Årets mest spilte album – Topp 100

Bernhoft står bak årets mest spilte norske album 2011, og mottar det synlige bevis fra Sveinung Rindal (redaksjonssjef) og Bjørn Hammershaug (musikkredaktør). Foto: Karina Rønning

WiMP gjør opp status for 2011, og tallenes tale viser at popsoulsuksessen Jarle Bernhoft har gitt ut årets mest populære norske album. Før streamingtjenestenes tid var det kun mulig å vite hvor mange ganger et album var solgt. Nå kan man også se hvor populær musikken faktisk er rundt om i de norske hjem, og hvem som faktisk er lyttet til mest. I 2011 er Jarle Bernhofts Solidarity Breaks årets mest spilte norske album i WiMP.

Se hele Topp 100-lista i WiMP

”Jeg vil gjerne takke alle WiMP-brukerne for dette! Det er jo en ære, og ekstremt fint for en artist å vite at man blir spilt, det er som en hyllest til musikken, rett og slett en lykke,” sier Jarle Bernhoft når han møter WiMP like før han skal inn og spille på Nobelkonserten i Oslo søndag.

Foto: Karina Rønning

Bernhoft møter WiMP-redaksjonen for en rask diplomutdeling på Oslo Plaza, og diskusjonen dreier seg rundt streaming generelt, framtidens måter å konsumere musikk og selvfølgelig, Bernhofts popularitet som har holdt seg stabil gjennom hele året.

Solidarity Breaks ble gitt ut i januar 2011, og finnes i WiMP i tillegg til originalversjonen også i en Deluxe-Edition, med bonusspor. Bernhoft ser på streaming som en viktig kanal for å få spredt musikken ut til folket, ikke minst for å få flere til å komme på konserter, noe Bernhoft selv har lyktes svært godt med i år.

”Dette året har vært insane! Som å ha tolv rette i tipping hver uke. Jeg må bare takke alle som har klikket seg inn og hørt på meg, dette er ikke noe synsing, det er bare rett og slett at folk har hørt på sangene mine. Jeg er veldig stolt! Og hvis folk hører på plata mi gjør det at flere kommer på konsertene, det er jo sånn det fungerer. Jeg synes alle artister burde tenke sånn,” sier årets mest spilte norske WiMP-artist.

Hele 34 av de 100 mest streamede artistene i WiMP i 2011 er norske, noe som gjenspeiler både mengden spennende norske utgivelser i år, og at WiMPs fokus på lokal musikk er med på å påvirke folks lyttevaner.
Følg også med når WiMP ganske snart presentere årets mest populære låter.

Kategori: Album, Albumlister, WiMP   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>