Forhåndslytt & video: Maya Vik

Maya Vik er kanskje mest kjent som bassisten i Montée, og har tidligere spilt i band som Savoy og Furia. Château Faux-Coupe er hennes første soloutgivelse, der hun leker seg med ulike musikalske uttrykk over lyden av den klassiske trommemaskinen Linn LM-1 – udødeliggjort gjennom utallige hits fra 1980-tallet.
Hør albumet i WiMP.

Vi har gleden av å presentere det herlige albumet aller først, noe Vik selv er godt fornøyd med:

- Château Faux-Coupe lanseres som en del av et større fotoprosjekt, der en fotografiprodusent har latt oss bruke helt ny teknologi både når det gjelder printing av bildene i store prints og bokformat, samt selve fotograferingen. Derfor føles det helt riktig å også bruke WiMP som arena for lansering av platen, så er vi i fremkant i utviklingen her også.

- WiMP gjør det lett å holde seg oppdatert på relevant musikk, og er jo i tillegg den artistvennlige streamingtjenesten. Husk det, sier Vik.

En viktig samarbeidspartner på albumet er den amerikanske produsenten og teknikeren Jimmy Douglass, som har vært blant de mest etterspurte bidragsyterne i amerikansk popmusikk siden 1970-tallet. Han har bakgrunn fra Atlantic Records på 70-tallet, og har jobbet med alle fra Aretha Franklin til AC/DC og nyere artister som Snoop Dogg, Björk og Justin Timberlake. Maya Vik fanger essensen av pophistorien på sin egen måte med Château Faux-Coupe:

- Hele innspillingsprosessen har vært preget av mye lek og moro, og jeg håper dette smitter over på lytteopplevelsen. Albumet bærer nok preg av artistene jeg har vokst opp med å høre på, for eksempel Janet Jackson, Prince, Madonna. Og så har vi i tillegg dykket ned i en del jazzrock fra syttitallet for å gjøre det litt drøyere og enda mer lekent – og hentet litt råskap fra nittitalls hip hop. Jeg håper det er noen nye elementer å oppdage i musikken for hver lytt. En låt som ”Come Running” er spekket med info og ganske drøy kost, mens for eksempel ”Oslo Knows” er mer rett frem, forklarer Maya Vik.

Hør Château Faux-Coupe i WiMP

Albumet slippes også på vinyl og mp3 gjennom boken MV, som er et samarbeidsprosjekt mellom Maya Vik, Pål Laukli (fotograf) og Gary Swindell (art director). Boken inneholder bilder fra en fotoutstilling med samme navn, som holdes 19. oktober i Oslo. Denne 12-tommers deluxe-utgaven vil være til salgs hos Platekompaniet og andre forhandlere fredag 21. oktober. Videoen er laget Pål Laukli og Rolf Pedersen.

Kategori: Album, Forhåndslytting, Video   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>