Nordstoga om Bestevenn

Temmelig nøyaktig ett år etter flotte November (2010) er Odd Nordstoga igjen på banen – denne gang med albumet Bestevenn – inspirert av den kritikerroste barneboka Vaffelhjarte.

Hør Bestevenn i WiMP

- Vaffelhjarte er ei bok skreve av Maria Parr, og den har hatt stor suksess. Eg har sjølv, gjennom å vera forelder, eit veldig godt høve til boka. Og då eg fekk spørsmål frå NRK om å lage musikk til serien var det sjølvsagt å svara ja, sier Nordstoga til WiMP.

Tittelsporet «Bestevenn» er hovedlåta i NRK-serien som har premiere i disse dager, men også resten av sangene henter inspirasjon fra bokas vittige og rørende univers.

- Eg hadde heilt frå starten ein idé om at det ville vera bra å lage eit eige plateprosjekt parallelt med å legge musikk til bileta. På film må musikken fylgje rytmen og lengda og stemninga til bileta, medan på plate kan musikken fylgje sin eigen dramaturgi og blomstre som den vil. Kluet er at i utganspunktet er grunnlaget det same; ein forhåpentlegvis god musikalsk idé, forteller Nordstoga.

Låtene er basert på ei bok for barn, men tekstene og musikken bør appellere like sterkt til voksne med sitt universelle budskap.

- Eg syns at mykje av tematikken i Vaffelhjarte hadde i seg mykje av det som også kan bli ein fin låt. Ikkje at eg har skreve handlinga på vers. Men det er dette med å kjenne seg i ting, for så å lage noko anna som heidrar Vaffelhjarte, men som likegodt kan handle om noko anna. For alle har vel eit forhold til venskap, kjærleik, natur og det at me menneske er så hjarteleg og sjarmerande bundne til kvarandre. Eg håpar at denne plata kan vise og heie på det.

Det gjør den, og du kan høre resultatet selv i WiMP

Selve boken kjøper du i Platekompaniets nettbutikk

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen/Universal Music/presse

Kategori: Album   Stikkord: , - Permalenke.
En kommentar
  1. Takk Odd Nordstoga før ett kjempe fint Cd plate.Dette blir en fin julegave og få før mange i år.Lykke Til.Hilsen Børre Nicolaisen fra Vesterålen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>