Nygammalt #12 + Kirkelig kulturverksted spesial


Enda en gang kan WiMP i samarbeid med norske plateselskaper presentere en rekke spennende titler som aldri tidligere har vært tilgjengelig digitalt. De to neste månedene har vi dessuten gleden av å kunne presentere store deler av Norges eldste uavhengige plateselskap Kirkelig Kulturverksteds LP-utgivelser fra 70-tallet og tidlig 80-tall som aldri har vært gitt ut på CD. Kirkelig Kulturverksted kommenterer at de med dette understreker sitt syn på strømmetjenestene som et bra tilbud for musikk som allerede er finansiert.

To Hellbillies-album, Sylvspente Boots og Pela Stein, har frem til nå vært utilgjengelig digitalt, men nå kan man endelig høre ”Ei krasafaren steinbu” og ”Ho Birgjit Lien” i originalversjoner i WiMP. Det samme gjelder tre album med Henning Kvitnes, Little Eden (bildet) og albumene til Ravi & Dj Løv som herjet hitlistene gjennom det forrige tiåret. Universal Music har funnet fram noen herlige humoristiske minner fra sin katalog, med Lille Lørdags ”Min Drømmesang” og Lars Mjøens popdebut ”Singin’ In The Brain” fra 1974.

Hør utvalgte høydepunkter fra Nygammalt #12 
Se alle utgivelsene på Nygammalt #12

Om utgivelsene til Kirkelig Kulturverksted:

De 40 utgivelsene tilbys i to etapper: Først 70-talls-utgivelsene, dernest innspillingene fra 80-tallet.

Vi møter de første utgivelsene til KKV: den aller første innspillingen Lukk opp kirkens dører fra 1974 med tekster av Erik Hillestads far Olaf Hillestad, to plater med kirkemusikk for barn, en hel serie med kirkemusikk av størrelser som Arild Sandvold, Egil Hovland, Knut Nystedt, Conrad Baden og Trond Kverno, samt en rekke artister i visepop-sjangeren som Rolf Wagle og Gregers Lundh.

Serien med kirkemusikk ble utgitt på etiketten ”Ny kirkemusikk”. I denne satsningen ønsket Kirkelig Kulturverksted (som på denne tiden var mer kjent for å utgi de første platene til Bjørn Eidsvåg) å fremvise nyorienteringen som på 70-tallet fant sted blant kirkemusikere. Serien rommet i alt 16 produksjoner og ble stanset i 1981. På Ny Kirkemusikk-serien finner vi bl.a. flere innspillinger med Nordstrand Kirkekor, som den gang ble dirigert av domorganist Terje Kvam.

Fra 80-tallet vil vi få tilgang til plater med bl.a. rock-bandet 018, visesangeren Hanne Juul og samlingen ”Ankomst Utstein Kloster” fra 1985 der Sigvart Dagsland deltar sammen med Henning Sommerro og Rønnaug Foss Alsvik.

Hør vår spilleliste ”Nygammalt: Kirkelig Kulturverksted 1974-1979”

Kategori: Album, Albumlister, Spillelister   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>