WiMP kåret til Årets Bjellesau 2011

Bjellesauprisen 2011 går til WiMP. Prisen deles ut av FONO, og i juryens begrunnelse uttalte styreleder Larry Bringsjord:

”Bjellesauprisen for 2011 går til en aktør som har etablert seg som en svært viktig kanal for salg og distribusjon av norsk musikk: WiMP. Streamingtjenesten ble lansert av Platekompaniet og Aspiro 2010, og etablerte seg raskt som et godt alternativ for musikkinteresserte nordmenn. Med sterkt fokus på godt, kvalitativt redaksjonelt innhold gir WiMP sine brukere inspirasjon til å finne ny musikk. De har også vist en særlig positiv vilje til å vise frem og jobbe for norske rettighetshavere. Etableringen av norske WiMP har skapt reell norsk konkurrent i et marked dominert av få sterke multinasjonale aktører, og sikrer kompetanseutvikling også i Norge innen et felt som er av stor betydning for norske musikkutgivere. At WiMP også etablerer seg i utlandet og dermed skaper en ny arena for eksport av både norsk musikk og egen teknologi viser en dristighet og satsingsvilje som er beundringsverdig.”

Redaksjonsleder Sveinung Rindal mottok prisen på vegne av WiMP under en tilstelning ved Sem gjestegård fredag 18. November.

Bjellesauprisen ble innstiftet av FONO i 1994, og tildeles med jevne mellomrom personer eller institusjoner som har gjort en helt spesiell innsats for norsk musikk. Tidligere vinner inkluderer Jan Eggum, Åge Aleksandersen, Grappa, Audun Tylden, Rune Grammofon og Phonofile.

Kategori: WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>