Ryan Adams: Vinn konsertbilletter

Konkurransen er nå avsluttet, og vinnerne tilskrevet.
Ashes & Fire
, studioalbum nummer 13 fra produktive Ryan Adams, er en utpreget organisk og ektefølt utgivelse. Den tidligere Whiskeytown-frontmannen vender tilbake til røttene; hovedsakelig nedpå og akustisk, med et aldri så lite snev av country. Nært og nakent, men aldri påtrengende – og hele veien i besittelse av den rå nerven som kjennetegner Adams på sitt beste. Albumet fikk terningkast 6 i Dagsavisen, og slippes offisielt 7. oktober – men du kan høre det i WiMP fra i dag.

Hør Ashes & Fire eksklusivt i WiMP

Ryan Adams spiller for et allerede helt utsolgt Drammens Teater 7. november – men vi har klart å holde av et par billetter til det som kan bli en unik opplevelse. De ønsker vi å dele ut, og alt du trenger å gjøre for å delta i trekningen om gjesteplasser er å fortelle oss hva som er din favorittlåt av Ryan Adams – og hvorfor. Legg igjen din begrunnelse i kommentarfeltet.

Kategori: Album, Konkurranse   Stikkord: - Permalenke.
42 Kommentarer
 1. Line

  Dear Chicago fra Demolition er favoritten, fortsatt etter alle år, fordi jeg får lyst å springe naken i regnet og rive meg i håret når jeg hører den.

 2. svein øvregård

  Always on my mind, coverlåt.
  Beste låt fordi den hadde jeg små forventninger til, og
  overraskelsen ble stor da jeg hørte den utrolige versjonen.
  Kjenner at jeg MÅ spille den nå fordi jeg tenker på de.

 3. Christian

  «Do Miss America» fra Rock’n'Roll. En låt som er rocka og uptempo til Ryan å være, med Melissa Auf der Maur og Billie Joe Armstrong på backingvokal. Bør helst spilles på highway i USA med cabriolet og taket nede og armene i været…

 4. bjørn oddvang

  what sin med sitt gitarøs viser en side av hans musikk som er bra

 5. Erik

  «Let It Ride», fra «Cold Roses». Fordi det er en av de fineste låtene ever.

 6. Håvard

  ‘Oh my sweet Carolina’ fra Heartbreaker er nydelig. Vakker duett, vakre ord og i det hele en herlig sang.

 7. Paul

  Først og fremst må jeg si at det å plukke ut kun én sang bl.a Ryan Adams sine flotte låter er en vanskelig oppgave. Hvis man likevel må tvinge frem ett svar, så må jeg vel trekke fram den sangen som har gått flest ganger rundt i platespilleren min, på Spotify etc..

  Den sangen heter «Oh my sweet Carolina», og er, om jeg ikke husker feil, en duett sammen med Emmilou Harris. Selve sangen er en hyllest til stedet/området Adams selv vokste opp, og beskriver vel en lengsel hjem igjen. Flott tekst, som beskriver ønsket om å en gang returnere til sitt hjemsted. At sangen har en melodi som med en gang fester seg i øret, er også et stort pluss.

  «I miss KENTUCKY and I miss my family
  All the sweetest winds they blow across the south

  Oh my sweet Carolina
  What compels me to go
  Oh my sweet disposition
  May you one day carry me home
  May you one day carry me home »

  Ektefølt og flott sang, med to artiststemmer som passer perfekt sammen.

  At sangen i tillegg er enkel og grei selv for meg å spille på gitar, gjør også at sangen får en ekstra stjerne i margen.

 8. Kari

  må bli «caterwaul» fra «love is hell» viser Ryan Adams på sitt beste…?

 9. Magnus Holm

  Mitt svar er nok også en coverlåt, nemlig Oasis’ Wonderwall. Ryan Adams klarer på forbilledlig vis å gjøre låta til sin egen, og hans versjon er i mine ører en av svært få coverlåter som faktisk er bedre enn originalinnspillinga.

 10. «Desire» fra Demolition – fordi den bare er helt rå!

 11. Per

  Fix It – Når jeg søker på Ryan Adams i mitt iTunes bibliotek, sorterer på «Plays». Denne låten er spilt flest ganger, 41 ganger.

 12. David

  «Sweet Illusions» fra Cold Roses. Melankoli og steel guitar er en kombinasjon som aldri slår feil.

 13. Christine Engh

  Min favoritt er «The End» fra Jacksonville City Nights. Den er så trist og så fin at den ble min umiddelbare favoritt første gangen jeg hørte den. Jeg forbinder den med en høst hvor livet kjentes litt grått og trist, så når jeg hører den nå får jeg en påminnelse om at jeg har det veldig bra :)

 14. Erik Andreas Johnsen

  «Oh My Sweet Carolina» er min favorittsang, den er spesiell fordi den gir deg den følelsen av at du er helt alene og du ikke har noen bekymringer!

 15. Irene Pihlmann Lyshuag

  Når jeg hører Always on my mind tenker jeg på min kjære mann som jeg snart har vært gift med i 25 år.

 16. Bjørn Kjetil

  Gimme a sign! Kul fredagsrocker, som jeg alltid blir i godt humør av.

 17. Ådne

  «The fools we are as men». Fordi den oppsummerer melankoli.

 18. Svend Erichsen

  Utrolig vanskelig å svare på. Det er så mange perler som passer i ulike sammenhenger. Jeg kunne sagt «Dance all night» som et halvpositivt tilskudd, «Avalanche» for å kjenne på minnet av en person man lot gå, som ikke betyr noe mer, «Wonderwall», bare fordi det er et så nydelig cover, der sangen endelig er kommet til sitt helt rette element.

  Men jeg lander nok på «La Cienega just smiled» fordi den har den effekten at den alltid returnerer til meg. Jeg elsker teksten og elsker å gi den nye betydninger, den favner bredt og er ærlig og har de kvalitetene jeg ser etter i en poplåt; vakker melodi, et fengende riff, en tekst som kan tolkes og som står prøven samt et refreng man husker.

 19. Erik

  «I tought myself how to grow old» fra Easy Tiger; Stemning og tekst som passer inn i enhver persons skjebne og livserfaring. Fast låt på ethvert godt nachspiel, enten fra plate, eller på gitar. Og nei, nachspielgitaristen er ikke død!

 20. Marius Grøtan

  Oh my sweet Carolina, fordi dette er sangen jeg alltid skrur på i bilen når jeg kjører alene i bilen til jobb. Fin å synge med på…

  Marius grøtan
  grotan@hotmail.com

 21. Steinar Andorsen

  For meg er «Come Pick Me Up» fra hans glimrende solodebut (2000) et høydepunkt. Låten er en klassisk alt. countylåt, vakkert drevet fram av banjo, munnspill og nydelig harmonisang av Kim Richie (Gillian Welch bidrar). Sitter akkurat og hører på den nå, samtidig som jeg river meg i håret over at jeg glemte billettsalget mens jeg pakket bilen klar for høstferie med familien.

 22. Linda Wold

  Wonderwall – man finner ikke mer melankolsk og stemningsfull tolkning av den sangen. Den bör så IKKE höres under kjärlighetssorg – allikevel gjöres det altfor ofte.

 23. Here I Am – kongelåt :)

 24. Hans Gunnar Nilssen

  New York, New York blir mitt første valg…rett og slett for dette var mitt første bekjentskap med Ryan Adams…og den fønker forsatt :-)

 25. Anders Dahlberg

  Min favorittlåt av Ryan Adams er «Sylvia Plath». Første gangen jeg hørte Gold-albumet, en sen kveld på rommet sommeren 2007, var jeg 15 år. Plata hadde allerede falt godt i smak, men da jeg kom til spor 9, var det som om verden stoppet opp. At noen kunne skrive noe så vakkert, trist, enkelt og tidløst på én gang er noe jeg ikke har klart å finne svar på enda… Da hele plata var ferdig, spolte jeg tilbake til nettopp «Sylvia Plath» og satte låta på repeat. Det samme skjedde neste kveld, og kvelden etter der, og kvelden etter der… og før jeg visste ordet av det hadde sommeren blitt til høst og jeg hadde fått en ny favorittartist, et nytt favorittalbum og en ny favorittlåt, «Sylvia Plath»

 26. Kristine

  Har mange favoritter, men den sangen som gir meg frysninger gang på gang er coverlåten av Wonderwall. Nyyydelig.

 27. christian

  somehow, someday, gold..

 28. Eirik Solli Haukaas

  «Come Pick Me Up» fra Heartbreaker, rett og slett Ryan på sitt beste!

 29. Daniel

  Let It Ride fra Cold Roses er min favoritt. Katten min tar salto når han hører denne!

 30. Øyvind

  Finne èn fav. fra Ryan er nærmest en umulig oppgave. Mannen har servert flere perler en de fleste i løpet av de nærmere 20 årene, Whiskeytown inkl.
  Skal jeg plukke ut en enkelt lander jeg i dag på «The Rescue Blues», i morgen «Come Pick Me Up»?
  Hvorfor velger jeg «The Rescue Blues» i dag? Noen ganger sitter den følelsen Ryan formidler i denne låta, som et skudd når det gjelder meg selv.

 31. Caroline Bjelland

  So Alive pga av denne legendariske live opptredenen på The Late Show

  (http://www.youtube.com/watch?v=70wOxS12Bdo)

 32. Bente

  Etter et par runder med den nye plata, merker jeg at det kan lett komme til å bli et par nye favorittlåter derfra. Men alikevel, ‘Oh, my sweet carolina’ er en av verdens vakreste låter for min del, og jeg er så trist for at ikke fikk vært tilstede i konserthuset i sommer da Ryan Adams leverte, ifølge det som føles som alle jeg kjenner, tidenes konsert. Jeg elsker den låta fordi det jo da er en duett med verdens kanskje beste kvinnelige artist, emmylou harris, den er enkel og ærlig, og når jeg hører den får jeg lyst til å ringe min mor.

 33. Andreas Bjørntvedt

  Follow the Lights, fra epèn Follow The Lights er min favoritt… Da stopper verden opp, som pleier å gjøre når Ryan Adams lyder over anlegget!

 34. Are

  «New York, New York» er klart hans beste; energien og driven gjør denne sangen til en veldig bra kjøre-bil-sang, vorspielsang og for å redde en dårlig dag. Hele Pneumonia-plata hans er genial, men det er jo Whiskeytown og ikke solo.

 35. Andreas

  Follow the Lights, fra epèn Follow The Lights er min favoritt… I dunkel belysning over et stearinlys stopper verden opp, som den så ofte gjør når Ryan Adams står på…

 36. Andrea

  Coverversjonen av Wonderwall er en av de første låtene som har nådd helt, helt inn i ryggmargen. Jeg kan kjenne lengselen og det er så ekte at det rett og slett er ubeskrivelig. Ubeskrivelig med ord fordi han også viser meg en helt ny følelse, som egentlig ikke har et navn. DET er god musikk, når den virkelig beskriver noe som ingen før har klart ved bare å bruke ord. Det er min inspirasjon til å utøve, og elske musikk.

 37. Lisa Kristiansen

  Å skulle velge en favoritt blant Ryan Adams mange fantastiske sanger er nærmest umulig.

  Men, skal man liste opp bare én låt så må det bli «The Bar is a Beautiful Place». Fordi jeg klina som en tenåring til denne låta, med han som egentlig skulle vært den rette. Han som snart gifter seg med noen andre. The bar is a beautiful place.

 38. ørjan haaland

  When the stars go blue!

  Var denne sangen som ble spilt i bakgrunden, første gang jeg traff moren til mine barn i dag :)

  Gode minner!!

 39. Hanne

  Vanskelig å velge en favoritt, men «Chin Up, Cheer Up» fra Demolition får meg alltid til å smile, uansett hvor deppa jeg er.

 40. Alexander

  «Follow the lights» er og blir tidenes beste høstlåt! Minner om en god oktoberdag i Drammen..

 41. The Fan

  Tidenes beste låt av Adams er nødt til å være ”Heaven”! Med ”Summer of 69” på en god andreplass. Bringer tilbake gode minner fra den litt kleine ungdomskoletiden, hvor man ikke turte å spørre drømmedama om å danse på grendehuset.. Tett-dansing og luftgitar, gode minner :)

 42. Karoline

  Min favoritt er Call me on your wat back home fordi den spiller og synger kjæresten min så fint, pluss teksten har mange flotte språklige bilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>