Turnédagbok: Sondre Lerche i USA – Første reisebrev

Sondre Lerche er på USA-turné i disse dager, og vi får lov til å være flue på veggen – eller ferden. Sondre vil i de neste tre ukene nemlig dele turnélivet for oss med tekst, musikk og bilder. Her er første nedtegnelser fra livet på landeveien:

- Vi begynte USA-turneen med konsert på Bowery Ballroom i New York på min 30 års dag forrige onsdag. Jeg har jo spilt konserter halve livet nå så det føltes ikke unaturlig å spille konsert på min favorittklubb i min nåværende hjemby idet jeg forlot 20-årene for godt. Bandet mitt er på denne turneen min faste trommis Dave «Herremannen» Heilman sitt nye band Fancy Colors som består av Dave og multiinstrumentalist Zachary Colwell. De åpner hver kveld med låter fra sin debutplate, Near Equator, som nettopp kom ut. Deretter backer de meg gjennom resten av kvelden. I anledning min nye liveplate Bootlegs og kommende vinylutgivelse av mine fire første album har jeg valgt å hovedsaklig fokusere på låter fra Faces Down, Two Way Monologue, Duper Sessions og Phantom Punch på denne turneen.

Det fins så mange sanger jeg av forskjellige grunner ikke har spilt de siste 10 årene og som det er kult å ta tak i igjen med nye musikere og litt avstand. En låt som ”Counter Spark” fra Two Way Monologue har folk spurt etter en del opp igjennom årene men jeg har ikke hatt lyst å spille den fordi jeg i ettertid har følt at refrenget (ba-ba-ba-ba…etc) bar litt for stort preg av lyrisk idétørke. Men jeg skrev den, jeg spilte den inn og ga den ut, så jeg føler jeg bør respektere låten for det den er/var og spille den for de der ute som måtte insistere at låten innehar mitt beste refreng ever(!?).

En annen låt, ”Boxing Day”, var klar til Two Way Monologue, men ble ikke fanget opp av produsentene mine på den tiden så jeg lot den ligge. Vi prøvde å spille den inn til Phantom Punch men innen den tid var momentet borte og den hørte ikke helt til resten av PP-låtene. Nå lever den som bare det når spiller den live hver kveld. Det føles som er bra revansj å gi nytt liv til gamle låter som jeg nesten hadde gitt opp.

Her er et noenlunde ok klipp av Boxing Day fra Bowery Ballroom forresten:

Boston-konserten dagen etter bursdagkonserten (og påfølgende fest) bar litt vel preg av 30-årskalasvirksomheten og føltes ikke så bra som jeg skulle ønske (spiste i tillegg fast food fried chicken på en kjede som heter Popeye’s dagen derpå… det hjalp heller ikke) men stemningen etter konserten var påfallende bra selv om jeg og Fancy Colors gjorde det vi kunne for å psyke oss videre ned i gjørmen. Oh well. Det er alltid neste dag. Etter 9 timers kjøring spilte vi fredag kveld i Washington, DC og det var dødsbra. Nydelig klubb, skrullete publikum, nydelig lyd på scenene, inspirerte avstikkere og glipper. Alt jeg kan ønske. Nå er vi midt i lydsjekk i Philadelphia og jeg skal prøve en ny støypedal som jeg har kjøpt på anbefaling fra St. Vincent (aka verdens beste gitarist akkurat nu). Til uken skal vi blant annet til Cleveland (Hello!), Pittsburgh, Chicago og Minneapolis. Fortsettelse følger.

Topp 5 låter i vår turné-van denne uken:


(Mondo Rush – Ryan Power er ikke tilgjengelig i WiMP)

Snakkes!
Sondre Lerche

Få med deg Sondre Lerches helt ferske livealbum Bootlegs.
Den nye singlen «It’s Never Meant To Be» finner du også  i WiMP.

Kategori: Musikknyheter, Spillelister   Stikkord: - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>