Pearl Jam til Norge: Vinn billetter

OPPDATERT: Vi har trukket og tilskrevet tre vinnere som får to billetter hver. Vi takker også for alle fantastiske bidrag. Her er noen låtbeskrivelser fra dere:

Gimme Some Truth:
- Fordi det er fantastisk å høre et band (og det gjelder hele deres karriere) som tar et klart politisk standpunkt. Det er befriende i en verden av tomme popsanger og hvor Rolling Stones og Bryan Ferry selger Dressmann-busker.

Given To Fly:
- I 1999 fikk jeg så høy feber at jeg nesten strøk med. Legene var bekymret og jeg lå på sykehuset til overvåking i flere uker. Jeg er overbevist om at det ikke var legehjelp som gjorde meg frisk, det var Given To Fly!

Even Flow:
- Et klassisk Stone Gossard-riff leveres i ultratight innpakning, og man får bare lyst å hoppe opp og ned uten retningskontroll. En bonus er at denne vanligvis leveres live med et forlenget soloparti.

Black:
- Pearl Jams mest slitesterke låt er balladen «Black», om rusten kjærlighet og lengselen over det man ikke kan få. Eddie Vedders vokal dominerer gjennom hele låta, og man kan høre snutten av Rickie Lee Jones’ «We Belong together». Pearl Jam og jeg passer sammen.

Love Boat Captain:
- Av den enkle og triste grunn at jeg stod 10 meter fra der der ni unge døde på Roskilde 2000. Sangen vekker kjipe minner, mest av alt ansiktet til Eddie Vedder når han ser hva som er i ferd med å skje.

Legendariske Pearl Jam kommer endelig tilbake til Norge. 9. juli 2012 står Seattle-bandet på scenen i Oslo Spektrum, nærmere 12 år siden forrige gang de var her i landet – og på samme sted.
Det er 20 år siden de debuterte med klassikeren Ten, et album som umiddelbart plasserte bandet blant rockens storheter på 90-tallet. De har evnet å holde på denne posisjonen uten å fravike sin kunstneriske integritet i årenes løp. Mange sterke studioalbum til tross, nå sist med Backspacer (2009), Pearl Jam har en helt spesiell status som liveband. Alt ligger dermed til rette for en gigantkonsert i Oslo Spektrum 9. juli.

Billettsalget åpner ikke før 15. desember – men du kan nå unngå neglebitende telefonkø gjennom WiMP: Vi har nemlig holdt av et knippe billetter til konserten som vi deler ut til noen heldige vinnere.

For å delta ønsker vi svar på følgende: Hvilke fem låter ville du valgt at bandet skulle fremført i en intimkonsert for deg?  Gode begrunnelser skader ikke. Send ditt svar til vinn (@) wimp.no

Mens du grubler på spørsmålet anbefaler vi at du setter på vår legendeliste med Pearl Jam – med 40 av deres beste låter.

Hør Legende: Pearl Jam i WiMP

Konserten arrangeres av LiveNation.

Kategori: Konkurranse, Musikknyheter, Spillelister   Stikkord: , - Permalenke.
12 Kommentarer
 1. Christian Rygh

  Sorry, det blir de vanlige …
  Jeremy
  Once
  Even Flow
  Alive
  State of love and trust

  MEN jeg mener jeg har en knakanes god grunn. I ’92 dro jeg som 17-årig jypling til Kalvøya ene og alene for å se den hellige konstellasjonen Nirvana/Pearl Jam. Som dere kanskje vet så ble ikke dette «had to be there»-øyeblikkene noe av, da dette kolliderte med ett av Eddies utallige teite skateboard-armbrudd. Og det fikk vi selvfølgelig ikke vite før vi kom dit. Dette var pre-web tid, fantes ikke Twitter på den tia!
  For å gni ekstra salt i såret hadde arrangørene klint til med The Blues Brothers Band som erstatning! Misforstå meg rett, jeg er fan som alle andre av mesterverket fra 1980 jeg ass, og synes det er like artig som deg å høre Sweet home Chicago … Men som erstatning for dobbeltgig med Kurt&Eddie; Neppe …
  Nå kom jo riktignok Pearl Jam tilbake til Kalvøya året etter, men da hadde ikke jeg anledning til å gå.
  At dette ikke ble som det skulle bli har irritert meg nå i snart tjue år! Jeg synes det er grunn nok :-)

 2. Nikoai elstrup

  Ååååh, dette blir ikke enkelt…. Men jeg får gi det et forsøk da jeg veldig gjerne vil ha billetter!

  Pearl Jam – Oslo 09.07.2012 – Førkonsert kun for Nikolai Jelstrup!

  1. ‘Release’: La oss starte litt rolig med låten som kanskje betyr aller mest for meg fra Pearl Jam, nemlig ‘release’. Denne låten graver seg bestandig dypt ned i ryggmargen, og sprer en slags ro ut i alle nervekanalene. Jeg er gutt, men til denne sangen har jeg grått flere ganger… Hvorfor jeg har grått begir vi oss ikke utpå:)

  2. ‘Rearviewmirror’: Denne sangen knuser meg omtrent hver gang jeg hører den. En merkelig struktur på denne sangen, hvor det roes ned i midten av sangen for så å avslutte med et brak. Jeg liker virkelig godt Pearl Jam får dette til å fungere i denne sangen, og bandet gjør sangen såpass godt på albumet ‘vs’ at det er blitt en av mine favorittsanger på hvilket som helst studioalbum.

  3. ‘Sad’: Denne sangen ble aldri innlemmet på noen album før den dukket opp på ‘lost dogs’ i starten av 2000 tallet. Dette er et album med sangen som er blitt utelatt av albumer av ulike grunner. Hvorfor denne juvelen ble utelatt vil nok bestandig være et mysterium for meg, men det er kanskje også noe som bidrar til min store kjærlighet for den.

  4. ‘Given to fly’: I 1999 fikk jeg så høy feber at jeg nesten strøk med. Legene var bekymret og jeg lå på sykehuset til overvåking i flere uker. Jeg er overbevist om at det ikke var legehjelp som gjorde meg frisk, det var given to fly!

  5: ‘Indifference’: JAAAA! Indifference er noe enkle greier, men du verden så effektiv den virker. Eddie Vedder sin stemme driver sangen fremover og fungerer som det mest fremtredende instrumenetet i sangen. Musikken er enkel og ambient, sangen lager en stemning som rett og slett gjør meg varm. Jeg legger ned alle mine våpen når jeg hører denne sangen! Perfekt for en intimkonsert!

  Det er selvfølgelig mange jeg gjerne skulle hatt med her. Dersom jeg hadde vært et godt publikum og fått et encore ville jeg valgt immortality eller porch!

  Takk for meg:)

  Mvh,
  Nikolai Jelstrup

 3. Jørund Vålandsmyr

  Sleight of hand – fordi de bare har lagd en slik låt og så ble den en av de beste.
  Off he goes – den pearl jam teksten som rører meg mest.
  Corduroy – fordi den minner meg om at det ikke alltid var så ille å være 14.
  Gonna see my friend – fordi det ikke var så ille å bli 30 heller.
  Thumbing my way – siden jeg sannsynligvis har fått tinnitus etter de to siste låtene kan det passe å slappe av med en øl og ta inn mest mulig inntrykk før siste låta er ferdig.

 4. Bjørn Oddvang

  koNKURRANSE PEARL JAM
  Om jeg fikk høre Alive og Black fra Ten som jeg fikk i 1991 da min datter og daværende kone kom hejm fra Seattle
  Cd en var ny, og ingen av kompisene hadde hørt om Pearl Jam eller Grunge-bølgen før jeg spilte for dem.

  spenningen var stor da oppfølgeren vs kom, og da første spor Go lød ut av høytaleren skjønte jeg at de ikke var døgnfluer, men var kommet for å bli.
  Så har vi Walk with me fra filmen der de opptrer med <neil Young som er helt spesiell i mine ører.
  så hadde det vært stilig med en avslutning med Yellow Ledbetter

 5. Marius Solli

  Siden dette da skulle vært en intimkonsert måtte det ha blitt klassikerne + noen av de flotte akustiske låtene.

  Jeremy – http://wimp.no/track/5200990

  Once – http://wimp.no/track/5200968

  Elderly Woman Behind The Counter in a small Town – http://wimp.no/track/1783487

  Better Man – http://wimp.no/track/1781374

  Alive – http://wimp.no/track/5200970

  Dette er mange av klassikerne og god låtene som man aldri går lei av! Skulle gjerne tatt med mange flere.

 6. Christian Bråthen

  -Garden : muligens den deiligste låte som finnes! Denne som sitter mest igjen fra første albumet for min del.
  -Jeremy
  -Daughter
  -Better Man : nok en deilig låt. Kose seg med en god pils og nyte livet! :-D
  -State of Love and Trust

 7. Britt

  Jeg ville valgt følgende låter fordi de minner meg om årene 1991/94 da jeg var ‘ung og lovende’:

  1. Why Go http://wimp.no/track/5200971
  2. Daughter http://wimp.no/track/6099418
  3. Elderly Woman Behind The Counter in a Small Town http://wimp.no/track/1783487
  4. Dirty Frank http://wimp.no/track/5200998
  5. Nothingman http://wimp.no/track/1781044

 8. Thomas

  Jeg var vel 13 da «Ten» kom ut. Livet ble ikke det helt det samme etter det…disse ville jeg helst hørt på en intimkonsert (Med Eddie Vedder vil jeg tro det føles intimt uansett :) )

  Black
  Yellow Ledbetter
  Jeremy
  Even Flow
  Indifference

 9. Christoffer Reiersøl

  I 2012 når Pearl Jam kommer for og spille i min «backyard» (som jeg også trenger) ønsker jeg følgende setlist.

  State of Love and Trust –

  Første sangen jeg hadde på gamle winamp når jeg var ung og uskyldig. I mine øyner PJ’s beste party låt. Og den kom ikke med på TEN engang! I likhet med Yellow Ledbetter.. uforståelig. Disse sangene ble ikke allemans eie før over 10 år etter de ble produsert i henholdsvis LOST DOGS og REARVIEWMIRROR. Denne sangen + Counter-Strike = Ungdomstia mi. Uheldigvis på denne tiden var jeg for utålmodig til og sette pris på resten av bandet og ikke før mange år etter når jeg møtte Nikolai jelstrup som har skrevet lenger opp på siden, på John dee, tok det av. Da han ringte meg etter og ha fått nr av en felles venn og lurte på om jeg ville bli med til Barcelona og se Pearl Jam. Jeg ble med denne fremmede til barcelona jeg, og fikk endelig sett dem. State of Love and Trust var sang nr. 11 på setlisten :) Og etter det har ikke handlet om noe annet enn Pearl Jam og hvor jeg må reise for og se dem. Så lenge lyden i spektrum ikke svikter oss har vi noe og glede oss til.

  Go -

  Den harde brutale starten på harde brutale VS. Dave A sitt fantastiske trommespill er ene og alene nok til og favorisere VS. sanger.

  I Am Mine -

  Måtte ha med noe fra Riot Act, som er ett MEGET undervurdert album. Ikke minst av folkemassen men selv die hardsa. Eddie med kort hår i Videon.. sannelig en ordentlig gutt :)

  Yellow ledbetter -

  Ikke en konsert uten. Når alle i hagen min tror at.. faen nå er det ferdig… så kommer søren meg …

  Black med LANG outro –

  Dette er definitivt min life saver. Ingen ved siden, ingen forann naturligvis men overraskende nok ingen bak heller…. Fantastisk låt hvor Eddie legger sjela si utenpå kroppen og er fullstendig åpen og sårbar… hver gang… fantastisk og se. Og lyrikkene er en fulltreffer for alle som har blitt tråkka på av sin andre halvdel. Liker IKKE innrømme det menn gråter de og ;)

  Nach med Eddie!

 10. kent mikkelsen

  jeg ville hatt med den gripende THE LAST KISS og så ville jeg hatt med selfølgelig ALIVE for den er bare rå.og så må SPIN THE BLACK CIRCLE med fordi den fenger bra.og den rolige I AM MINE.og den nydelige BREATHE

 11. WiMP Redaksjonen

  Takk for mange og gode svar så langt! Kommentarene i bloggen blir også med i trekningen, men svarene sendes helst til vinn@wimp.no denne gang.

 12. Ørjan Eilertsen

  State of Love and Trust
  Man of The Hour
  Daughter
  Even Flow
  og Alive

  Men jeg kunne sikkert valgt minst 20 andre låte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>