Nygammalt #8

WiMP presenterer Nygammalt #8 som denne gangen inneholder nesten hele 70 album, hvor vi bl.a kan by på Motorpsycho, Bjelleklang, Erik Bye og Ole Paus.

Samtidig vil vi med stor glede meddele at Nygammalt nå også er introdusert i Sverige. WiMP-redaksjonen i Sverige følger opp arbeidet med Nygammalt som startet i Norge for ca et år siden, og til nå har resultert i digitalisering av rundt 500 norske album. Allerede meldes det om stor interesse for Nygammalt i Sverige, og det er minst like mye å ta av i Sverige som i Norge.

EMI Music Sweden har en lang historie med svensk jazz, og nå i februar har de sammen med WiMP relansert 11 klassikere under navnet ”Swedish Jazz Masters”.

“Vi är stolta och glada att WiMP är med oss i lanseringen av ”Swedish Jazz Masters”. EMI har en fantastisk katalog med svenska jazzklassiker som vi nu lyfter fram digitalt remastrade under det gemensamma namnet ”Swedish Jazz Masters”. Många av albumen har inte funnits tillgängliga på flera decennier och är idag dyrgripar på vinylmässor.»
- Sven Åke Peterson, produktchef på EMI

Her finner du alle albumene i Nygammalt #8 i WiMP

Månedens slipp inneholder også regionale storheter som Bergeners, Nordnorsk Visegruppe, Leif & Kompisane, K.M. Myrland er også med i slippet. Av de ordentlige kuriøse skattene vil vi trekke fram den 76 år gamle folkesangeren Ragnar Vigdal fra Vigdal i Sogn som synger sammen med Sondre Bratland. En kulturhistorisk perle innspilt i 1989, tidligere kun utgitt på kassett.

Faktisk har både Erik Bye og Motorpsycho vært tilgjengelig tidligere, men der førstnevnte nå endelig er tilgjengelig med en god del opptak og versjoner av sangene som kun har vært ute på CD og vinyl, har Motorpsycho vært savnet i flere år på grunn av manglende distribusjonsavtale i Norge. Vi håper mange blir glade for at albumene nå kan lyttes på i WiMP.

Hør spilleliste med høydepunkter fra Nygammalt #8 i WiMP

Kategori: Album, Musikknyheter, Spillelister   Stikkord: , , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>