The Evil Eye presenterer seg selv med sine sommerfavoritter

The Evil Eye er et nytt band fra Oslo med en forkjærlighet for vakre og skitne melodier. Dette bandet gir deg fengende powerpoprock med perfekte refrenger, og bruer sterke nok til å få deg over Atlanteren.

 »Love-Fi» er første singel ut fra albumet Relapser som kommer senere i høst. Med Kent fra Donkeyboy på synth er dette blitt The Evil Eyes egen sommerlåt, en slags blanding av Weezer, Ash og Wham! Singelen viser den mer poppete delen av bandet.

Her har bandet plukket ut sine egne sommerfavoritter fra WIMP. Hør låtene i WiMP, og les bandets kommentarer her i bloggen.

Christer Lundby (vokalist/gitarist)

1. Boston – More Than A Feeling
Herlig progressiv låtskriving i classic rockstil. Blir du ikke klar for sommer og fest når du hører denne låta har du ikke puls. Helt klart en av verdens beste gitarlåter!!

2. Cat Stevens – Sun
Psykedelisk sommer? Perfekt for deg som skal på revejakt eller generelt ta en eksperimentell ferie.

3. Foreigner – Feels Like The First Time
Bandet som lagde suverene lydspor til feelgood rockebandfilmen Still Crazy. En klassiker som må sjekkes ut.

4. Jackson 5  - Can You Feel It
Enkel låt som lover happy ending. Mye jeg kunne valgt her men falt på denne perlen fra Jacksonbrødrene. Topp stemning hver gang.

5. Beastie Boys – Sabotage
En låt for de som skal bruke sommeren til å terrorisere nabolaget og lage kvalme for unge og gamle. Ungdommelig rå låt for både sinte og glade.

Joakim Svebakken (bassist/kor)

1. Ash – Walking Barefoot
Utrolig skamløs sommerlåt. Men hvorfor være skamfull over å lage en kick ass sommerlåt med vilje? Tim Wheeler på sitt beste!

2. Nada Surf – Tree House
Nada Surf mens de var unge og fulle av energi. En vilt bra låt som gir meg lyst til å klatre i trærne igjen.

3. Weezer – The Good Life
Pinkerton er albumet jeg hører på når jeg trenger å minne meg selv om at Weezer pleide å være dritbra. Denne låta er for eksamenstida, skrevet av Rivers mens han gikk på Harvard og lengta tilbake til da Weezer turnerte med The Blue Album.

4. Foo Fighters – This Is A Call
Det begynte med denne låta i 1995, og vi har aldri sett oss tilbake.

5. Donkeyboy – On Fire
Donkeyboy er norgesmestere i melodisnekring. Uansett hvilken sjanger man liker best, kan man ikke komme utenom så fantastisk håndverk. Dette er min favoritt på Silver Moon.

Tomas Dahl (trommis/kor)

1. Beach Boys – From There And Back Again
Gamlegutta fyller 50 år som band (!) og har overraskende nok laget et veldig ok album i den forbindelse. Riktignok er det mye «alt var bedre før» men innimellom glimter de til med storheter. Mens Brian Wilson breker seg gjennom mesteparten av albumet, synger Al Jardine lead på dette sporet med nydelig harmonistemme.

2. Lightships – Girasol
Teenage Fanclub bassist Gerard Love er ute med sitt første soloalbum. Og for et album! Jeg har hørt i stykker dette albumet lenge før sommeren startet. Fint og tilbakelent pop med et sommerlig lydbilde. Årets popalbum for min del!

3. The Thrills – Big Sur
Tidløs sommerlåt. Fant ut først nå at de er fra Irland.

4. Jonathan Wilson – Desert Raven
L.A baserte Jonathan Wilson er spådd til å være redningen for vestkystrock. Med denne låten er han på god vei ihvertfall. Her er alle de gode triksene brukt. Drømmende, nydelig og psykedelisk pop.

5. Mike Oldfield – Moonlight Shadow
Èn av mine topp 3 låter noensinne, et popmesterverk fra tidlig 80-tall. Selv med altfor mange gitarsoloer fra Mike Oldfield, klarer han fortsatt å lage en av tidenes beste poplåter med den nydelige stemmen til Maggie Reilly. Hvis det er èn låt jeg skulle ønske jeg hadde kommet på selv, skulle det vært denne!

Even Opheim (gitarist/kor)

1. Journey – Don’t Stop Believing
1981-vårt fødeår (låta og meg selv). Dette er sommerminner for min del og denne dediseres til alle som vet å verdsette musikalsk kvalitet. Håper den kan bidra til gode sommervibber for mange flere i åra som kommer.. For en låt!!

2. Limahl – The Never Ending Story
I 1984 kom denne fantastiske filmen som for min del åpnet portene til en ny verden.. Og Limahl klarte å fange stemningen i sin tittelmelodi og gjorde opplevelsen komplett!! Men låta i seg selv er også en opplevelse. Så la deg rive med og bli den redningsmannen (eller kvinnen) som Fantasia trenger!

3. Aerosmith – Pink
En smule crazy poplåt fra en sjanger som er tabu i mine kretser, nemlig hard rocken. Men jeg elsker det! Hør, nyt og ta del i galskapen..

4. The Darkness – Friday Night
Denne skiva er helt rå. Noen kan spille gitar så det går frysninger nedover andre menns rygger og Hawkins-brødrene er blant de. Dette er rett og slett en «feeeeel goog»-låt fra en rå skive.

5. Kiss – Sure Know Something
Jeg kommer ikke unna mine egne sommerminner og denne er blant de beste. Denne er for meg det Danny og Sandy (Grease) synger om i sin «summer nights». Fet låt, deilige minner..

Hør hele spillelisten til The Evil Eye i WiMP

Sjekk ut The Evil Eye på Facebook

 

Kategori:WiMP - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>