Frank Zappa – klar for digitalt slipp i WiMP

Mandag 30. juli blir en merkedag for Frank Zappas mange fans i Norge. Da blir de første tolv av en lang rekke legendariske album tilgjengelige digitalt for aller første gang. Hver måned framover vil nye album bli gjort tilgjengelige, mange av dem også remastret for aller første gang. Det er med andre ord duket for Zappa-fest i WiMP året ut.

Det er en nylig signert avtale med Universal Music som nå sikrer ny distribusjon for en av musikkhistoriens mest forunderlige figurer. Som musiker og komponist var Zappa unik, og som samfunnskritiker med et sterkt politisk engasjement ble han lagt merke til av mange flere enn de som kjente musikken hans.

Følgende album blir tilgjengelige 30.07.2012:

Freak Out! (1966)
Absolutely Free (1967)
Lumpy Gravy (1968)
We’re Only In It For The Money (1968)
Cruising With Ruben & The Jets (1968)
Uncle Meat (1969)
Hot Rats (1969)
Burnt Weeny Sandwich (1970)
Weasels Ripped My Flesh (1970)
Chunga’s Revenge (1970)
Fillmore East, June 1971 (1971)
Just Another Band From L.A. (1972)

 

Kategori:WiMP - Permalenke.
12 Kommentarer
 1. RS

  -If we can’t be free at least we can be cheap.
  (Frank Zappa)

 2. Trym Schade Warloe

  Dette elsker vi!!

 3. Arild Heltne

  Live at Filmore. The Best of the best. Just cant wait

 4. RS

  Det er 30.juli nå. Klokka er snart halv fem på ettermiddagen. Zappa-albumene i WiMP er stadig ikke mulig å streame… Skjer’a?

 5. RS

  Takk for oppdateringen, Bjørn! :o)

 6. CEK

  Da kom jeg i skade for å registrere meg 14 dager før tiden.

  Heldigvis har dere Black Debbath også…

 7. Joakim

  Hei,

  Foreløpig releasedato digitalt er 20. august. Anbefaler dere å følge med på https://www.facebook.com/pages/Zappa-i-Norge/334683223282830 for siste nytt om releasen.

  Mvh. Joakim, WiMP.

 8. RS

  Hva er problemet som fører til stadige utsettelser av Zappareleasen i WiMP egentlig? Jeg bare lurer … evig nysgjerrig.

  Og det med å følge med på Fjøsboka burde ikke være nødvendig. Forsett gjerne å legge oppdateringer her på bloggen i tillegg. Jeg synes det er litt synd om dere gjør Fjesingbokji til hovedkanal for informasjon om hva som skjer i WiMP. WiMP=kult. FB=ikke kult, og verre og verre blir den. Ingen burde henvises til et frivillig, delvis lukket nettsamfunn man kanskje ikke har minste interesse av å oppsøke eller være med i for å få oppdatert informasjon om hva som skjer på en ren musikktjeneste man betaler for å få. Ikke ta for gitt at alle er på FB. Vi er ikke det, og det er ofte tungtveiende prinsippielle grunner til det.

  Dere var raske med å sende ut nyhetsbrev pr. epost når releasen opprinnelig var satt til 30.juli. Men det har ikke kommet noen oppdatering i eposten på noen av de foreløpig to utsettelsene som gjelder Zappa. Er det bare gladnyhetene som skal formidles kundene i den form de har valgt å få informasjonen sin?
  Nå man aktivt oppsøke WiMP-bloggen eller den forhatte Tryneprotokollen for å få vite «hva som skjer når det ikke skjer». Liker det dårlig.

  Til slutt litt skryt: Dere har tross disse små irritasjonsmomentene et fantastisk produkt jeg ikke ville vært foruten. Takk, takk. ;o)

 9. H

  Hva i alle dager er egentlig grunnen til at dere utsetter Zappa??
  Det er like jævlig irriterende og skuffende hver gang jeg logger inn på de datoene dere annonserer og ikke får hørt på Zappa. Det er temmelig useriøst å drive på slik! Det kan umulig være noe teknisk som ligger bak, så da tipper jeg rettigheter? Hvis dere har signert en avtale med de som har rettighetene for Zappa så antar jeg at en slik kontrakt er tjukk som en bibel, og at start og varighet for kontrakten er en vesentlig del. Hvordan er det mulig å surre så mye med datoer da? Har dere ikke signaturen på papiret – eller er det bare jævlig vanskelig med kalendere??

 10. WiMP Redaksjonen

  Hei folkens,
  vi beklager at det har vært kommunisert ulike datoer på Zappa-releasen. Det har vært to forskyvninger på dette, som har vært utenfor vår kontroll. Men – nå er alle 56 albumene levert til oss – med dato 20.8 – så da er det bare å glede seg!

 11. H

  40 album med nydelig lydkvalitet -sukk- 8,-)
  Trekker tilbake enhver kritikk, og storkoser meg gjennom en ufattelig rik katalog av musikalske perler fra A til Å. Mon tro om disse albumene er remastret? Selv som komprimert stream høres det fantastisk ut. Bra jobba! Beatles neste eller?? ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>