Balkanmusikk: 10 År Med Asphalt Tango

Den Berlin-baserte etiketten Asphalt Tango har i ti år gitt oss varme sigøynerrytmer, Balkan beats og psykedelisk folkemusikk fra Balkan og Øst-Europa. Vi deltar i feiringen med noen favorittlåter fra katalogen.

Hør spilleliste i WiMP: Favoritter fra Asphalt Tango

1. Fanfare Ciocãrlia – Sirba Moldoveneasca
Legender innen rumenske Balkan-brass, som har vunnet hele verdens hjerter de siste 15 årene. I dag regnes de nok som det mest berømte sigønyerbandet der ute.

2. Kottarashky & The Rain Dogs – Pancho Says
Nytt band fra Sofia, Bulgaria. Kottarashky & The Rain Dogs tar deg med inn i en ny verden av Balkan-funk og electronica.

3. La Cherga – Sufi Dub
Med den nye frontkvinnen Adisa Zvekic presenterer La Cherga en groovy blanding av dub, jazz og Balkan-brass, krydret med en dæsj pop og soul.

4. Kal – Turkish Blues
Rom-rockabilly fra Beograd som kopler folketoner med punkens energi.

5. Mahala Raï Banda – Ding Deng Dong
Supergruppe innen rom-pop, med en herlig miks av rumenske musikktradisjoner, orientalsk pop, katalansk rumba, reggae og Manele.

6. Motion Trio – Pageant
Tre polske trekkspillere bruker sine instrumenter på spesielt vis, og finner uante lyder i belgen.

7. Toni Iordache – Ca La Breaza
Den kritikerroste albumserien Sounds From A Bygone Age bringer nesten-glemte innspillinger av rom-musikere fra kommunisttiden opp i lyset igjen. Nummer fire i serien presenterer en av de største cimbalomspillere noensinne: Toni Iordache.

8. Fanfare Ciocãrlia vs. Boban & Marko Markovic Orchestra – Devla
Hvem er vår tids største sigøynerbrassband? Hvem er kongen av Balkan-brass? Kampen utspilles her mellom Fanfare Ciocarlia (bildet) og Boban & Marko Markovic Orchestra.

9. ErsatzMusika – Beside Myself To You I Came
ErsatzMusika holder til i Berlin, men har en russisk sjel og lager psykedelisk folk på sitt beste. Irina Doubrovskajas særegne stemme møter gitar, trekkspill, orgel og xylofon og ut kommer provoserende ballader med en touch av sigøynerklang.

10. Gabi Lunca – Omul Bun N-Are Noroc
Sangeren Gabi Lunca er en annen musikalsk godbit revitalisert og tilgjengelig igjen takket være serien Sounds From A Bygone Age.

11. Fanfare Ciocãrlia – Que Dolor
Det blir en kruttsterk blanding av sigøynermessing og katalansk rumba når Fanfare Ciocarlia og Kaloomé fra Perpignan slår seg sammen.

12. Kal – Duj Duj
Kal, det hotteste sigøynerbandet i Beograd, er ren rock and roll, beriket med urbane beats og rotfestet i Balkan-blues. Denne sangen presenterer sangeren Dragana Berakovic.

13. Kottarashky – I Want You To Sleep
Kottarashky fra Sofia er en digital mesterhjerne med hendene dypt i gamle skattekister. Feltopptak, psykedeliske lyder og klubbeats blandes sammen og helles i en ny form.

14. La Cherga – Don’t Go This Way
Ingen grunn til å sitte i ro når La Cherga byr opp til dans med sin miks av Balkanbrass, dub, ska og jazz.

15. Zdob si Zdub – Basta Mafia
Takket være karisma og fantastiske liveshow er ikke etnorockerne i Zdob si Zdub bare høyt anerkjent hjemme i Moldova, men også i nabolandene Russland og Romania.

Kategori: Spillelister   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>