Nygammalt #6 – Fra skillingsviser til reklame-rap

Nygammalt i WiMPI vår sjette utgave av Nygammalt kan WiMP presentere debutalbumet til Ole Paus – Der Ute, Der Inne. Det fikk nylig oppmerksomhet på grunn av sin 54. plass på Morgenbladet Topp 100 i kåringen av tidenes beste norske album. Der Ute, Der Inne har vært utilgjengelig siden 1970-tallet, og fine eksemplarer av vinyldebuten går for hundrevis av kroner på samlemesser. Ole Paus uttalte nylig til Dagens Næringsliv at han selv ikke engang hadde et eksemplar av albumet.

Hør Ole Paus – Der ute, der inne i WiMP

Vi tar også et tilbakeblikk med artisten Lars Kilevold, både solo og i duoen Ute Til Lunsj med Torstein Bieler. Disse albumene blir nå tilgjengelig digitalt for aller første gang, og flere har heller aldri vært på CD. I tillegg byr slippet på artister som Frank Aleksandersen, Anne Lise Gjøstøl, Stein Ove Berg, Sigbjørn Bernhoft Osa, Alarm og Hanne Krogh. Dessuten de første sju volumene av skillingsviseserien ”Frem fra glemselen” som nok særlig vil bli satt pris på av et eldre publikum.

Til slutt en ganske betydelig kulturskatt med albumet På Stengrunn med viser av Rudolf Nilsen, tolket av artistene Lillebjørn Nilsen, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal, Lars Klevstrand, Jon Arne Corell og Carl Morten Iversen. På Stengrunn ble opprinnelig utgitt i 1973, og har aldri vært tilgjengelig digitalt før nå.

Hør spilleliste i WiMP: Nygammalt #6 – Høydepunkter

Albumlisten med alle utgivelsene på månedens Nygammalt finner du også i WiMP.

Kategori: WiMP   Stikkord: , , , , - Permalenke.
En kommentar
  1. Jørn Inge Frostad

    Denne utgivelsesserien er et fantastisk tiltak! Keep ‘em coming!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>