Nygammalt #9

Vi i WiMP-redaksjonen digger å grave i norsk musikkhistorie, og gjennom serien Nygammalt har vi tatt på oss ansvaret for å gi gleden videre til enda flere. Denne måneden kan vi i samarbeid med Universal Music presentere en norsk viseklassiker fra 1976 som ikke har vært tilgjengelig på annet enn LP: I Anstendighetens Navn med Ole Paus er en liveplate innspilt med Øystein Sunde som produsent. Her treffer vi en 29 år gammel visesanger, som sammen med Egil Kapstad (piano), Hallvard Kausland (gitar) og Arild Andersen (bass) fremfører både nye og gamle Paus-klassikere. Konserten ble spilt inn i Chateau Neuf 18. november 1975. Albumet vant Spellemannpris for Årets viseplate det året.

Det er kanskje lett å bli forledet til å tro at artister som er av en nyere dato, altså etter at CD’en kom, er komplett tilgjengelig i digitale formater. Dessverre er det ikke så vel, og denne måneden har vi sett fram til å kunne presentere Di Derre-klassikeren Jenter og Sånn (1994) og Beauty Is a Blessing (1998) med D’Sound.

Artister som Rune Larsen, Divin’ Ducks, Scandinavia, Wenche Myhre, Ivar Simastuen og Rune Rudberg har fått fylt på katalogene sine i WiMP. For øvrig består månedens Nygammalt-slipp av mye kuriøs 90-tallsmusikk – og det mest kuriøse innslaget må definitivt være gruppa Di-Mico som hadde en VG-listehit i 1999 med ”All I Wanna Do”. Gruppen ble oppløst kort tid etterpå, og guttene i gruppen dannet dance/techno-duoen Ice. Poenget er at Di-Mico allerede hadde spilt inn et helt album som aldri ble utgitt. Dette kan du nå selvfølgelig høre i WiMP.

Alle titlene finner du i albumlisten Nygammalt #9

Nygammalt #9 – Høydepunkter:
Fra nesten 150 reutgivelser har vi plukket låter fra månedens Nygammalt-slipp, og du tenker kanskje at det er en spesiell samling sanger. Med denne oppskriften er det vanskelig å unngå: En skje med kvalitet, en liter nostalgi, en spiseskje skjevt blikk og den sedvanlige klypa med salt – da sitter vi igjen med en spilleliste som nesten ingen andre enn WiMP-redaksjonen kunne ha gitt deg.

Hør spilleliste med høydepunkter fra Nygammalt #9

Sterke navn som Di Derre, D’Sound og Ole Paus åpner lista, mens to usynlige navn bidrar på Wenche Myhres ”Venner igjen” (fra Vannmann, 1997). Marit (Larsen) og Marion (Ravn) var så vidt tenåringer på denne innspillingen, som tar vennskap og uvennskap på kornet. Tidenes mest spilte bursdagssang på norske nærradioer, ”Dagen er din” med Scandinavia, er endelig å høre i originalversjon fra 1988 med vokalist Terje Mårstad. Til slutt en liten touch av sen nittitallskultur med blant andre Tee Productions fra filmen ”Schpaa” og Short Cut aka Vegard Thomas Olsen (VG-lista/Migrapolis).

Kategori: Album, Albumlister, Spillelister   Stikkord: , , , , , , , - Permalenke.
2 Kommentarer
 1. Ketil Thorgersen

  Hei

  Jeg har svensk wimp, men nygammalt virker ikke å komme dit – i alla fall ikke de albumene jeg har sjekket nå. Kan dere fikse det?

  Mvh
  ketil

 2. Joakim

  Hei Ketil,
  Det er nok noe som vil komme, men det er dessverre plateselskapene som styrer med hvilke album som skal slippes når i andre land.

  Mvh. Joakim, WiMP.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>