Sommermusikk og ferietips fra Erik Valebrokk

Enten du skal bruke sommeren til å duppe i havet eller satser på aktive ferieaktiviteter, vil vi at du skal finne sommermusikken i WiMP. Vi utfordret Erik Valebrokk til å lage en liste over sine sommerfavoritter, og gav ham i tillegg muligheten til å tipse oss om noen fine reisemål for sommeren.

«Mine 100 sommerfavoritter er mer eller mindre konstante, men hvert år kommer noen nye til som skyver noen gamle ut. Årets ferske sommerhits – på min liste, vel å merke – er D!3s fantastiske debutsingle ”Barn til vi dør”, de danske humørsprederne Muri & Mario og deres ”Hun tog min guitar”, Vinnis omskriving av Knutsen & Ludvigsens ”God morgen Norge”, irske Glen Hansards nydelige ”Love Don’t Leave Me Waiting”, engelske Allo Darlin’s småskramlete ”Tallulah” og jamaicanske Mr. Vegas’ ”Whenever You’re Lonely”, en av utallige kandidater fra det ferske albumet Sweet Jamaica.»
Erik Valebrokk, juni 2012

Hør Erik Valebrokks Sommerfavoritter i WiMP

Hvor skal du reise og høre på sommerspillelisten? Erik Valebrokk er reisejournalist i Se og Hør og har følgende tre gulltips:

Nært – Skandinavisk skjærgårdssommer

Det norske Sørlandet, Østlandet og den svenske vestkysten er en nesten uavbrutt rekke skjærgårdsperler. Om du er heldig har du egen båt, hvis ikke har kanskje noen andre i familien eller gode venner det? Eller et lite sommerhus et steinkast eller to fra vannet. Skal du ha skandinavisk sommer blir det ikke så veldig mye bedre enn tja … Kristiansand eller Kragerø, Hvaler eller Grebbestad – du skjønner hva jeg mener.

 

Europa – By og strand ved Middelhavet

Langs hele middelhavskysten ligger vidunderlige byer, småsteder og badestrender, og min klare favoritt er Barcelona. Her har du en fantastisk by for dine føtter med alle sine restauranter, severdigheter og shoppingmuligheter, men i tillegg har du en strand du må langt av gårde for å finne maken til midt i en storby. ”Alle” flyr hit også, så vi snakker ikke akkurat om avansert reising. Vær oppmerksom på at mange steder i byen er stengt i august.

 

Langt av sted–Eksotisk og ubesudlet

Noe av det beste med Det indiske hav – ved siden av at det er udiskutabelt paradisisk – er at det ikke er noen tidsforskjell å snakke om. I motsetning til om du reiser til Karibien eller Østen, slipper du jetlag, og det har mye for seg. Av de mest kjente øyene og øygruppene her–Maldivene, Seychellene, Mauritius og Zanzibar–faller valget aller helst på det siste. Zanzibar er lite utbygd, forholdsvis primitivt, men med fantastisk hyggelige mennesker og strender og badevann til å dø for.

Hør Erik Valebrokks Sommerfavoritter i WiMP

Kategori:WiMP - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>