeo.

Hør Sudan Dudan i WiMP

Øyacontaineren er et nytt og spennende samarbeid mellom WiMP, NRK P3 og Øyafestivalen, hvor hensikten er å bygge relasjoner mellom artister, festival, radio og streaming – samt skape grobunn for impulsive produksjoner. Prosjektet ble for først gang gjennomført på årets Øyafestival og førte til at flere anerkjente artister tok turen til “den skjulte scenen”. Resultatet er 12 unike innspillinger, som vil slippes i WiMP utover høsten.

Øyacontaineren ble levert av Musikkutstyrsordningen og Nordic Shelter. 4Sound stilte med backline og teknisk hjelp under Øyafestivalen.

Kategori: Album, Musikknyheter, WiMP   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>