Nygammalt #10

Et drøyt år har gått siden oppstarten av Nygammalt, der vi sammen med plateselskapene løfter fram nyrestaurerte og digitaliserte album fra norsk musikkhistorie. Vi har allerede publisert godt over 500 album, og i Nygammalt #10 slipper vi ytterligere 100 album. Mange av disse er svært ettertraktet i originalutgivelser på vinyl og CD, og ikke minst vært sterkt etterspurt i WiMP.

Gå til komplett albumliste Nygammalt #10 i WiMP

Vi gleder oss stort over å få presentere Wenche Myhre i Nygammalt #10. Endelig kan et større publikum få høre flere innspillinger fra en av norsk pops største eksponenter gjennom mer enn 40 år. Både debutalbumet Wenche Myhre (1967) og den noe senere Wenche (1976) er sentrale verk i hennes lange popkarriere. Der debutalbumet utmerket seg med en svært internasjonal og tidsriktig sound, hører Wenche hjemme i viseland, som også var hennes første samarbeid med Jan Eggum. Eggum-komposisjonen «En Natt Forbi» ble kuriøst nok innspilt først av Wenche Myhre for denne platen, før Jan Eggum gav den ut selv på albumet med samme navn i 1979.

Når vi skal oppsummere månedens Nygammalt, finner vi at storparten av utgivelsene har et par fellestrekk. For det første presenteres det her en god del musikk som hadde fortjent en større scene, og ikke minst, et større publikum i sin samtid. Å være tidsriktig i Norge har kanskje vært sidestilt med å være ”for tidlig ute”. Dessuten vil man gjenkjenne noen kjente profiler med en sterk skapervilje. Fra Rune Larsens deltakelse i Bergen Beat-tiden, Terje Rypdals supergruppe The Dream og Jahn Teigens Popol Ace til Henning Kvitnes’ Saturday Cowboys og The Young Lords, Torgrim Eggens The Cut og Arne Berggrens The Tunicates. Og Morten Abels Mods, da.

Hør høydepunkter fra Nygammalt #10 i WiMP

På Nygammalt-programmet har vi også gleden av å presentere et stort utvalg utgivelser fra albumserien Frem fra glemselen. I årene 1974-2002 ble det gitt ut totalt 20 album med Rita Engebretsen og Helge Borglund, og det sies å være Norges mestselgende plateserie noensinne, med over 1,8 millioner solgte plater. Nå kan mange av de gamle visene høres igjen i WiMP.

I tillegg presenterer vi også denne måneden en rekke folkemusikk og folkekulturopptak fra Buen Kulturverksted fra deres kassettproduksjon på 80- og 90-tallet. Her finnes unike opptak med folkemusikere som Aslak Høgetveit, Einar Løndal, Bjarne Øverbø, Jørgen Tjønnstaul, Ola Måsafinn, Eivind Mo, Ragnar Vigdal, samt Hauk og Knut Buen.

Jens Book-Jenssen er sistemann ut i denne månedens Nygammalt. Hele 23 album med hans komplette 78-produksjon av musikk er pusset opp og reutgitt av Normann Records.

Hør Jens Book-Jenssen i WiMP

Kategori: Album, Albumlister, Musikknyheter, Spillelister, WiMP   Stikkord: - Permalenke.
En kommentar
  1. kae

    braaaaaaaaaaaaaaa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>