WiMP Nordic Music Prize 2011: Rubik

Storband-kollektivet Rubik fra Kuopio i Øst-Finland er nominert til Nordic Music Prize 2011 for sitt tredje album, Solar.

Med sin komplekse popmusikk minner Rubik både om landets rike flora av eksperimentell undergrunnsmusikk og en høyst oppegående popscene. Bandets musikk er distinkt samtidig som melodiene nærmest fordamper ut i luften. Solar ble innspilt i løpet av noen varme sommerdager i 2010, i en Alvar Aalto-tegnet bygning i Helsinki, og utgitt i mars 2011.

Den finske juryen sier i sin vurdering:

- Charming mixture of vintage prog rock, bombastic arena sound of the 70′s and catchy pop tunes. Rich arrangements are easily handled by Rubik’s eight piece line up. Solar is their third album, recorded in legendary Alppi studio in Helsinki where many seminal albums of early Finnish progressive rock were made in late 1960′s. The influence can be heard in cool and groovy odd time signatures.
- Illka Matila

Solar er mikset av Ben Allen, som blant annet har arbeidet med amerikanske Animal Collective, et band som kanskje ikke har så mange musikalske likheter med Rubik, men som arbeider i samme løse sammensetning med bandmedlemmer uten fast definerte roller. I nettblekka We Out There resonnerer bandets Artturi Taira mer rundt akkurat det:

‘We write the music in the studio and we have whoever is present at the time will add to the track. We are our own producers. People will be spend a month in our studio, contribute their part and then they will have to go back to work. It takes a lot of time but it is really worth it. It creates magic and mystery, it’s like having your friends and family in a studio.’

WiMP samarbeider med by:Larm om Nordic Music Prize 2011. Prisen deles ut til årets beste nordiske album og kåres av en bransjejury som ledes av noen av de mest innflytelsesrike i nordisk musikkbransje sammen med internasjonale krefter. Nordic Music Prize 2011 deles ut torsdag 16. februar i Kulturkirken Jakob under by:Larm. Les mer på nordicmusicprize.com.

Kategori: Album, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>