WIMP NORDIC MUSIC PRIZE 2011: Malk De Koijn

De danske rapperne Malk De Koijn har eksistert siden tidlig på 90-tallet. Med sine to første album, Smash Hit In Aberdeen (1998) og Sneglzilla (2002) etablerte trioen seg som en av Danmarks mest populære og kritikerroste band. Etter et lengre avbrekk på 2000-tallet, til fordel for andre prosjekter, opptrådte de for et entusiastisk Roskilde-publikum i 2009, og to år senere fulgte deres etterlengtede Toback To The Fromtime – igjen til sterke kritikker og stor popularitet (rett til topp på de danske listene). Nå er Malk De Koijn nominert til Nordic Music Prize 2011 for dette albumet.

I juryens begrunnelse heter det fra den danskje juryformannen Ralf Christensen:
”Another mind bending journey could begin when the uncontested innovators of Danish hiphop returned with their third album in 13 years. The Danish language is still soft clay in their hands, their weird characters are still comical and out of this world – yet the hard realities of Danish politics and society also leave their marks this time around. And the tracks are still full of uniquely bumpy beats, but also fresh inspirations from modern electronica as well as funny references to the old school of hiphop.”

Malk De Koijn har, som nevnt i juryteksten, etablert et sett med ”weird characters”. Våre danske kolleger tok tak i nettopp dette i den høyst underholdende artikkelen ”Det splittede splittergale persongalleri”. Les artikkelen i den danske WiMP-bloggen.

Her finner du Malk De Koijn i WiMP

Kategori: Album   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>