WiMP Topp 100 Låter 2011

Foto: Karina Rønning

WiMP gjør opp status for 2011, og publiserer årets 100 mest spilte låter i Norge. I år er Gabrielles ”Ring Meg” den mest populære norske låta i WiMP, mens britiske Adele er inne med to av sine hitsingler på topp 3: ”Someone Like You” er den mest spilte internasjonale låten i år, mens ”Set Fire To The Rain” er den tredje mest populære. Mellom Adele finner vi humortrioen The Lonely Island og deres ”Jack Sparrow” (feat. Michael Bolton).

Hør hele lista: WiMP Topp 100 2011

Før streamingtjenestenes tid var det kun mulig å vite hvor mange eksemplarer av et album eller en singel som var solgt. Nå kan man også se hvor populær musikken faktisk er rundt om i de norske hjem, det vil si hvor mye hvert enkelt album og låt faktisk er spilt. Gabrielles «Ring Meg» ble utgitt i april 2011, og ble fort en ‘snakkis’ som etablerte seg som en av årets store sommerlåter – og den ble liggende høyt på WiMP Topp 20 til langt ut på høsten.

- Det er kjempefint å få en slik bekreftelse på at så mange har lyttet til låta mi, og det er veldig kult at den går i høy rotasjon fremdeles. Prisen for mest spilte norske låt i WiMP er derfor en veldig fin julegave, som jeg takker for, sier Gabrielle til WiMP.

Gabrielle takker også deg og alle andre som har hørt på «Ring Meg» i en videosnutt hun har lagt ut på sin egen Facebook.

På topp 100-lista er det i år hele 39 av kvinnelige soloartister. Foruten Gabrielle og andre norske toppnavn som Maria Mena, Marit Larsen og Ane Brun preges lista også av internasjonale damer med nevnte Adele i spissen. Hun har hele 11 låter inne på topp 100, og hadde med 21 dessuten årets mest spilte album. I tillegg finner vi også svenske Veronica Maggio med flere høye plasseringen, samt profilerte artister som Rihanna, Jennifer Lopez, Alexandra Stan, Lissie, Britney Spears og Lady Gaga.

Foto: WiMP/Karina Rønning

Kategori: Spillelister, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>