WiMP Nordic Music Prize 2011: Iceage


Danske Iceage slo ned som bombe med årets debut New Brigade. Albumet er da også blant de 12 nominerte til Nordic Music Prize 2011, og i juryens uttalelse heter det fra den danske juryformannen:

”Anger and rejection are the drugs when the four teenagers in Iceage destroy the light hearted mood in Danish rock and eat their foreign ancestors in punk and postpunk. With chaotic energy and a knack for surprising hooks they’ve occupied the Danish music landscape with a dark breed of euphoria – and they might do the same internationally.”
- Ralf Christensen

Sterke ord, men New Brigade er da også en umiddelbar knyttneve av et album. Nærmest ut av intet angriper fire ungdommer (ingen av bandmedlemmene har fylt 20) oppfostret på en sunn kost av post-punk/no-wave, og med lomma full av gode melodier.

Det vokalist Elias Rønnenfelt og hans medsammensvorne eventuelt mangler i låtskrivererfaring, tar de til de grader igjen i intensitet og energi. Hver låt, ja hvert sekund på debuten New Brigade, er fylt til randen av frenetiske trommer, herlig støyende gitarer og intense vokallinjer.

Mye av musikken kan, ved første gjennomlytting, virke som et dusin ideer kastet sammen i løpet av en enkelt sang, gjort på en utrolig presis og dypt personlig måte. Iceage er rett og slett et nytt, svært gledelig bekjentskap. Eller som BBC skrev i sin omtale: ”easily as good as any punk release you’ll hear in 2011.” Iceage tok seg dessuten nylig tid til å spille noen låter hos Marc Riley i nettopp BBC, og det opptaket finner du her.

Hør New Brigade i WiMP

Kategori: Album, Musikknyheter   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>