Vinn: Gratis WiMP i ett år

OPPDATERT: Vinnere trukket.
Det har kommet utrolig mange flotte anbefalinger fra dere, og vi takker dere alle for innspill. Vi skal gjøre vårt for å holde engasjementet oppe også i 2012. To vinnere er trukket fra den store hatten. Kristian Flåthen har blitt særlig glad Belle Brigade i år, mens signaturen RS trakk fram jazzklassikeren No Room For Squares med Hank Mobley i sitt innlegg. Gratulerer, og dere vil høre fra oss.

WiMP er i julestemning, og deler ut gratisabonnement for et helt år til to heldige vinnere! I tillegg til gavekortet som gir deg 12 måneder med gratis WiMP får du også et Koss Porta Pro headset med i pakken. Bedre musikkgave kan du vel ikke få.

For å delta i konkurransen legger du bare igjen kommentar her i bloggen, og det vi lurer på denne gangen er:

Hvilket album har du oppdaget, eller hørt ekstra mye på i år – og hvorfor anbefaler du at vi andre også skal høre på dette albumet?

Vi gleder oss til at dere deler mange gode musikktips her i bloggen, og offentliggjør vinnerne rett over nyttår.

Kategori: Konkurranse, WiMP   Stikkord: , - Permalenke.
213 Kommentarer
 1. Åsmund

  Jeg har hørt mye på Mirrorwriting med Jamie Woon siden det kom ut tidligere i år. Herlig mykt, stemningsfullt, melodiøst og medsyngbart. Veldig deilig på bilstereoen, i forhold til musikkregimet feks på P4 og Radio 1.

  • Bhanche

   Marina & The Diamonds er min favoritt den siste tiden, med albumet «Family Jewels».
   Nyskapende, inspirerende og så til de grader fengende låter.
   Bohemsk i stilen, med med noe som grenser til en tidløs appell.

 2. Sven

  Johnny Cash albumet «American IV: The Man Comes Around» har snurret noen ganger. Låten som står sterkest i mitt minne er «Hurt», Cash sørger for at du kjenner låten i kroppen. Godtvondt! :-)

 3. Det må være Ljungblut – Over skyene skinner alltid solen. Et herlig album av min favoritt låtskriver gone solo. Flere burde få øynene opp for Ljungblut. Hans tekster er i mine øyne utrolig sterke. En av norges mindre kjente soloprosjekter, selvom at det kom folk fra hele verden for en liten intimkonsert i Tønsberg denne helgen.

 4. Øyvind Christensen

  Har hørt masse på Thomas Dybdahl – En samling. Der er de beste låtene til Dybdahl samlet på et album. Og mer avslappendes, herlig musikk skal man lete lenge etter.

 5. Benedicte Nilsson

  Trentemøller: Reworked/Remixed.

  Ja.. det har ikke vært ute så lenge, men til gjengjeld har jeg likevel greid å høre mer på det enn noe annet album i hele år.
  Fantastisk samling av fantastiske remixer gjort av den fantastiske Trentemøller ;)

  Album som man bruker ordet «fantastisk» om tre ganger i den samme setningen sier liksom seg selv at man burde sjekke ut..

  P,S: Selv om du ikke er en typisk Remix-person vil du elske dette. Det er noe av Trentemøllers beste.. og så mange kule band og låter han har fiksa på da!

  Kjør på! Ikke miss denne!

 6. Vibeke

  Jeg har hørt mye på både nytt og gammelt. Men har faktisk oppdaget Odd Nordstoga i år. Sent, men godt.

 7. Leif Kjærnsrød

  Hører aldri på et helt album. Plukker ut de sangene jeg liker.

  • Bendik

   Etter min mening, går du glipp av mye..
   Hvordan kan du f.eks. vite at du har plukket ut alle sangene du liker om du ikke hører gjennom albumet? Det er ikke alltid den beste låten på platen ender opp som radiosingel!

 8. Dette året oppdaget jeg Veronica Maggio med albumet «Satan i gatan». Dette er oppkvikkende god musikk, som det er lett å bli glad i.

 9. Erling Magnus

  Artisten Saltillo med albumet Ganglion er en av flere fantastiske funn jeg har gjort det siste året takket være WiMP’s «Sjekk også». Anbefales sterkt som musikk til eksamenslesing, prosjektarbeid eller lignende. Sikkert også bra i bilen.

 10. Jeg har endelig fått øynene opp for Mastodon gjennom albumet The Hunter. Visste det egentlig var noe jeg kunne likt lenge, men har aldri hørt skikkelig på det. Albumet er hardt nok til å være tøft, og samtidig mykt nok til å være fint. Perfekt miks ;-)

 11. Marius

  PJ Harveys Let England Shake er årets album for min del. Dama er rett og slett fantastisk og klarer stadig og fornye seg. Denne gang med ett av sine aller beste album.

 12. Jan Kåre Bechmann

  The Smiths – ‘Srtangeways, here we come’ har jeg hørt veldig mye på i år, mange perler å bli glad i!

 13. Jarle Bernhoft – Solidarity Breaks.
  Utrolig fengende album av en god, fremgangsrik norsk artist.
  Klarte aldri å huske navnet han, men med en kjapp utseendesbeskrivelse, hjalp WiMP meg på Twitter med å finne han. Takk!

 14. JON HAUGEN

  Florence And The Machine
  «Ceremonials»

  Fantastisk stemme. Fantastisk produksjon. Fantastiske arrangementer.
  Høydepunkt: «Shake It Out»

 15. Arne

  Hørt mye på Bernhoft. Albumet med KORK nå spesielt og får meg i julestemning uten at det er julemusikk.

 16. Jeg har hørt på Cymbals Eat Guitars – Lenses Alien cirka 50 ganger i år, rett og slett fordi det er årets beste indiealbum. Fantastisk refrengløst; å høre på det er som å ta på en lunka klut, relativt digg.

 17. Vibeke Davis

  Oppdaget bandet Maybeshewill i år, og albumet Not For The Want of Trying. Utrolige komposisjoner, sterke tema, og et album som ikke går an å bli lei av! Spesielt om du er litt glad i post rock, instrumental og slikt, er det midt i blinken!

 18. Kate Hovdegård

  Har hørt på mye bra musikk i år, men mest har jeg nok hørt på Berhoft. Liker Ceramic City Chronides best, hvor låta Sunday er favoritt, men Solidarity Breaks er også et album det står stor respekt av. Har også vært så heldig og få vært på to konserter med denne karen i løpet av året. En på Kongsberg jazzfestival med fullt band, og en med Bernhoft alene på scenen i Drammen teater. Han er etter mitt skjønn norges største musikktalent gjennom tidene!

 19. Erik-André

  Jeg har hørt unormalt mye på Daft Punks Tron: Legacy. Den har virkelig satt standarden som elektronisk musikk, og fungerer utmerket godt til å lytte på, til tross for at det egentlig er en soundtrack til filmen med samme navn. Det hjelper jo at jeg synes filmen er rimelig bra også, men jeg likte faktisk albumet før jeg hadde sett filmen.

 20. Robert

  Jeg kan ikke fremheve ett spesielt album eller artist, men det har gått en del i norsk musikk.
  Kan nevne bl.a Bernhoft og Siri Nilsen (konsertbillett til Nilsen er bestilt i tillegg).
  Har også fått gått gjennom albumene til Maria Mena.
  Noe annet jeg var glad over at jeg fant takket være Wimps «smale» sans for musikk, er albumet Fillevern.

 21. Marte

  The Belle Brigade med plata med samme navn. Fabelaktig søskeduo med ukomplisert og deilig musikk og fine harmonier. Blir alltid i godt humør av det.

 22. Mette

  Jeg har hørt mye på Bernhoft i år. De to platene han slapp i år er kjempegode, og passer til de fleste anledninger.

 23. I år har jeg hørt veldig mye på Buckethead! Den maskerte gitarvirtuosen stopper aldri å overraske, og i år har jeg hørt veldig mye på han «Monsters and robots» album! Her er bla Bootsy Collins og Les Claypool med og lager ablegøyer…..Anbefales!

 24. Thomas

  Oslo Ess – Uleste Bøker Og Utgåtte Sko

  Dette albumet er så sterkt, fordi kvar sang har ein høg kvalitet over seg. Det er svært få album i dag der du kan du sette deg ned, høyre gjennom og tenke: «Jøss, det var jo faktisk ingen dødpunkt her». Oslo Ess leverer ekte norsk rock, sånn som det skal gjerast. Det har ikkje blitt utvanna og kommersielt som f.eks Turbonegro og Skambankt nå har blitt på sine siste album, men dei leverer sangar med trøkk og god tekst gang etter gang.

  Sangane er lette å lære, og det gjer at stemning på ein konsert blir utrulig bra. Folket som står bak Oslo Ess har elle erfaring frå tidligare band, og dei veit kva dei driv med.

 25. Ola

  Jeg har hørt mye på Tamer Animals av Other Lives. Det er utrolig stemningsfullt og vakkert med deilige harmonier og interessant instrumentering. Jeg skrur det gjerne ekstra høyt opp på låter som «For 12″, «As I Lay My Head Down» og «Woodwinds». Det gir frysninger på ryggen.

  Et must for alle som liker Fleet Foxes, Midlake, God Speed! You Black Emperor og Sigur Rós!

 26. Line

  Hørt mest på PJ Harvey – «Let England Shake» – vakkert, vakkert, vakkert
  og Gillan Welch «The Harrow and the harvest» også vakkert, vakkert, vakkert

 27. Frode Nygaard

  Teenage Fanclub’s «Shadows» – et perfekt sommeralbum som passet veldig fint å lytte til i et år hvor sommeren aldri dukket opp her hjemme. Kan fort bli veldig aktuelt i 2012 også…

 28. Roger

  Vil anbefale Sólstafir sitt nye album Svartir Sandar, et helt fantastisk album fra et band jeg så live ifjor sommer.. Når albumet er ferdig har man bare lyst på mer og mer:) Sólstafir er metallens svar på Sigur Ros:)

 29. Jørund Vålandsmyr

  Finn Coren: I draumar fær du – Dikt av Olav H. Hauge

  Utrolig vakker og sterk plate som har åpnet øynene mine for Finn Corens musikk og Hauges diktning.
  En viktig norsk plate.

 30. The Roots – Undun.

  Å følge opp «How I Got Over» trodde jeg skulle bli vanskelig, men herre hvordan gutta leverer. Her snakker vi rolige beats. Ett hip hop-band som virkelig utfordrer Kanye og Jay-Z om tronen.

  Sjekk ut låta Make My og du vil forstå.

 31. Geir Håvard Grobøl

  Stein Torleif Bjella – Vonde Visu. Nydelig melankoli med bygdetematikk! Albumet Heidersmenn av samme mann kan også anbefales på det varmeste.

 32. Atle Noem

  Jeg har oppdaget Jónsi sin plate fra 2010. Dette er glimrende og tidløs musikk…….

  Atle

 33. Rune Romundstad

  Har mye på Adele – 21… fantastisk album

 34. JON HAUGEN

  The Decemberists
  «The King Is Dead»

  For et herlig album! Melodiøs energi!

 35. Lars

  Machine Heads Unto the Locus har vært en gjenganger. Stort album fra godt gammelt metallband. Anbefales

 36. Ida

  I høst har jeg hørt mye på Jonas Alaskas album. Det er et album fylt av følelser. Det som er kjekt er at tekstene ikke er kompliserte, så albumet har en høy «syng med»-faktor. Jeg bare elsker dette albumet!

 37. Mats Risopatron Knutsen

  Graveyard – Hisingen Blues, rett og slett et fantastisk album og et fantastisk band. Hvis ikke dette får rockefoten til å gå, gjør ingenting det.

 38. Julian Forthun

  Jeg har hørt ekstra mye på Tha Carter IV av Lil Wayne og jeg anbefaler det til folk som liker ny og populær musikk. Passer også godt til de som liker bass og rap!

 39. Claude Arne

  Oslo Ess – Uleste Bøker Og Utgåtte Sko
  Fantastisk bra……

 40. Gro Skjærvik

  Mye bra musikk i år, men i det siste: Juleplata til Michael Bublè! Har ikke hørt så mye på han fra før, men denne ga meg skikkelig julestemning. Gamle klassikere, men med egenart.

 41. Håkon Mørk

  SuperHeavy…..skiva er både vulgær og soft…masse variasjon i låter….går aldri lei!
  Låta Miracle Worker er forøvrig favoritten.
  Livet skal leves og nytes..
  SuperHeavy kan føres på denne kontoen:-)

  God Jul

 42. Jon

  Jeg har hørt på/funnet Berhoft, Maria Mohn (Bli med meg) og Trombone Shorty (Backatown).

 43. jim hansen

  Elsker å høre gode gamle «Goodies» fra 80- og 90-tallet. De er vel snart «in» igjen…

 44. Gjermund Stensrud

  «Chris Botti» med «Live in Boston» anbefales på det sterkeste. En god samling dyktige artister og knallbra musikk!

 45. Silje Helfjord

  Bon Jovi Greatest Hits etter en fantastisk konsert på Ullevål i juni!

 46. Tommy

  Wilco – The whole love

  Hadde kun hørt om dette bandet før, men aldri hatt tid til å sjekke det ut, før man satt seg ned for et par måneder siden og lyttet til dette mesterverket.
  Det åpnet seg da en kataolg av deilig musikk fra dette bandet, som jeg nå er i ferd med å oppdage for første gang. Helt utrolig bra. Takk til Wimp som gjør det mulig å oppdage perler som er blitt forbigått

 47. Vibeke

  Jeg har hørt nesten i hjel Håkan Hellström’s Två steg från paradise. Det er et helt fantastisk gjennomført album, men nydelige, finurlige, rå, rørende eller ettertenksomme tekster. Han er en sann poet, som klarer å forhøye ordene ved hjelp av musikk som ingen andre.

 48. Mike

  Marina And The Diamonds – The Family Jewels. A bit quirky, but definitely cool and it grows on you the more it’s played!

 49. Eva

  Coldplay !!! Super musikk :-))

 50. Marius_kj

  Foo fighters – Wasting light. Unødvendig å oppgi grunn egentlig, men legger ved 3: 1. Dave Grohl. 2. Walk. 3. Rope

 51. Jens Jørgen

  Jeg har hørt mye på Wilcos siste, The Whole Love, samtidig som jeg har oppdaget Wilcos eldre strålende skiver, som Sky Blue Sky. Ellers enig med de som har latt seg begeistre av Jarle Bernhofts to 2011-album!

 52. Kurt Munkli

  Florence and the Machines «Ceremonials» har snurra mye i høst fordi stemmen hennes er noe av det mest insisterende og hudløse jeg har hørt. Og fordi albumet kun består av sterke låter.

 53. Eivind

  Vel, jeg har jo selvfølgelig hørt på mye av James Bond-musikken fra før, men jeg synes det var veldig fint å få samlet alt i «The best of Bond, James Bond». Går faktisk aldri lei av musikken, og ihvertfall ikke filmene og bøkene. Å sitte å høre på den musikken samtidig som man leser en Bond-bok, det er magisk!

 54. Håvard

  Jeg begynte, litt skeptisk i starten, å lytte på den siste skiva til Dimmu Borgir, Abrahadabra, jo flere ganger man spiller igjennom skiva, jo flere nye lag i musikken dukker opp. Dette er en plate man burde lytte til, og lære seg musikken å kjenne. Fantastisk bra!

 55. Helge Jansson

  Helt klart The Kills Blood pressures

 56. Helge Eik

  Nå før jul måtte jeg ha noe «alternativt» å høre på. Sissel og Sølvguttene er sikkert bra nok det, men da jeg snublet over Christmas in The Heart med Bob Dylan, da fikk jeg gåsehud.

 57. Anne Dean

  Jeg har lyttet til Tine Thing Helseths «Storyteller» et utall ganger. Dette er musikk for sjela! Sanger spilt av en av verdens beste trompetister. Denne musikken snakker til hjertet.

 58. Ståle E. Huse

  The Doors – LA Woman
  Nostalgi, tekstene, flashbacks, kort og godt en fornøyelse å lytte til.

 59. Pål Kvernstrøm

  Helt klart Adele med albumet 21.
  Fine og musikalske sanger, med en fantastisk stemme! Et must i 2011…..

 60. Jon Bjørkerot

  Oppdaget Avenged Sevenfold sent i høst. Fantastisk melodiøs og tung rock.
  Det selvtittulerte albummet inneholder noe for alle, fra mørk rock til country inspirerte låter.
  God vokal, dyktige musikere og avanserte riff gjør dette til årets album for meg.-

 61. Agnes Maria

  Jeg har hørt mye på Violeta Violeta volum1, og vil anbefale det til alle! Kaizers første album i Violeta-trilogien er gjennomført, har god lyd og det særegne lydbildet til Kaizers kombinert med dype og gode tekster!

 62. Espen Ruud

  Det klassiske albumet Dark Side Of The Moon fra intet annet en Pink floyd.
  Er oppvokst med denne musikken, men har av en eller annen grund hørt ekstra mye på den i år, fantastisk space-age musikk for bestandig slår ann!
  Trenger vell bokstavelig talt ikke beskrive hvorfor jeg liker akkurat dette albumer dersom jeg regner med at de aller fleste musikkelskere kjenner til det.
  Sier bare en ting, vri opp volumknotten og ha en fortreffelig rocke-jul alle sammen :)

 63. Jornemac

  Jeg kom til å høre gjennom «Bergensbølgene – et dykk i Bergens pop og rockhistorie» fordi en er et fint tilbakeblikk på den bergenske «sounden» og det typisk bergenske lydbildet. Som igjen kan kjennes igjen i de nye bergensartistene som har dukket opp; som Razika, Gabrielle, Lars Vaular, Jon Olav Nilsen og Fjorden Baby. Bergensrocken lever i beste velgående!

 64. Malin

  Jeg har hørt mest på Fleet Foxes med albumet Fleet Foxes, fordi det er vakkert!

 65. Har hørt masse på den danske artisten Medina og hennes album «For altid». Jeg synes det er spennende med dansk musikk og anbefaler alle andre å lytte mer til skandinavisk musikk!

 66. Erlend Sannerud

  Jeg lytter veldig mye til musikk. Det er ikke mange varianter jeg ikke lytter på. Men å anbefale kun et album som jeg har oppdaget via Wimp er vanskelig. Tenk på alle de album som jeg ikke får anbefalt :-s

  Men det er et som stikker seg litt ut. Hvis du liker deg i universet til Quentin Tarrantino så vil du like min anbefaling:

  Sinful Soul med gruppa Helldorado

 67. Thomas

  For min del er dette helt klart Ljungblut – over skyene skinner alltid solen. Her synger Kim Ljung på norsk for første gang siden Seigmenskiva metropolis kom ut i 1995. (Vel, med et lite unntak av en ljungblutlåt på en tidligere skive).

 68. Jeg har vært veldig glad i Feist i flere år, og har ventet spent på albumet som skulle følge «The Reminder». Det kom i høst, og jeg har hørt veldig mye på «Metals», som det nye heter.. Det har så mange lag, så mye dybde, og jeg blir bare mer og mer glad i det og oppdager flere detaljer i musikken jo mer jeg hører på det. Dette er jo en naturlig følge av å høre mye på et album, men det er noe annerledes med «Metals» – det snor seg liksom litt lengre inn i øregangene for hver gang..

 69. Per Hellem

  Definitivt albumet The King Is Dead med Portland, Oregon-bandet The Decemberists som de senere på året (i desember faktisk) fulgte opp med EP’n Long Live The King. Herlig miks av Americana, folk og rock med fokus på sterke låter, skal vist være knall Live også, Norge snart?

 70. Ragnar Grønli

  Johnny Cash albumet «American V – A Hundred Highways». Cash formidler mye livserfaring med sin aldrende stemme. Flere tekster og melodier sitter i hodet på en 65 åring.

 71. Daniel

  Gjengangeren i år har blitt Mozez med albumet «So Still». Anbefales fordi det gir en rolig og behagelig stemning i heimen!

 72. Kristian Flåten

  Den store plata oppdaget i år må nok være The Belle Brigade sin flotte selvtitulerte debutplate. Fant den på WiMP på slump egentlig. Den var en av platene på anbefalt listen og jeg syntes coveret var så flott at jeg tenkte at hvis musikken er i nærheten må dette være noe for meg. Det stemte. Belle Brigade er en herlig miks av alt jeg liker! Pur pop som er mer catchy enn New Pornographers og mer Fleetwood Mac enn Fleetwood Mac var selv nesten! Det beste bror og søster bandet siden The White Stripes! Where Not To Look For Freedom er årets beste låt og plata har blitt den plata jeg har hørt mest på i hele år. Så takk til WiMP for at jeg fant den!

 73. Tove

  Jeg vil anbefale Alela Diane, nærmere bestemt Alela Diane & Lady Divine. Nydelig album, som jeg har hørt på støtt og stadig siden det kom ut i april!

 74. svein øvregård

  Jonas Alaska er årets norske navn, til tross for den amerikanske navn-klangen og
  det internasjonale musikkuttrykket. Resten sier/synger seg selv.

 75. Lars Nordbotn

  Min store oppdagelse var når jeg oppdaget det fantastiske albumet til Hugh Laurie, Let Them Talk.

  Jeg har lenge vist at «Dr. House» kunne å spille instrumenter, men at Hugh Laurie var så flink til å spille og at han hadde en slik stor og meningsfull interesse for blues var langt utenfor mine høyeste forventninger.

  Let Them Talk er et album med god, gammel og ekte blues rett fra New Orleans akkurat som blues skal være! Albumet har gått mange ganger hos meg :) Anbefales til alle!

 76. Tommy

  Jeg har hørt utrolig mye på RED – Until We Have Faces. Helt utrolig bra nu metal med gjennomgående fantastiske strykere og vokal. Gitarriffene er til å komme av og minnene av lyden er så bra som den kan bli! Anbefales påndet sterkeste sammen med det første albumet End of Silence, og det andre, Innocence & Instinct! God Jul!

 77. Tommy

  det var miksingen, ikke minnene! Autocorrect!

 78. Bon Iver sitt siste selvtitulerte album har blitt en stemningsfull favoritt, som jeg mener passer til alle situasjoner, konsentrasjon på jobb, uttøyning på trening, til ettertanke og bare inspirasjon. Og så kommer han til Øya neste år og blir spennende å høre dette albumet live. Oppfordrer alle andre til å høre det!

 79. Odd-Arild Johansen

  Dream Theater: A Dramatic Turn Of Events. Episk, mektig, øresprengende prog!

 80. I år har jeg hørt ekstra mye på Plumbos album Råkk’n Råll Harry. Dette anbefaler jeg til alle sammen, fordi det er ordentlig fengene musikk med bra tekster! Selv digger jeg sangene deres. I tillegg har jeg hørt mye på Richie Sambora med albumet Undiscovered Soul (fra 1998) og One Night Only med albumet One Night Only! All musikken er å anbefale til en hver musikkelsker, som liker variert musikk!

 81. Olav

  Har oppdaget Josh Groban på Wimp, og Diana Krall — super artister :-) , tack Wimp!

 82. Geir

  Har hørt mye på Ane Brun — It all starts with one — fantastisk kul sound og bra plate!!

 83. Bendik

  Jeg oppdaget Florence and the Macines fantastiske album «Ceremonials»! Florence &co var ikke ukjent for meg fra før, men først med denne produksjonen traff de meg skikkelig! Med en sangstemme av ypperste klasse, og massive arrangementer, er dette for meg en av årets beste utgivelser!
  Gi det en sjanse! :-)
  God jul!

 84. Sigmund

  Gungor med «Beatiful things» har hørt masse på dette og digger mangfoldet av instrumenter, dynamisk variasjon og fine melodilinjer.

 85. Glenn Runden

  Anbefaler alle som liker hip-hop, og får vondt i sjelen av å høre på dagens hip-hop artister, albumet «The One… Cohesive» fra geniale G-Side. Mic skills og beats med sjel, og en oldschool schwung over seg.

 86. Hennie Harink

  Jeg har ikke bodd så lenge i Norge og kjenner derfor ikke så godt til norske bands, selv om de har internationale hits , men Madrugada’s industrial silence og nå Sivert Høyem’s nye album Long Slow Distance er vel de nye (for meg) albumene jeg fikk mye glede av.

 87. Odd Håberg

  Har funnet igjen Ole Paus, og hyggeligelige minner fra Studentersamfundet, FK og Trondhjem har strømmet på. Særlig vil jeg anbefale Profeten – Kalil Gibran – med Ole Paus og Ketil Bjørnstad – et flott alternativ nå i disse juletider.

 88. Jan Eirik Aske

  Starsailors med albumet All the plans. Det har blitt ett par år allerede, men det var først i høst det slo inn hos meg. Britisk band med solide melodier og en særpereget og god vokal.

 89. Jeg har hørt mye på Julero med Pust i desember.

 90. Ruben

  Jeg oppdaget Rival Sons – Pressure and Time.
  Dette bør du høre på om du vil få rockefot. Det har vokalisten. Og han har fine hvite skinnstøvler som han vet hvordan han skal bruke for å smitte over på andre.

 91. Svein Ødegaard

  Sivert Høyem og Bernhoft, vakkert!

 92. Sondre Sæbjørnsen

  For meg har tilgang til WiMP betydd mye. Det har virkelig utvidet min musikalske kjennskap. Jeg har uten tvil hatt et skikkelig dypdykk i klassisk musikk, men også progalbum og band som jeg aldri tidligere har hørt.

  Hvis jeg skal anbefale ei plate, så må det være Foxtrot-albumet til Genesis eller Live and Dangerous av Thin Lizzy. Det faller kanskje ikke like mye i smak hos alle her, men jeg velger å blankt overse både Lady Gaga og Justin Bieber (og andre påståtte musikalske nyvinninger).

 93. Yngve

  Sjekket last.fm og ser at jeg hørte mest på Guillemots album Walk the river som jeg for sikkerhets skyld kjøpte på CD også (så har jeg den hvis den plutselig blir borte fra Wimp). Det er et band jeg aldri hadde visst om hvis det ikke var på en av de ukentlige nyhteslistene i Wimp.

 94. Wibecke

  Vanskelig å skulle velge ett album, men må nesten si at Maria Menas ‘Viktoria’ er vel det som har blitt mest spilt i siste halvdel av året iallefall. Har også fått endel nye favoritter dette året, deriblant Meg & Dias ‘Here, here and here’.

 95. Tim Bjerke

  Minks med «By the Hedge» har vært mye på øret i år. Nydelig indie fra Boston. Anbefales på det sterkeste.

 96. Torgeir Katla

  Jeg har hørt mye The Kooks album «Junk of the heart». Et meget bra album. Det som mer den store fordelen med Wimp er at hele album ligger tilgjengelig til å prøve ut. Det gjør at en hører på musikk en ikke ville ha kjøpt som cd i «gamle» dager. Sånt sett er WiMP noe musikkbransjen bør se med glede på. Det fører til at man utvider sin musikksmak. Gleder meg allerede til et nytt musikk-år på WiMP.

 97. Sina

  Jeg har hørt veldig mye på Local Natives.
  Broren min annbefalte meg de og de er blitt favoritt bandet mitt på kort tid.
  Det er musikk til en hver annledning og er veldig rolig men litt fart i sangene samtidig.
  Det er koselig og deilig Å høre på musikken dems hvis man har hatt en tøff ig slitsom dag, man blir ikke mer sliten av musikken
  Annbefaler Local Natives på det sterkeste !
  :)

 98. Geir Vilhelmsen

  Dream Theater, Falling into infinity
  Fordi den er bra..

 99. Eirik

  Oslo ess.
  Feteste norske skive på mange år.
  Tar opp tradisjonene etter raga og Jokke.

 100. Nora Nilsen

  Årets album er definitivt Echoes, Silence, Patience &Grace av Foo Fighters.

  Jeg vet det ikke er et veldig ferskt album, men det er dette albumet som har alt det jeg leter etter når jeg vil høre musikk. Det har de fengende rocka sangene men også dype meningsfulle sanger som jeg kan kjenne meg igjen i. Dette albumet har satt lys på en helt ny verden av musikk for meg, og har derfor blitt en stor del av livet mitt. Virkelig verdt å høre på!

 101. Torgeir

  I år har norske Turns og deres album «Out» vært den store favoritten.
  Anders Tjore har hatt et produktivt år, og har med Montèe gitt ut «Rendition Of You» (som også er en fantastisk plate) i tillegg til «Out» med Turns.

  «Out» er et album med pop-musikk som går litt over i prog og art, og er utrolig godt arrangert med strykere og blåserekker. Et høydepunkt er deres cover av Erlend Øye sin «Like Gold», og et annet «Hours pt. 2″.
  Men det største høydepunktet er egentlig hele albumet i sin helhet, fra spor 1 til 13. Låtene er fantastiske i seg selv, men er faktisk enda bedre når hele albumet spilles i sin helhet. Det er ikke minst takket være de gode overgangene mellom alle låtene. Har hatt «Out» en del på repeat, og hører at det til og med er en flott overgang mellom spor 13 og spor 1…

  Det tok 4-5 år før Tjore & co fikk gitt ut dette albumet, og jeg kan skrive under på at tiden er godt brukt!

 102. Morten Lykke

  Elbow : Build A Rocket Boys

 103. Oskar Emil Solberg

  Bernhoft har hatt et stort år i år. Maria Mena – fantastisk sanger og låtskriver. Selvfølgelig Adele. Men , men også fått ørene opp for jazz i den senere tid. Canadiske Terez Montcalm (opplevde henne live i på Torshov, Oslo, i høst), Stacey Kent og hennes mann, saksofonisten Jim Tomlinson.

  Emil

 104. Jørgen Haugseth

  Hvis jeg skal trekke frem bare ett album må det bli Tron Legacy med Daft Punk. Funker supert som «mussikk tel arbe’»

 105. Ronny Jacobsen

  Har hørt mye på Skambankt etter at jeg kjøpte Wimp , skambra hardt melodiøst tungt og tøft

 106. Hege Teigen

  JAMIE WOON – MIRRORWRITING : Helt fantastisk album som setter deg i en helt spesiell, drømmende, svevende stemning. Og det er jo det musikk skal gjøre! Artisten levde også opp til alle forventninger på Rockefeller i november.
  HØR på Jamie når du drikker rødvin, slapper av, tenner røkelse, spiser klementin, går tur, sitter på en stol, vasker, ser på himmelen, inviterer til middag – ANYTIME!

 107. Elisabeth

  Violet Road er et utrolig bra liveband med ei plate som fortjener en ekstra lytt. Variert sound med et spennende utvalg av instrumenter. Venter på neste plate allerede!

 108. Solvi

  Oppdaget Agnes Obels «Philharmonics» i år – albumet anbefales på det varmeste. Dempet og vakkert

 109. Marcus

  I år var jeg på utvekslingsår i Australia og dro på en konsert kalt Soundwave der flere store band som Iron Maiden, 30 Seconds to Mars, Queens of the Stoneage, Sum 41, Slash, Bullet for My Valentine spilte. Jeg klarte å sikre meg plass på første rad, og hadde en super konsertopplevelse til 30STM begynte å spille. Nå ble den nemlig fantastisk! Midt under sangen «The Kill» gikk nemlig vokalisten ned fra scenen, strakk ut hånden, og tok meg i hånden! Han dro seg så opp på rekkverket foran meg og sto med en fot oppå skuldren min der han fortsatte å synge!
  Ettersom 30STM allerede var favorittbandet mitt, ble denne opplevelsen enda større, og gjorde denne konserten til den klart beste jeg har vært på. Kanskje den beste jeg noen gang vil oppleve. Jeg vil alltid forbinde mitt fantastiske år i utlandet med denne opplevelsen :)

  De fleste har kanskje hørt på 30STM’s nye album (This Is War), men for de som ikke har hørt på deres tidligere album «A Beautiful Lie», så anbefaler jeg det på det sterkeste. Med sanger som «Attack», «A Beautiful Lie», «From Yesterday» og ikke minst «The Kill» vil jeg argumentere for at det er det beste albumet de har sluppet så langt. Gleder meg til neste album, 30 Seconds to Mars skuffer aldri!

 110. Må si at da Jarle Bernhoft manifesterte seg på radaren min, så var året i boks allerede! Gakk hen og bli henført!!! To skiver til å glede seg over, med og uten KORK, til og med…

 111. Jeg har nylig oppdaget bandet Hymns of Nineveh. De har gitt ut en juleplate i år som skiller seg ut fra mengden. Endurance in Christmas Time er en nydelig plate uten resirkulerte og utslitte juleklassikere. Den skrale stemmen til danske Jonas H. Petersen passer godt til det lavmælte og melankolske lydbildet. Det er absolutt noe Sufjan Stevensk over Hymns of Nineveh, men det er også noe helt eget. Hør Endurance in Christmas Time her: http://wimp.no/album/9872796

 112. Anniken

  Jeg hører på alt av Sivert Høiem, han har en flott stemme med stort register. Hans sloalbum og de fra hans tid i Madruagada blir jeg aldri lei av :)

 113. The Dahlmans – Bright city lights
  en klassiker!!!!!!!

 114. Kenneth Hasselstrøm

  Jeg har hørt mye på The English Riviera og albumet Metronomy. Dette albumet traff de riktige trådene hos meg, det har en sound jeg liker godt. Minner meg en del om 70-tallet ispedd 80-tall og noe fra tekno-alderen. Albumet trer fram fra den intetsigende mainstreamen som plager ørene mine fra diverse radiokanaler i dag. Anbefales!

 115. Anne M

  Av hele album har Siri Nilsens utmerket seg, mens for å komme i julestemning er Mariah Carey’s «all I want for Christmas» og Kurt Nilsens «have yourself a merry little Christmas» essensielt!!

 116. Elin Sunde

  Mat Kearney – City of Black and White.
  En skjult, dyrebar skatt. Jeg elsker å sette på Kearney, uansett humør. Fantastisk stemme og melodier.

 117. Torfinn Eiken

  Jeg har hørt masse på David Guetta – Nothing But The Beat.
  Nei det jo spesielt på grunn av sangene jeg vil anbefale dette albumet, stemningsrike og fengende!

 118. Anne Gro Mehren

  Jeg hører på de utmerkede spillelistene som finnes på Wimp. Og da oppdager jeg stadig god ny norsk musikk. Ellers er min favoritt Ane Brun og Thomas Dybdahl – for tiden Norges beste sangere og låtskrivere!

 119. RS

  Hørt ekstra mye på i år?

  Hank Mobley: «No Room For Squares» (Blue Note – 1963).

  Et strålende hard bop/ soul jazz-album fra tenorsaxofonisten Hank Mobley (1930-1986).
  En mestermusiker, -komponist og -arrangør som kanskje har blitt noe urettferdig oversett i nyere tid utenfor de spesielt interessertes rekker, men hvis plater har en høy stjerne hos mange jazzinteresserte.
  Øvrige musikere er Lee Morgan: trompet, Donald Byrd: trompet, Andrew Hill: piano, Herbie Hancock: piano, John Ore: bass, Butch Warren: bass, Philly Joe Jones: trommer

  «No Room For Squares» er innspilt i legendariske Rudy Van Gelder Studio i New Jersey, og produsert av den like legendariske Blue Note-grunnlegger Alfred Lion. Albumet ble mastret i 24bit hos Van Gelder Studio i forbindelse med ny CD-versjon i 2000, og det er denne versjonen du kan høre i WiMP.
  Som alt annet av det Rudy Van Gelder-remastrede Blue Note-stoffet er det snakk om eksellent arbeid, og albumet har en fantastisk lydkvalitet som yter full rettferdighet overfor den i utgangspunktet svært gode produksjonen. Bør selvfølgelig aller helst høres i lossless format/ CD eller på vinyl, men selv den beste bitrate’en i WiMP gir en bra opplevelse.

  Jeg gjenoppdaget dette Mobley-albumet i forbindelse med at hans komposisjon «Carolyn» herfra ble brukt av Steely Dan som instrumental band outro på en turné.

 120. Mona H Stensrud

  Queen Live in Wembley, og spesielt den flotteste sangen med Queen for meg for tiden: Love of my Life.

  Gitaren snakker sitt eget språk, publikum synger med

 121. Mathilde

  Mumford & Sons – Sigh No More, og Veronica Maggio – Satan i gatan.
  Begge representerer gode minner fra sommeren 2011.

 122. Jon Bjørnstad

  Den kom sent, men farlig godt. Den gjør meg satisfied.. Snakker selvfølgelig om siste platen til Tom Waits, Bad as me. Humør, musikalitet, stemning og feiende flotte låter. Satt volumbryteren på klokka 12 og Hell broke Luce. Håper flere her har hørt den, selv om her virker det som Everybody is talking at the same time.

 123. Ricco

  Let England Shake av PJ Harvey! Har aldri hørt noe særlig på henne før men denne platen er rent gull.

 124. Martinus

  Jeg har gjenoppdaget albumet » B » av Baba Nation, som for øvrig var et norsk band som var aktive på 90-tallet.

  Det er et lett album å høre på med masse funky grooves og har en disco-feeling som gjør at det er lett hørbart for alle og ikke bare for spesielt interesserte :)

 125. Håvard

  Nå går det mye i de julemusikkanbefalingene som dere har tatt ut. Pust skate julefred i heimen :)

 126. Tommy

  Årets album for meg har vært «Satan i gatan» med Veronica Maggio.
  Vil anbefale det fordi det rett og slett er et av årets beste pop-album. Sterke låter og dyktig artist.

 127. Martin

  Det albumet jeg har hørt ekstra mye på i år tror jeg må være The Mars Volta – Frances The Mute.
  På ingen måte noe nytt album, men er et så solid album at det gjør ikke noe! Har uten tvil blitt et av mine favorit album i løpet av året.

 128. Synne

  Siri Nilsen sitt album har blitt spilt mye! Rolig, men et album med mye liv! Stemmen hennes er helt fantastisk.

 129. Eli

  Jeg har hørt ekstra mye på debutalbumet til Trondheims-bandet Your Headlights Are On. Det er etter min mening et av årets beste album, og de har evnen til å skape en helt egen atmosfære som man bare lengter etter å komme tilbake til etter å ha hørt albumet. Det er lett å høre at bandet har høy musikalsk kompetanse og de viser seg fra sin beste side ved kvalitetsrikt samspill og kreativitet i låtene. Plata inneholder både støyete og tyngre låter og mer rolige og skjøre låter, og med den sterke vokalen blir det hele til en fantastisk musikkopplevelse, rett og slett. Bra plate og bra band!

 130. Arne Mortensen

  Hei i år har jeg hørt mye på Jonas Alaska og hans debutalbum med samme navn. Gode melodier og fine tekster. En usedvanlig dyktig artist som jeg ser frem til å følge med på fremover.
  Vennlig hilsen Arne Mortensen

 131. Kristoffer naley nornes

  Skrillex <3, for de er best <3 og jeg anbefaler albummet "Scary monsters and nice sprites. Det er råå braa <3

 132. Jenny

  Rihannas «Loud» inneholder låter jeg har hørt mye på i år :)

 133. Ole Solaas

  Æ har hørt mye på Amon Amarth. Surtur rising
  Begynte å høre på di etter å ha lest en god plateanmeldelse,
  og likte di godt.

 134. Marit Larsen sitt album The Case går rett inn til hjertet mitt. Dette albumet går helt klart i repeat hele dagen lang! Marit Larsen har en rolig, superfin stemme som alle burde høre. Den senker pulsen noen hakk, og albumet er bare virkelig vakkert!

 135. Frank Svendsen

  Jeg har hørt mye på Elvis Presley. Rett og slett fordi han fortsatt er Kongen! <3 :D

 136. Puscifer – Conditions of My Parole, et av bandprosjektene til primus motor i Tool og A Perfect Circle, MJ Keenan.
  Plata anbefales til alle som ikke er så opptatt av sjangere, og inneholder låter for de fleste sinnsstemninger.

 137. Anders Hermansen

  Hos oss har vi hørt på fjordårets juleplate til Kurt Nilsen, hver dag fram mot jul …..
  (Have Yourself A Merry Little Christmas)
  God Jul hilsen Anders

 138. Christian

  Det albumet jeg har hørt mest på i år er talk that talk av Rihanna. kom over en blogg med to av sangene fra albumet, så satt bare å trippa på at resten av sangene skulle komme! Blei like glad i nesten alle sangene!..

  Jeg anbealer det alumet fordi det er noe av det bedre som har kommet i år av musikk!

 139. Eligosol

  Amanda Jensen – Happyland anbefals på det varmeste!

 140. Jon

  Det må være Jethro Tull med Thick as a brick. Blir rett og slett ikke lei den plata! Herlig musikalsk!

 141. Martine

  Eric Saade – vol 1.

  Har aldri hørt en artist med en så bra plate! Normalt på en CD så finner man noen få sanger man synes er fin, men på denne CD’en er alle sangene bra og de fester seg fra første gang du hører på den! :-) Anbefales absolutt! :-D

 142. Turid Kleivan Syversen

  Det har blitt masse julemusikk – særlig – Lys imot Mørketida av Maria Haukaas Mittet
  God Jul!

 143. Bjørn Wortmann

  ALL AT ONCE av THE AIRBORNE TOXIC EVENT er min favoritt av 2011. Bandet som hadde en hit med den utrolig fortvilt-vakre sangen SOMETIME AROUND MIDNIGHT i 2009 kom med sitt andre album ALL AT ONCE i år. Albumet består av 11 veldig sterke sanger som inkluderer singlene NUMB, CHANGING og ALL I EVER WANTED. Albumsporet THE KIDS ARE READY TO DIE minner sterkt på Bruce Springsteen, mens resten av albumet er gitarbasert indiepop støttet av fiolin og utrolig spilleglede av fem fantastiske musikkere. Min favoritt er HALF OF SOMETHING ELSE. Anbefaler å kjøpe spesialutgaven med extra DVD av live innspillinger av alle låter på helt forskjellige steder fra kirke til buss.

 144. /\rnstein

  Dette året bød på mye god norsk musikk – min favoritt i år var Stein Torleif Bjella – Vonde Visu – melankolsk, underfundig, humoristisk, enkelt og komplekst.

 145. Carl Erik Wasberg

  Inspirert av Yes-konserten i Oslo i desember har jeg gått løs på «Relayer» fra 1974 igjen, og oppdaget at den ikke er så ugjennomtrengelig som jeg trodde, bare den gis litt flere sjanser. Mye å grave i der, som tåler mange gjennomspillinger!

 146. Mari Kristin

  I år oppdaget jeg ‘Mumford and Sons’, selv om det første albumet deres ‘Sigh No More’ ble gitt ut i 2009. Jeg elsker deres folkelige og glade sanger med mange forskjellige og uventede instrumenter. Samtidig som at tekstene er så utrolig bra skrevet legger kronen på verket. Tekstene handler mye om ting jeg relaterer til, som så klart gjør det til et viktig album for meg i det stadiet jeg er i livet. Det ligger på WiMP, så det er bare å høre!

 147. Nicholas Amundsen

  Bon Ivers selvtittulerte album var med på å sete en fin stemning på en regntung og grå sommerferie på fjellet. Takk til Wimp og deres offline-modus! Plukk meg som vinner, så slipper jeg å «krangle» med kjæresten om hvem som skal få være pålogget Wimp når :-)

 148. Gøran

  Det må utvilsomt bli Foo Fighters siste.
  En ren nytelse i energi og kraft. Anbefales for å få humøret opp til nye høyder!
  Rørende imponerende!!!!!

 149. Kjetil Bjørkeng

  Den må nesten bli Kaizers Orchestra med «Våre Demoner».
  Ikke den nyeste men fortsatt tipptopp! :oD

 150. Beirut

  The Strokes; «Angles» Masse go’stemning, fine melodier, trøkk, sjarm og artige arrangement.

 151. Anne Kari Meisingset

  Mitt favorittalbum akkurat nå er Alle Snakker Sant av Siri Nilsen. Orginalt, sjarmerende, ærlig og vakkert! Er ikke ofte slike skatter dukker opp!

 152. Bosse L

  Jeg har hørt ekstra mye på 21 og 19 av Adele. Og jeg har oppdaget albumet F.A.M.E av Chris Brown. Jeg anbefaler disse to på grunn av de er sykt bra! Og jeg anbefaler sangen Look at Me Now av Chris Brown feat. LIl Wayne og Busta Rhymes, her er det helt sykt rapping og den er fengende.

 153. Nils Rabben

  John Hiatt – Dirty Jeans And Mudslide Hymns.. John Hiatt tilbake i godt gammelt slag – og det er så DEILIG!

 154. Thor A.

  Manchester Orchestra er et bekjentskap flere bør få gleden av. Noe av det bedre siden Pixies.

 155. Bjørnar

  Min bror tipset meg om Bernhoft og at jeg burde høre på ham. Siden jeg har Wimp søkte jeg meg frem til CDen fra Bernhoft og det har jeg ikke angret på et sekund. Dette er fantastisk soul-elektro-pop på en meget særegen og vakker måte. Dette var virkelig en høydare i år. Tusen takk til Wimp som gjorde at jeg fikk med meg denne artisten/CDen :-)

 156. Frode

  NARUM – norsk, nydelig og godt for sjelen. Flott musikk !

 157. Anders

  Major Parkinson – Songs from a solitary home.

  Oppdaget dem ikke før i år, fantastisk musikk.
  Deilig skizofren blanding av prog rock og pop med en dose psykose.

 158. Oleiv Fintland

  Jeg har hørt ekstra mye på «Animals» av Pink Floyd, både før og etter «oppdatering» av Pink Floyd katalogen.
  Føler «Animals» er et veldig undervurderte album ,mørkt og dystert, men akk så vidunderlig.
  Min soleklare favoritt blant Pink Floyd`s fantastiske katalog.
  Jeg anbefaler albumet mye på grunn av at det ofte blir «glemt» når en ramser opp Pink Floyd album, i mine øyne en ufortjent «forglemmelse» selv om vi snakker om storheter som «Dark side of the moon», «Wish you were here», «The Wall», «Meddle».

 159. Krister

  Fant The War On Drugs på Wimp for noen måneder siden. Har blitt helt hektet etter første gjennomlytting. Svevende, vakkert og gjennomført. Laget med utrolig mange forskjellige lag, som gir ett fyldig lydbilde som fyller rommet på en ypperlig og vakker måte.

 160. Stefan Nesse

  http://wimp.no/album/3192753

  Snubla over Fever Ray ein dag, surfande på WiMP. Falt fullstendig pladask for live-albumet! Det er litt utafor den typen musikk eg vanligvis høyre på, så har absolutt utvida musikkhorisonten min, og gjedd meg mykje lytteglede.

  Fever Ray har eit veldig spesielt, kraftig lydbilde, med rolige overgangar; men tar kanskje litt tid å venne seg til :)

 161. Jag har lyssnat extra mycket på filmmusiken ifrån «Evangelion:2.0 You Can (Not) Advance» för den ger samma råa känsla som filmens animation, man ryser över de starka stråkarna och den känslomässiga sången. Den bästa låten på skivan var helt klart Yamashita som mitt i de blodiga scenerna kan helt plötsligt få in en så fin låt att man tror att allt kommer bli bra igen…

 162. Simon Aleksander Berger

  My Beautiful Dark Twisted Fantasy av Kanye West.
  Endelig et album som kan måle seg med debuten (The College Dropout); etter en skuffelse i form av 808′s & Heartbreaks. Hvor det sistnevnte er et album uten de største høydepunktene. MBDTF er full av de! Helt fra Dark Fantasy, gjennom sanger som min favorittsang av West på dette albumet – All of the Lights (få med deg «Interlude» som er en ettminutts instrumental som start på sangen), Hell of a Life – en selvbiografisk sang, til Lost In the World, hvor han samarbeider med ingen ringere enn Bon Iver.
  Det er ikke uten grunn at dette albumet er det jeg har hørt mest på gjennom året, og da West opptrådte på Øya i år sto jeg så klart helt forrest og fikk høre flesteparten av sangene live, i tillegg til den absolutte favoritten og utypiske West-sangen Hey Mama.

  Anbefaler alle som ikke har gjort det enda å høre på dette albumet i løpet av romjula! :)

 163. Harald Sørhaug

  Det er utrolig mye bra musikk her på Wimp, men etter å ha snust litt rundt i albumene her, har jeg gjenoppdaget denne: Michael Learns To Rock – 19 love songs. Det er utrolig deilig å høre på rolig og fin musikk når det er masse stress i hverdagen :)

 164. Maria E.K

  Ble tipset av en venninne om bandet Monteè, og oppdaget det nye albumet deres: Rendition Of You (WIPM Exclusive).
  Dette er et utroligbra album, med utrolig spenstig musikk, og anbefaler ALLE å høre på dette. Man blir faktisk helt hekta!

  Jeg har vært på konsert med dem opptil flere ganger, og det anbefales også virkelig og oppleve dem live, for de klarer å fange fans’n og alle på en helt spesiell måte.

 165. Terje Andersen

  Ganske fersk Wimp-bruker, dvs. «fråtser» i all kjent og ukjent musikk, det er jo det som er så fantastisk!
  Av favoritter kan nevnes Bernhoft, Publiners, take6, Kurt Nilsens juleplate + mange, mange flere!
  God jul!

 166. William

  Jeg kom over Wu Lyf, et helt fantastisk band! Den såre stemmen til vokalisten og den magiske stemningen i musikken! HELT FANTASTISK! Du sitter nesten med en klump i halsen under sagen «Dirt». Herlig!

 167. petter

  welcom av sirius fordi at dt er brae sanger de er fengende og tøff og fin!

 168. tore bruåsdal

  Wilco – The Whole Love, kan høres på med full oppmerksomhet, eller summe i bakgrunnen. Prøv det første først, så det annet. Så det første igjen. Mvh tore

 169. felix whist

  jeg digger hangover av taio cruz og ludacris

 170. Monica

  Jeg fikk for første gang med meg Siri Nilsen og albumet «Alle snakker sant» via WiMP, noe jeg er ufattelig glad for! Siri Nilsen har en helt utrolig stemme og selv om jeg føler med på internasjonale musikksteder hadde jeg ikke hørt om henne før dere. Siri´s stemme er fantastisk, sangene er til tider triste, men veldig ærlige og sangene hennes har hjulpet meg igjennom en hard høstdag og jeg vil virkelig anbefale albumet hennes !

 171. Ronni

  Jeg har oppdaget Cat Stevens / Yusuf i år.
  Selv om jeg har hørt noen sanger av Cat Stevens før og syntes det har vært bra, så har det aldri helt satt seg. Det er først nå jeg innser hvor mye variert og bra musikk han har.
  Jeg var på åpningskonserten hans i Stockholm tidligere i år, og det var magisk! Jeg følte meg priviligert å få være der når han opptrer live for første gang på vel 30 år.
  Og etter dette har jeg vært helt hekta. Jeg har kjøpt meg alle platene hans, og har spilt de ihjel allerede.

 172. Kristoffer

  Green Day – 21 century breakdown! :)
  Fantastisk album for alle! Mye helftig og rolig musikk.

 173. Elin B

  Jeg har oppdaget Bugge Wesseltoft – It’s snowing on my piano – det gir en ro vi trenger i vår hektiske hverdag.

 174. Renate Thauland

  Ole Børud – Keep Movin
  Jeg fikk mer innteresse etter å ha hørt Ole Børud på Skjærgårdsfestivalen i sommer, og gjennom vennene mine i klassen, jeg hadde bare hørt musikken hans fra da han var liten og med i Børud gjengen:) Vi har spilt noe av musikken hans i band på skolen, så jeg begynte å høre mer på musikken hans. Det siste albumet hans likte jeg veldig godt! Utrolig Funky musikk! Bandet er utrolig tight, det er så gøy å høre hvor thight det er når blåserrekka kommer inn på støtene sine. Jeg blir så godt humør av å høre på musikken. I tillegg er det gode tekster, hans synger om ting som betyr noe, ikke bare overflsdiske ting og kjærlighet!

  Vil anbefale dette albumet til alle egentlig, som liker funky musikk:) Shaking the Ground er også en favoritt av Ole Børud :)

 175. yndig

  jul på svenska, utrolig flott juleplate, ikke ny men ny for meg. for alle som liker musikk ala jazz på svenska!

 176. Jeg har oppdaga flere gode plater i år, både gamle og nye. Skal jeg velge ett album, må det bli the Harrow and the Harvest med Gillian Welch. Fantastisk americana med sterke låter, gode, smakfulle arrangementer, dyktige musikere og ikke minst en av de beste stemmene vest for Atlanteren.

 177. Kjetil Skotte

  Jeg nyter å høre på Esbjörn Svensson Trio og albumet «From Gagarin’s point of view». Nydelig, avslappende og deilig musikk som gir ro i sjelen. Særlig er tittellåta helt enestående. Kan anbefales til den som ikke er jazz-frelst også…

 178. Har hørt på Bugge Wesseltoft, It’s snowing on my piano, hele julen. Har en fantastisk julestemning.

 179. Magne

  The incident med porcupine tree! De blir bare bedre og bedre for vært album. Helt fantastisk musikk i en klasse for seg selv.. Anbefales på det sterkeste!

 180. Frida Gravbråten

  Jeg oppdaget albumet The Brothel av Susanne Sundfør. Jeg oppdaget det for ganske lenge siden, men har i det siste, faktisk begynt å høre på det. Det er et fantastisk album. Jeg vil anbefale det til alle. Musikken er nyskapende og du sitter igjen med en følelse av at du må høre på sagnene én gang til, bare for å faktisk forstå hele sangen. Første inntrykket er like fantastisk som albumet ;)

 181. Henrik

  Stein Torleif Bjella-Vonde Visu. Fantastisk bygdekos som kan gå i bakgrunnen igjen og igjen og igjen og igjen.. Ble introdusert med Bjella gjennom WiMP og synes dette er topp; nye musikkbekjentskap som åpner horisontene. Hjemme er WiMP/Sonos en gudegave blant hele familien! Takk!

 182. Lene

  Jeg har hørt mye på Blue October og spesielt albumet «Foiled», som jeg har blitt veldig glad i!
  Dette albumet er godt å høre på når jeg er deppa og trenger trøst i mitt stille sinn. Justin Furstenfeld har en herlig stemme.
  Jeg ble forelska i dette bandet når jeg hørte «Hate me» for første gang.

 183. Ole-Morten

  I år har jeg oppdaget et album i Wimp, som heter Diamond Bitch. Artisten er polsk, og heter Doda. Hørte tilfeldigvis en sang av henne da jeg var i Polen i november. Jammen fantes det et album av henne i WiMP! Helt supert! Polsk musikk på sitt beste! Anbefaler alle å høre dette albumet.

 184. Jeg oppdaget nylig en gammel cd i cd-hylla mi. En cd jeg kjøpte for mange år siden. «Warszawa» av Superfamily. En skikkelig rocka ungdoms-cd, men som i løpet av 2011 har gitt meg enorm glede på grunn av låten «The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night». Ungdommelig energi har fylt både hus og vegger, kropp og sinn etter å ha hørt ekstra mye på denne låten i år!

  Anbefaler å høre dette albumet for å klare å rive seg litt løs fra hverdagsrutiner og voksenlivets plikter.
  Noe for året 2012?

  Pia

 185. Karl

  Den kom sent, men den kom godt – Bugge Wesseltofts «Songs». En ny klassiker til ren nytelse

 186. Patrick M Johansen

  Byttet til Wimp i julen og er veldig fornøyd! Veldig bra jobb med iPad app’en også!

 187. Helge Jansson

  The Kills Blood Pressures har vært den store oppdagelsen.

 188. Espen aas

  jeg har hørt mye på «chariot» av Gavin Degraw. Den er som de fleste album, man hører på de man har hørt på radio, men etterhvert som man hører på resten (ved en feiltagelse) innser man at man liker fler og fler. og man faktisk hører på dem med vilje.

 189. Lars Heggdal

  Ane Brun! «it all starts with one» er noe så sjeldent som et norsk album av internasjonal klasse……gåsehud!

 190. Kjetil Lønne Nilsen

  Ukjente Opaque med den ukjente platen Gourmet Garbage fra 2001 kom på 23. plass i høstens kåring over Norges 100 beste album noensinne, og er pokker ta noe av det feteste jeg har hørt på flere år! Go’følelsen av å oppdage en ukjent perle kommer ikke for ofte, men denne kommer med en trist ettersmak: det finnes ingen flere utgivelser fra Opaque. Desto større grunn til at jeg har hørt dette mesterverket av skitne funky’e beats om igjen og om igjen og om igjen siden jeg første gang hørte Gourmet Garbage i november. (By the way så har jeg nettopp besluttet å bytte fra Spotify til Wimp siden sistnevnte gir mer buck for the bang til artistene:)

 191. Terje

  Destroyer med skiva Kaputt, som jeg oppdaget gjennom en av Wimps albumlister. Et fantastisk album, litt ulikt mye annet der ute. En stor takk til Wimp som gjorde meg oppmerksom på albumet!

 192. Har hørt veldig mye på Hurry Up, We’re Dreaming av M3. Rett og slett fordi det er variert, spennende, moderne, vakkert, behagelig og fengende musikk. Kom over de gjennom last.fm.

 193. Tommy Taraldsvik

  Jeg oppdaget 120 Days da jeg fikk et tips av en venn. Den siste plata har bare rullet og gått jevnt og trutt i det siste. Dessuten lot jeg meg lokke til å høre på David Guetta – «Nothing but the beat». Drivende tøft i partysammenheng. Ellers må jeg si at Wimp har et meget delikat brukergrensesnitt.

 194. sander masoud Zandi

  Har hørt mye prog i år, og da aller mest på liquid Tension Experiment, både 1 og 2. Men av, album jeg ikke hadde hørt før måtte det bli liquid trio experiment med spontaneous combustion! Rått album med keyboard, trommer og bass, og er noe av det mest progressive som finnes etter min mening. For alle som liker prog er det et must å høre, og for alle som er interessert i en intens musikalsk opplevelse anbefaler jeg det.

 195. Synne

  Jeg har oppdaget albumet «Celebrating Django Reinhardt» av DR Big Band. Fantastisk storband/jazz album med variert deilig musikk.

 196. Linda Sekkelsten

  Adele – 21
  Så henne på Graham Norton Show, en fantastisk morsom og lite selvhøytidelig jente med en helt utrolig stemme. Kjøpte CD’en umiddelbart. Anbefales til alle!

 197. Eirin

  Jeg har hørt veldig mye på albumet Spring Awakening som inneholder alle cast-sangene fra Broadway-musikalen. Sangene er nydelige og gir meg assosiasjoner til den norske versjonen som gikk på Trøndelag Teater for ei stund siden. Jeg vil anbefale andre å høre på dette albumet fordi musikken er vakker og full av innlevelse.

 198. Tormod Carstens

  Jeg har kjøpt mange nyoppdaga skiver i år jeg, og de fleste har jeg prøvespilt i Wimp.

  Den jeg har hørt mest på er vel Hedvig Mollestad Trio sin Shoot, en total overraskelse som jeg anbefaler uten forbehold til alle.
  Råtøff gitarmusikk som peker i alle retninger uten å bli svimmel eller ufokusert. Kjempebra.

 199. Jeg har hørt ekstra mye på Flamingo av Brandon Flowers. Jeg anbefaler dette albumet om man vil slappe av og nyte roen :) Ei jente jeg liker veldig godt anbefalte det til meg (tror hun like meg og). Først var jeg litt skeptisk, men når jeg kom under overflaten på albumet merket jeg de gode tekstene og den herlige musikken. ANBEFALES! :)

 200. Hans Erik Hovland

  Jeg har hørt sinnsykt mye på Within Temptations sitt nyeste album, The Unforgiving. En herlig blanding av rock og melodi som jeg ikke har hørt maken til på lenge. Anbefaler spesielt sangen «Stairway to the Skies». Enjoy :)

 201. Vera Trøan

  Jeg har hørt masse på Too Far Gone :) veldig mye bra musikk både til fest å hverdags! Anbefales på det sterkeste! :)

 202. Iselin

  Adeles album 21
  Det har mange fine sanger, selvom jeg egentlig kjøpte det for sangen «someone like you».

 203. Björn Audunn Blöndal

  Har lyttet med stor glede til Ane Bruns It All Starts With One – nydelig, nydelig.

 204. Jamie Sagstuen

  Hørt en del på Paper Trail av T.I., hvis du liker god rapp og fete beats, så burde du høre på albumet hans.

 205. Jan Tidjani

  TY.O av Taio Cruz – sykt mange bra sanger som passer til alle anledninger.

 206. Øyvind Nord

  Team Me – To The Treetops! Veldig unorsk, og veldig bra plate. Fengende popmusikk med avansert lydbilde!

 207. Angela Skarvøy

  Otis Taylor Respect the dead.

 208. Jonas B Holten

  Jeg har hørt veldig mye på El Cuero, From Mountins To Sand -fantastisk album. Etter å også ha hørt dem live er jeg enig med Finn Bjelke, dette er norges beste liva band!

 209. Leif Erik

  Ah, bommet på konkurransen, men du hvor mange musikk tips jeg fikk nå! :)

  Selv må jeg Florance & the Machine b.la.
  Kanskje en kul ide til en forbedring (muligens unik??) er en måte å kunne kjøre ut egen statistikk!

 210. gunnar johansen

  må bli siste skiva t navigators. syntes «the straight and narrow» var utrolig bra. så kommer «second nature». ok, grei skive men ikke så bra som den første syntes jeg men så skjer d ting og den bare vokser og vokser. detta er stort. detta er deilig. detta er vakkert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>