Videopremiere: Ida Jenshus

Ida Jenshus ble belønnet med Spellemann-pris (beste countryalbum) for både Color Of The Sun (2008) og No Guarantees (2010). Neste fredag kommer hun med sitt etterlengtede tredjealbum, Someone To Love. Her møter vi Jenshus med et modnere og mer atmosfærisk uttrykk enn tidligere. Fortsatt sammenliknbart med Emmylou Harris, men med en dreining i retning hennes stemningsfulle samarbeid med Daniel Lanois. Selv sier Ida om det nye albumet:

- Jeg har laget mer materiale på el-gitar og piano denne gangen og har behov for en kontinuerlig utvikling, skape nye bilder. Jeg vil at denne nye platen skal vise flere sider ved meg enn det som har kommet frem på de to første albumene – og på konserter. Jeg har modnet i forhold til å la de jeg knytter meg til ta i stoffet mitt, og har lenge ønsket å jobbe med Kåre Chr. Vestrheim. Endelig har vi fått det til å passe for oss begge.

Vi korter ned ventetiden med en videopremiere på ”Tender Leaves”, hentet fra Someone To Love:

- Denne låta ble spilt inn i helhet en sen sommerkveld i stua på Bruket. Slik vi ville ha den; kun meg og elgitaren, sier Ida Jenshus til WiMP.

- Småbruket til produsent Kåre Vestrheim ligger utenfor Sarpsborg, innafor skoger – rett ved Glommas bredde. Videoen ble spilt inn neste dag rett nedenfor huset, og viser litt av stemningen vi hadde der ute. For meg var det her mye av magien og viben rundt den nye plata ble skapt. Her brukte vi mye av sommeren, gjorde pålegg til plata – samt spilte inn låtene som er nedstrippet og live. Bare meg og piano eller gitar. Vi rigget oss uhøytidelig til i stue og kjøkken med amper og gitarer og trøorgel og instrumenter strødd overalt. Var inne i en egen boble, en egen verden. En stillhet og ro som gav oss mulighet til å bare forsvinne inn i egne tanker og i musikken vi ville lage.

Someone To Love slippes 5. oktober. Albumet ble innspilt i Propeller Studio i Oslo. Produsent Kåre Chr. Vestrheim er kjent fra tidligere samarbeid med blant andre Odd Nordstoga, Marit Larsen og Motorpsycho. Med seg har Jenshus sitt fast band: Andreas Amundsen (bass), Stian Lundberg (trommer) og Alexander Pettersen (gitarer) – samt Kåre Vestrheim på tangenter. Med på skiva deltar også Håkon Gebhardt, KK Steel, Geir Sundstøl og Erland Dahlen

Kategori: Album, Intervju, Musikknyheter, Video   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>