WIMP NORDIC MUSIC PRIZE 2011: Montee

Debuten Isle Of Now (2009) ble belønnet med både kritikerros og Spellemann, og plasserte Montée i aller øverste sjikt av norske popgrupper. Med oppfølgeren viser bandet seg nok en gang som oppfinnsomme låtskrivere og musikere – smarte, fengende og med en upåklagelig produksjon.

Rendition Of You rendyrkes bandes kombinasjon av intelligent pop og avslepen klubbmusikk, og går dermed opp i en slags høyere enhet av prima flinkishåndverk og ekstremt lyttervennlig publikumsfrieri. Albumet er i det hele tatt så umiddelbart tilgjengelig og så elegant utført at det er vanskelig å finne noe å sette fingeren på. Enormt kreative Andres Tjore (også å finne i The Turns og The Apricot) har blitt en frontmann av dimensjoner, bandet er selvsikkert tight og låtene fører nærmest uten unntak til dansevillig rockefot. De uvanlig lekre singlene «Ghost» og «Faith», sistnevnte en David Bowie-klingende parademarsj, omgis blant annet av rocka disco i «Staying Up» og gnistrende, dansbar pop i «Closer To You».

Rendition Of You er en av de nominerte til Nordic Music Prize, begrunnet slik av Audun Vinger fra den norske juryen:
Think big. This seems to be the motto for the second album by oslo-based poprock band Montee. The spring from the underground rock scene, but have olympic ambitions , with ideals from intellectual stadion pop of the 80s, snappy white soulboy funk, and choruses big as boats. With band members roots in psychedelia, pop and hardcore, this made for an intriguing, potent mix.

Hør Montée i WiMP. Her finner du også et liveopptak fra Rainbow Studios som eksklusiv WiMP Bootleg.

Kategori: Album   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>